Items filtered by date: Thursday, 23 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Poliţiştii rutieri din Alba Iulia continuă acţiunile de prevenire a accidentelor rutiere şi fluidizare a traficului rutier: 75 de sancţiuni contravenţionale

  În zilele 21 şi 22 ianuarie, poliţiştii Biroului Rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţişti locali, au acţionat, pe raza municipiului, pentru fluidizarea circulaţiei rutiere, prevenirea accidentelor, în special a celor în care sunt implicaţi pietonii dar şi pentru sancţionarea participanţilor la trafic care încalcă prevederile legale privind circulaţia pe drumurile publice precum şi oprirea şi staţionarea.

  În această perioadă au fost aplicate 75 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 12.855 lei, cele mai multe dintre acestea pietonilor care s-au angajat în traversări prin loc nepermis (19) şi  conducătorilor auto care au oprit/staţionat în loc nepermis (20).               

Read more...

Locul unde au murit Adrian Iovan şi Aura Ion este BLESTEMAT! A mai căzut un avion acolo

  În 4 februarie 1970, un avion de linie al Tarom, care efectua o cursă între București și Oradea, s-a prăbușit în zona masivului muntos Vlădeasa. La nici 30 de kilometri de locul unde s-a prăbușit, luni, avionul pilotat de Adrian Iovan, în anul 1970 a avut loc o altă tragedie aeriană în urma căreia au murit 21 de persoane. Atunci, tot din cauza ceții, un avion de tipul An 24 a coborât prea mult și s-a lovit de brazii și stâncile din masivul Vlădeasa.

  Ancheta a stabilit că avionul pilotat de colonelul Andrei Brătulescu zbura în condiții de vizibilitate zero, pe o ceață densă. Pilotul a crezut că se află deasupra orașului Oradea și a început mult prea devreme manevrele de aterizare. Avionul zbura prea jos și a lovit mai mulți brazi, fapt ce a condus la un final tragic.

Un singur supraviețuitor

  În avion se aflau 21 de persoane, șase membri ai echipajului și 15 pasageri. Autoritățile comuniste au interzis timp de trei zile orice fel de acțiune de căutare. Când, totuși, autoritățile județene au localizat avionul, scena de la fața locului era un adevărat dezastru.

  Din cele 21 de persoane, 13 au murit în urma impactului, iar alte șapte au murit de frig. Doar un singur pasager a supraviețuit desazastrului și apoi nepăsării celor care trebuiau să îi salveze, Ludovic Alexandru Sarkadi. Bărbatul avea atunci 43 de ani, iar în urma accidentului a suferit o leziune la genunchiul drept și o fractură la mână. Timp de trei zile, Sarkadi s-a târât prin zapada înaltă și a urmat cursul unui pârâu, fiind găsit de câțiva muncitori forestieri care lucrau în zona Scrind Frăsinet. Ulterior, Sarkadi a emigrat în Germania.

Povestea prăbușirii avionului de la Vlădeasa a fost scrisă într-o carte, de către soția unuia dintre pasageri, jurnalista Aurora Pop. Soțul acesteia, Lucian Mircea Pop, lucra ca inginer la o fabrică din Aleșd și a murit, cel mai probabil, din cauza degerăturilor. Aurora Pop a povestit că autoritățile comuniste au interzis orice fel de comunicare pe marginea acestui subiect, dar ca și-a făcut propria investigație din care a rezultat că o parte dintre pasagerii aflați la bord care au supraviețuit prăbușirii  au murit înghețați.

Sursa: EVZ.ro

 

Read more...

Meteorologii au emis o INFORMARE METEO de ninsori viscolite şi ger în aproape toata ţara, în intervalul 24 ianuarie, ora 18 – 26 ianuarie, ora 12.

  În intervalul menţionat vremea se va înrăutăţi şi vor fi precipitaţii în toată ţara. Va ninge şi se va depune strat consistent de zăpadă în Oltenia, Muntenia, cea mai mare parte a Dobrogei, în sudul Moldovei, precum şi în zona Munţilor Banatului, a Carpaţilor Meridionali şi de Curbură.
  Cantităţile de precipitaţii vor depăşi pe arii restrânse 20 l/mp în 24 de ore. Vântul se va intensifica cu precădere în sudul şi sud-estul ţării, unde va avea viteze de peste 60....70 km/h, viscolind ninsoarea.
  Vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei în Banat, sudul Dobrogei, iar la începutul intervalului şi în sudul Olteniei.
Vremea se va răci, mai ales în estul şi sud-estul ţării, unde va deveni geroasă în cursul nopţilor şi al dimineţilor.

