Items filtered by date: Wednesday, 11 March 2015 - Like - stiri Alba Iulia

SUA trimit drone si blindate in Ucraina

Vicepreședintele american Joe Biden i-a transmis, într-o convorbire telefonică, președintelui ucrainean Petro Porosenko că SUA vor trimite mai multe ajutoare în această țară, inclusiv mici drone și vehicule blindate, transmite  ABC News.

Ajutoarele militare americane implică sisteme de mici drone Raven, care pot fi lansate manual, precum și 30 de vehicule blindate speciale și 200 de blindate obișnuite.

Totodată, printre echipamentele trimise de americani în Ucraina se mai numără stații radio și radare de contracarare a mortierelor. Toate ajutoarele trimise sunt neletale, iar dronele nu sunt înarmate.

Potrivit unor oficiali americani citați de agenția Associated Press echipamentele sunt în valoare de circa 75 de milioane de dolari.

Read more...

Romania a incasat 565 milioane euro de la Comisia Europeana, in 2015

Comisia Europeană (CE) a rambursat României, în acest an, fonduri cu o valoare de aproximativ 565 milioane de euro, aferente aplicațiilor de plată transmise în anul 2014, rata de absorbție a banilor europeni ajungând, în prezent, la peste 52%, informează, Ministerul Fondurilor Europene (MFE).

"România a încasat în acest an peste 565 milioane de euro de la Comisia Europeana. În luna februarie, ţării noastre i-au fost rambursate fonduri în valoare de peste 460 milioane de euro, iar în primele zile din luna martie i-au fost rambursate alte fonduri în valoare de aproximativ 104 milioane de euro", a precizat, ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

"La sfârșitul acestui an, România va ajunge la o rată de absorbție de aproximativ 80%, datorită măsurilor pe care am început să le implementăm încă din anul 2013 și pe care le vom continua în acest an.

Vă reamintesc, acest an este extrem de important, deoarece este ultimul în care mai putem cheltui fondurile alocate de UE pentru perioada de programare 2007 — 2013", a subliniat ministrul Teodorovici.

Pentru perioada de programare 2014-2020, România va beneficia de fonduri europene în valoare de aproximativ 43 miliarde de euro, din care peste 22 miliarde de euro sunt alocate pentru politica de coeziune.

 

Read more...

Cupa Cetatii 2015 – Concurs national de dans sportiv

  • Published in Sport

Sâmbătă 14.03.2015, clubul  de dans sportiv Top Dance vă invită la Concursul Național de Dans Sportiv Cupa Cetății 2015 care se va  desfășura în Sala de sport a Colegiului Național “Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, între orele 09:00-22:00. În cadrul concursului vor evolua peste 250 de perechi de la cluburi de dans sportiv din toata țara, la categoriile Precompetițional, Hobby, Clasa E, Clasa D și Open Basic. Sportivii vor dansa  diferite stiluri de dans din categoriile Latino : Samba, Cha Cha, Jive, Rumba și Standard: Vals Lent, Tango, Quick Step, Vals Vienez, Slow Fox. Invitații speciali ai Concursului sunt finaliștii Campionatului Mondial de Dans Sportiv Mirona Gliga și Roman Ciflicli, care vor  oferi un moment aparte, un show deosebit în cadrul  galelor finale, care vor începe la ora 19:30.

Clubul de dans sportiv  TOP DANCE are sportivi cu performanțe deosebite, peste 100 de clasări pe podium în anul competițional 2014 precum și locurile 3 și 5 la Campionate Naționale.

Înscrierile se fac pe site-ul  Federației Române de Dans Sportiv până maxim vineri, 13 martie 2015, ora 01:00.

Read more...
Subscribe to this RSS feed