VREMEA PE 2 ZILE


Vineri, scăderea temperaturii continuă astfel că doar în regiunile intracarpatice mai rămâne puţin peste mediile multianuale; în restul ţării vorbim deja de o vreme rece pentru data din calendar. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între minus 11, minus 10 grade în nordul Moldovei la Suceava şi 7-8 grade în Banat la Timişoara. Cerul va fi mai mult noros şi pe spatii restrânse se vor semnala precipitaţii sub formă de ninsoare în Moldova şi la munte, mai mult ploi în Banat şi precipitaţii mixte în restul ţării. Seara şi noaptea precipitaţiile se vor accentua treptat în sudul ţării. Izolat vor fi depuneri de polei. Vântul va prezenta intensificări în zona montană, precum şi în jumătatea de sud a ţării.

  Sâmbătă vremea va fi închisă şi se vor semnala precipitaţii pe arii extinse în majoritatea regiunilor. Vor fi mai ales ninsori, exceptând vestul şi sud-estul ţării, unde vor fi precipitaţii mixte. Izolat vor fi condiţii de polei. Vântul va continua să aibă intensificări la munte şi în jumătatea de sud a ţării. Temperatura continuă să scadă. Maximele vor fi cuprinse între minus 13...minus 12 grade în nordul Moldovei şi 2-3 grade în Banat si Crişana.

Sursa:  realitatea.net

Read more...

Consiliul Judeţean intensifică colaborarea cu structurile reprezentative ale tinerilor din judeţul Alba

  Vicepreședinții Consiliului Județean Alba, Florin ROMAN și Alin CUCUI s-au întâlnit în cursul zilei de joi, 23 ianuarie, la sediul instituției, cu reprezentanții Consiliului Județean Alba al Elevilor și cu cei ai Ligii Studenților din Universitatea „1 Decembrie 1918”. Întâlnirea, la care au participat și responsabilii cu acțiunile dedicate tinerilor, din cadrul aparatului de specialitate al CJ Alba, a avut ca scop discutarea modalității de colaborare dintre cele trei entități.

  Plecând de la un raport al Adunării Regiunilor Europei (ARE) dedicat implicării tinerilor în viața democratică la nivel local, raport în care și județul Alba este parte și care analizează modul în care administrațiile regionale interacționează cu tinerii din 9 regiuni europene de pe cuprinsul a 8 țări, se dorește realizarea unui dialog și a unei colaborări instituționale, pe termen lung, cu structurile tinerilor din județul Alba. În acest mod, poate fi permisă o mai bună implicare a tinerilor în viața publică, creîndu-se un mecanism de lucru care le va oferi ocazia de a-și expune ideile și de a se face auziți în viața publică, ca cetățeni activi.  

  Raportul ARE oferă o serie de recomandări și bune practici privind colaborarea dintre administrațiile regionale și structurile reprezentative ale tinerilor, pentru a realiza o mai bună participare a tineilor la viața publică și o întărire a democrației la nivelul Europei.

Read more...

Guccifer, cel mai căutat hacker din lume, a fost prins

  Hackerul Guccifer, care i-a spart contul de e-mail șefului SRI, George Maior, a fost prins de procurorii DIICOT. Miercuri dimineață, polițiștii și jandarmii au descins la casa hackerului din Arad. Anchetatorii au cooperat cu omologi americani

  Marcel Lazăr Lehel, sub pseudonimul Micul Fum, a spart conturile de e-mail ale mai multor vedete autohtone. El a fost deja condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. Procurorii DIICOT l-au ridicat de la Arad, el fiind așteptat la București. 

  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, au desfăşurat în data de 22.01.2014 o acţiune pe linia combaterii criminalităţii informatice, fiind efectuată o percheziţie domiciliară pe raza judeţului Arad, a informat DIICOT.

  În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în cursul anului 2013, în baza unei rezoluţii infracţionale unice, Micul Fum a accesat în mod repetat şi fără drept, prin încălcarea măsurilor de securitate, conturile de e-mail aparţinând unor persoane publice din România, cu scopul de a intra în posesia datelor confidenţiale aflate în poşta electronică, după care a schimbat parolele de autentificare, restricţionând astfel accesul utilizatorului de drept la datele informatice aflate în poşta electronică.

  'Totodată, învinuitul a transferat neautorizat în propriul sistem informatic datele informatice aflate în conturile de e-mail compromise. Ulterior, învinuitul a divulgat conţinutul corespondenţei către public, acţiuni frauduloase săvârşite în scopul lezării intimităţii în mediul on-line şi denigrării imaginii publice ale persoanelor în cauză", informeaza DIICOT.

  Marcel Lazăr alias Micul Fum a fost condamnat definitiv pentru săvârşirea unor fapte similare, aflându-se în stare de recidivă postcondamnatorie. În cauză s-a cooperat cu autorităţi din Statele Unite ale Americii. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia Operaţiuni Speciale.

  Marcel Lazăr și-a făcut anul trecut un profil de ”persoană publică” pe Facebook, sub pseudonimul Guccifer. El explică aici, în engleză, cine e și cu ce se ocupă: ”Guccifer este pseudonimul folosit de un hacker, care este responsabil pentru o serie de încălcări ale securității la nivel înalt care implică atât actualilor și foștilor membri ai guvernului Statelor Unite. Hackerul a apărut pentru prima dată în mass-media după raportul The Smoking Gun, ca responsabil pentru hacking în contul AOL al lui Dorothy Bush Koch, sora fostului președinte George W. Bush. [1] Fotografii de familie ale fostului președinte George W Bush, care a fost în spital la momentul respectiv, au circulat pe internet. El a vehiculat, de asemenea, un auto-portret pictat de către George W. Bush, reprezentând fostul președinte la duș. Guccifer a atacat un număr de conturi AOL, Yahoo, Flickr și Facebook, oferindu acces la informații cu privire la oficiali guvernamentali de nivel înalt, foști și actuali”.
  Tot aici a postat codul numeric personal al președintelui american, Barack Obama.

Sursa: www.evz.ro

Read more...

Injuriile şi ameninţările cu acte de violenţă exprimate în public au determinat sancţionarea de către jandarmi a doi soţi din municipiul Blaj

  Cei doi nu se afla la prima abatere de acest fel, la începutul anului ei mai fiind sancţionaţi pentru că s-au certat pe stradă. Dacă atunci incidentul a fost anunţat de vecini la 112, de data aceasta Reghina M. ( 42 de ani) s-a prezentat la sediul Jandarmeriei Blaj (situat pe strada Sălciilor, din localitate ) şi a solicitat ajutor deoarece, în urmă cu puţin timp, soţul a înjurat-o, a ameninţat-o cu acte de violenţă şi nu i-a mai permis accesul în gospodărie.

  Deplasaţi de urgenţă la domiciliul femeii, jandarmii l-au găsit pe soţul acesteia, Ilie M. ( 51 de ani), în stare vădită de ebrietate şi foarte agitat. Bărbatul a recunoscut că şi-a înjurat şi jignit soţia şi, dacă ar fi reuşit să o prindă, o şi bătea. În urma verificărilor efectuate se pare că scandalul a fost iniţiat chiar de doamna Reghina care şi-ar fi înjurat soţul pe motiv că acesta s-a întors acasă beat şi fără bani. Faptul că  făcut-o în faţa vecinilor şi prietenilor bărbatului a determinat o reacţie asemănătoare din partea acestuia, supărat, conform propriilor spuse, că i-a fost afectată imaginea de “ şef în casă ”. Jandarmii au aplanat tensiunile dintre cei doi şi i-au sancţionat contravenţional cu amendă în valoare totală de 400 lei.

Read more...

BeIN Sport intră pe piaţa media din România? Şeicii vor să cumpere drepturile tv pentru Liga 1

  • Published in Sport

  Al Jazeera, una dintre cele mai puternice televiziuni din lume, ar putea intra pe piaţa media din România. BeIN Sports este canalul tv ce aparţine de trustul controlat de Hamad bin Thamer bin Mohammed Al-Thani şi care, conform enational.ro, ar putea intra în competiţia pentru drepturile tv ale Ligii 1. Sursa citată anunţă ca postul a pregătit 100 de milioane de euro fără tva pentru licitaţia din primăvară.

  BeIN Sport vrea să cedeze însă drepturile pentru Liga 1 celor de la TVR. Această informaţie este confirmată şi de Reporter Virtual, care anunţă că televiziunea naţională va transmite meciurile în sistem pay-tv după o negociere cu fiecare cablist în parte.
  BeIN Sport domină piaţa tv sportivă din Franţa, SUA, Orientul Mijlociu. ţările din nordul Africii, Hong Kong sau Indonezia. Arabii au achiziţionat în Franţa drepturile tv pentru Ligue 1, Bundesliga, Liga Campionilor şi Campionatul European de Fotbal. În SUA şi Canada, BeIN Sport transmite La Liga, Serie A, Ligue 1, Cupa Regelui sau Premier League.
  Pe lângă competiţiile majore pe care deja le deţine, cum este Liga Campionilor la Handbal sau campionatul de rugby din Franţa, BeIN Sport vrea să cumpere drepturile tv pentru CM 2018 şi CM 2022 sau JO 2016.

  În acest moment, Liga 1 este transmisă de Digi Sport (7 opţiuni), Dolce Sport (o opţiune) şi Antena 1 (o opţiune).

Sursa: .prosport.ro

Read more...

Suspecţi de furt identificaţi cu operativitate de poliţiştii din Blaj

  Miercuri, 22 ianuarie, la ora 17.30, Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată de către reprezentantul unei societăţi comerciale din municipiul Blaj, cu privire la faptul că din incinta societăţii a fost sustrase mai multe bucăţi de ţeavă şi cablu electric.

  În urma activităţilor de cercetare desfăşurate de poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţie Municipiului Blaj, în după amiaza aceleiaşi zile s-a reuşit identificarea principalilor suspecţi de comiterea furtului, S.S., de 23 de ani şi R.C.A., de 20 de ani, ambii din municipiul Blaj, cunoscuţi cu antecedente penale, care au pătruns în magazia societăţii şi a sustras ţevile şi cablul electric, bunuri în valoare de 450 lei.

  Poliţiştii au reuşit să recupereze prejudiciul, care a fost restituit societăţii păgubite iar faţă de cei doi suspecţi au întocmit acte premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

Read more...

Pacienta care urma sa primeasca ficatul prelevat traieste o drama. Gandul ca 2 oameni au murit pentru a o salva nu ii da pace

  Pacienta care ar fi trebuit sa beneficieze de ficatul prelevat de la donator isi numara zilele. Femeia, in varsta de 62 de ani, sufera de ciroza hepatica si cancer, iar acum traieste o adevarata drama.

  A ratat pentru a doua oara un transplant salvator si, peste toate acestea, gandul ca doi oameni au murit incercand sa ii salveze viata nu ii da pace.

  Floarea Mihai este din Pitesti si se afla pe patul de spital de la Institutul Fundeni cand a primit vestea teribila de la medici. In loc sa intre in operatie a aflat ca salvatorii ei sunt pe moarte. Din acel moment, in sufletul ei a inceput o lupta cumplita. "M-am gandit si la ei, ca au plecat dupa viata mea, m-am gandit si la mine, nu e usor sa suporti asa o drama cand stii ca cineva se lupta pentru tine, n-am putut sub nici o forma sa dorm, in primul rand ca eram nelinistita si pentru ca cineva si-a pierdut viata ca sa salveze o alta viata", spune pacienta.

  Din 2011, pacienta sufera de o ciroza hepatica si doar un transplant de ficat o mai poate salva. In 2013 situatia ei s-a agravat - s-a imbolnavit si de cancer. In noiembrie, anul trecut, a fost aproape de un transplant, dar atunci organul pe care trebuia sa il primeasca nu s-a potrivit.

  Dupa tragicul accident aviatic, femeia acuza autoritatile ca in toti acesti ani nu au facut nimic pentru pacientii aflati pe listele de asteptare si nici pentru medicii care isi risca viata la fiecare zbor. Pentru ca situatia sa este critica, femeia in varsta de 62 de ani va ramane in fruntea listei pentru un transplant, la grupa ei de sange.
  "Nu are foarte mult timp de asteptat, undeva un orizont de asteptare intre o luna si trei luni, in functie de agresivitatea cu care evolueaza cancerul si care se schimba in evolutie uneori de la o zi la alta", a declarat doctorul Liana Gheorghe.

  In toata aceasta poveste exista, totusi, patru norocosi. Rinichii au ajuns cu bine la Cluj si au fost deja transplantanti, iar ochii au ajuns la Spitalul Militar din Bucuresti, unde s-au facut interventiile pentru grefarea corneei. Unul dintre beneficiari suferise acum cateva zile o perforatie grava a ochiului si isi pierduse complet vederea.

Sursa:www.stirileprotv.ro

Read more...

RADU STROE îşi dă DEMISIA "DE ONOARE",dar pasează răspunderea ACCIDENTULUI AVIATIC altor instituţii

  RADU STROE A DEMISIONAT, astăzi, din postul de ministru al Internelor, după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Demisia acestuia vine ca urmare a incapacităţii de a gestiona accidentul aviatic de luni din Munţii Apuseni. "Vreau să-mi prezint scuzele celor cărora le-am lăsat impresia unui om relaxat, care ţine de scaunul de ministru", a spus Stroe, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

  Încep prin a transmite sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi în tragicul accident aviatic. Am decis să-mi depun demisia în semn de onoare şi pentru apărarea demnităţii pompierilor din cadrul IGSU care, în aceste trei zile, au primit nedrepte acuzaţii. Ei sunt eroii care, alături de poliţişti şi jandarmi, au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor. Aceşti salvatori de meserie nu trebuie să pătimească din cauza decidenţilor politici. Ei trebuie să aibă încredere în continuare în aceşti decidenţi, oricare ar fi ei. Ca o ironie a sorţii, pentru ei şi pentru personalul MAI, se va demonstra foarte repede faptul că obligaţiile şi responsabilităţile în problema alertării, a întocmirii planului de căutare şi a localizării epavei avionului şi a supravieţuitorilor aparţin exclusiv altor instituţii ale statului român, şi nu MAI sau IGSU. Am declarat asta din prima mea intervenţie din seara accidentului. Vreau să-mi prezint scuzele tuturor celor care, prin unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate, le-am creat impresia unui om relaxat sau indiferent, sau care ţine de scaunul de ministru. Mulţumesc celor care m-au ajutat, dar şi celor care m-au criticat.Plecarea mea de la MAI trebuie să reprezinte un fapt de normalitate într-o ţară democratică.

  RADU STROE A DEMISIONAT din postul de ministru al Internelor după o discuţie cu premierul Victor Ponta. Potrivit unor surse oficiale citate de MEDIAFAX, ministrul a fost chemat la premier după ce şeful Guvernului a avut o discuţie cu liderul PNL, Crin Antonescu, la Palatul Victoria.
  Ministrul era pregătit să participe la comandamentul de iarnă care a început la ora 13.00 şi a venit în acest sens la Palatul Victoria, dar, odată ajuns la sediul Guvernului, a fost informat să se prezinte la cabinetul premierului Ponta, de unde tocmai plecase liderul PNL, Crin Antonescu. Stroe nu a mai ieşit din biroul lui Ponta, comandamentul de iarnă a început, iar surse oficiale au precizat că acesta a demisionat.

  La rândul său, vicepremierul Liviu Dragnea, care a fost şi el prezent la Ponta, a anunţat că Stroe urmează să susţină o declaraţie de presă în acest sens.
  Majoritatea din cei peste 40 de lideri PNL, vicepreşedinţi şi membri ai Biroului Permanent, contactaţi de MEDIAFAX, au evitat să aibă un punct de vedere faţă de oportunitatea depunerii mandatului de către ministrul Radu Stroe, totuşi cinci exprimându-se clar în favoare unei demisii.
  Şi liderul PNL Crin Antonescu a declarat, miercuri, că afirmaţiile lui Radu Stroe despre accidentul aviatic sunt "un exemplu de comunicare catastrofală", menţionând că va propune conducerii PNL "măsuri politice radicale", el menţionând şi că Ramona Mănescu nu a comunicat deloc în această perioadă.
  Întrebat, într-o intervenţie la Realitatea TV, cum comentează faptul că Radu Stroe a spus că îşi reproşează că tragedia de la Cluj s-a întâmplat în mandatul său şi că la nivelul Ministerului de Interne nu s-a constituit o celulă de criză, Antonescu a răspuns: "Cu tot respectul pentru domnul Stroe şi cu toată colegialitatea, este un exemplu de comunicare catastrofală, de natură să stârnească revolta în condiţii de nemulţumire publică".

  Pilotul ADRIAN IOVAN şi studenta AURELIA ION şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.
  În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.
  Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițişti, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni şi locuitori din zonă.
  Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Sursa: REALITATEA.NET

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed