Items filtered by date: Tuesday, 10 March 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Soluții IT gratuite pentru munca de acasă, în contextul crizei declanșate de coronavirus

Firmele din România vor putea beneficia gratuit de soluții digitale puse la dispoziție de o companie IT românească pentru a facilita lucrul angajaților de acasă, în vederea prevenirii răspândirii coronavirusului COVID-19, scrie startupcafe.ro.

Grupul Bittnet a anunțat marți că, împreună cu partenerii săi, va oferi soluții tehnologice gratuite „pentru asigurarea continuității activităților de business de zi cu zi”, „ca urmare a nevoii crescute venite din partea angajaților companiilor românești de a lucra de acasă”, în situația actuală cauzată de COVID-19 (coronavirus).

„Deoarece companiile se străduiesc să asigure siguranța angajaților, cea mai ușoară măsură de prevenire este limitarea numărului de interacțiuni directe, precum și eliminarea expunerii personalului la zone aglomerate. În acest sens, marile companii și-au sfătuit deja angajații să lucreze de acasă pentru a evita expunerea nejustificată, și să desfășoare toate întâlnirile cu ajutorul unor soluții tehnologice pentru întâlniri virtuale”, spune Grupul Bittnet.

Bittnet spune că vine însă cu souții gratuite pentru firmele românești antreprenoriale, care nu dispun în acest moment de soluțiile pe care le au la dispoziție marile companii:

Pentru companiile românești antreprenoriale care în momentul de față nu dispun de asemenea soluții, Bittnet, în parteneriat cu Microsoft și Cisco, va oferi soluții tehnologice gratuite, care vor permite angajaților să lucreze de acasă fără a provoca întreruperi semnificative în operațiunile zilnice. Următoarele soluții vor fi oferite gratuit, pe o perioadă de test de 6 luni:

- Microsoft Office 365 E1 Trial, segmentul Corporate sau Enterprise, care include Microsoft Teams, cu limitare la 2.500 locuri. Pentru celelalte segmente de clienți se va putea deschide un trial de  Microsoft Teams.

- Cisco Webex pentru organizații și persoane fizice - include întâlniri video HD gratuite de pâna la 50 participanți și număr nelimitat de întâlniri, 1GB de stocare în cloud.

Inginerii de la Dendrio Solutions, companie care face parte din grupul Bittnet, se vor ocupa de toate solicitările și vor asigura implementarea soluțiilor gratuite, în timp ce instructorii de la Bittnet Training vor oferi gratuit traininguri pentru utilizarea instrumentelor de colaborare virtuală furnizate de Microsoft și Cisco.

Lista serviciilor furnizate gratuit de Bittnet Group include:

- Pentru soluția Microsoft, segmentul Corporate sau Enteprise: Setarea Office 365 (funcționalități guest), pregătirea platformei pentru comunicare la nivelul întregii organizații (intern și extern), 2 solicitări de tip asistență tehnică (prin telefon sau web) pentru o perioada de 6 luni de la instalare, training virtual cu un trainer Bittnet; sau activarea serviciului de trial Microsoft Teams pentru celelalte segmente de clienți.

- Pentru soluția Cisco: Setup organizație, provizionarea utilizatorilor, materiale video “how to use”, training virtual cu un trainer Bittnet (webex mini-demo live).

Orice companie antreprenorială din România, indiferent de cifra de afaceri sau numărul de angajați, poate beneficia de aceste servicii completând un formular de solicitare la următorul link: https://www.dendrio.com/work-from-home/.

Cererile vor fi gestionate conform principiului primul venit primul servit în limita resurselor. Serviciile de set-up oferite de echipa grupului Bittnet vor fi furnizate gratuit pentru o perioadă de două săptămâni, perioadă care poate fi extinsă în funcție de evoluția situației COVID-19 în România. Echipele Dendrio și Bittnet Training se vor ocupa de toate solicitările primite, în paralel cu responsabilitățile zilnice.

În ceea ce privește activitatea Bittnet Training, care furnizează traininguri IT, compania este pregătită să transfere toate livrările “din clasa cu instructor” în livrări de tip “live virtual”. Soluția permite participanților să se conecteze de la distanță la clasa virtuală, fiind proiectată special să ofere un proces educațional complex, profesional și interactiv, cât mai apropiat de un training în clasă.

Bittnet a fost înființat în 2007 în București, de către frații Mihai și Cristian Logofătu, oferind training IT și soluții IT în România și în străinătate. Astăzi, Bittnet este un grup de companii din domeniul IT din care fac parte următoarele branduri: Bittnet Training, Dendrio, ELIAN Solutions și Equatorial Gaming. Bittnet este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București sub simbolul BNET.

Startupcafe.ro

 

 

 

 

Read more...

Decizii ale Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă

BULETIN DE PRESĂ

10 Martie 2020, ora 10.00

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, desfășurată în data de 9 martie a.c., au fost adoptate următoarele măsuri pentru pentru evitarea răspândirii infecției cu COVID-19 (coronavirus):

A fost aprobată suspendarea procesului de învățământ în unitățile școlare din învățământul preșcolar, gimnazial, liceal, postliceal și profesional, în perioada 11-22 martie a.c., cu posibilitatea prelungirii acestei măsuri în funcție de situație.

A fost aprobată suspendarea transportului rutier de persoane pentru toate cursele înspre și dinspre Italia. Măsura este valabilă de astăzi, 10 martie până pe 31 martie 2020.

De asemenea, începând cu data de 12 martie și până la 31 martie a.c. sunt suspendate transporturile feroviare către și dinspre Italia.

Sunt sistate programele de studii de tip schimb de experiență și stagii de practică în spitale ale studenților și cursanților școlilor postliceale sanitare, dacă nu au fost începute înainte de 9 martie a.c.

A fost instituită obligația pentru unitățile de alimentație, precum și pentru furnizorii publici și privați de transport persoane, de a dezinfecta suprafețele frecvent, de a evita aglomerația de persoane în spațiile comerciale, de a dezinfecta frecvent habitatul în mijloacele de transport.

Pentru evenimentele cu un număr de maxim 200 de participanți, nu este necesar să fie solicitat avizul direcției de sănătate publică.

Instituțiile publice și private vor analiza posibilitatea ca o parte din personal să-și poată desfășura atribuțiile de serviciu de la domiciliu.  

Până astăzi, 10 martie, la nivel național au fost confirmate 17 cazuri de cetățeni infectați cu virusul COVID – 19 (coronavirus) pe teritoriul României.

Dintre cei 17 cetățeni care au contactat virusul, 5 sunt declarați vindecați și au fost externați.

Toți pacienții internați au o stare generală bună, iar persoanele în vârstă și care au boli cronice sunt monitorizate cu atenție. Aceștia sunt internați în spitale din București, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara și Craiova.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 52 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 11.235 de persoane sunt în izolare la domiciliu și sub monitorizare medicală.

În cursul zilei de ieri, 9 martie, au fost înregistrate 280 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 2.376 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE. De asemenea, cetățenii români din străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

În continuare vă prezentăm situația privind infectarea cu virusul COVID – 19 (coronavirus) la nivel european și global, făcând precizarea că România se numără printre statele cel mai puțin afectate de acest virus.

Până la data de 9 martie 2020, au fost raportate 11 577  de cazuri în UE / SEE, Regatul Unit, Monaco, San Marino, Elveția, Andora. Cele mai multe cazuri au fos înregistrate în Italia, Franţa, Germania, Spania și Regatul Unit.

ŢARA

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAŢI*

Italia

7375  (+1492)

366  (+133)

724 (+102)

Franţa

1126  (+410)

19     (+9)

12

Germania

902    (+55)

0

18

Spania

589   (+159)

5

32    (+2)

Regatul Unit

273    (+67)

3        (+1)

18

Sursă: Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (https://www.ecdc.europa.eu/en)

SITUAȚIE GLOBALĂ LA 9 MARTIE 2020

CAZURI CONFIRMATE

DECEDAȚI

VINDECAȚI*

 

109695   (+3867)

3811 (+227)

62496  (+1803)

 

*conform datelor publicate de către Johns Hopkins CSSE - https://systems.jhu.edu/

* datele din paranteze reprezintă numărul de cazuri noi, în intervalul 8-9 martie

 

 

Grupul de Comunicare Strategică

Read more...

MĂSURI PREVENȚIE CORONAVIRUS (COVID-19)

Având în vedere Hotârârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, discuțiile și măsurile de prevenție la nivel global/ național în ceea ce privește COVID-19, contextul epidemiologic actual, în vederea prevenției în raport cu utilizatorii de bibliotecă și cu echipa bibliotecii se decid următoarele:

în perioada 09.03.2020 – 31.03.2020:

1. ANULARE/ SUSPENDARE ACTIVITATE

- toate evenimentele de animație culturală planificateîn acest interval se anulează/ suspendă, fără nicio excepție;

- Sala de lectură și Secția Periodice a bibliotecii își închid activitatea cu publicul în acest interval;   

2. CONTINUARE ACTIVITATE

- pentru moment activitatea de Împrumut carte la domiciliu și Restituirea cărților se va face după programul normal cu publicul la serviciul de împrumut carte: Secția Adulți, Secția Copii, Filiala Cetate, Filiala Centrul de Zi pentru Vârstnici.  

- în secțiile instituției: Secția Adulți, Secția Copii, Filiala Cetate, Filiala Centrul de Zi pentru Vârstnici se evită staționarea unui număr mare de utilizatori și se admit maxim 4 persoane/ secție plus personalul instituției și maxim 10 persoane pe holul intern al instituiției respectându-se distanța de aproximativ 2 metri între cetățeni;  

- persoanele care prezintă simptome de răceală sunt rugate respectuos să respecte măsurile de prevenție;   

- cărțile împumutate nu vor fi returnate mai repede de termenul stabilit;

- activitatea administrativă internă a instituției se desfășoară în continuarea după programul normal de lucru;

3. MĂSURI DE PREVENȚIE ȘI IGIENĂ

- se va menține o distanță de prevenție de aproximativ 2 metri în relație cu utilizatorii de bibliotecă, între membrii echipei bibliotecii, în relație cu orice altă persoană, în cadrul instituției;

- se evită contactul fizic de orice fel (strângere de mână, îmbrățișare) cu utilizatorii de bibliotecă, între membrii echipei bibliotecii, în relație cu orice altă persoană, în cadrul instituției; 

- se evită aglomerarea/ staționarea prelungită a publicului în incinta bibliotecii, se încurajează programările telefonice de împrumut pentru a se evita aglomerarea în acestă perioadă în cadrul instituției;  

- se vor lua toate măsurile necesare și posibile în ceea ce privește asigurarea maximă a igienei, atât la sediu cât și la filialele instituției prin dotarea cu substanțe dezinfectante recomandate în acest sens la nivel național;

- se instituie un program de curățenie sporit în cadrul instituției, se vor dezinfecta din oră în oră toate clanțele de la intrările/ ieșirile în/ din instituție. Fiecare secție va avea la îndemână un punct cu substanțe dezinfectante, se vor lua toate măsurile posibile în vederea asigurării optime a igienei;  

- utilizatorii sunt rugați să-și igienizeze mâinile la intrare în instituție (ca de exemplu să se spele pe mâini la punctul sanitar al bibliotecii) și înainte de a intra în contact cu angajații instituției.  

În funcție de evoluția măsurilor luate de autorități la nivel național și/ sau județean măsurile prezente de prevenție pot fi modificate și vor fi anunțate pe toate canalele de comunicare ale instituției

Având în vedere Hotârârea nr. 6 din 06.03.2020 a Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României, discuțiile și măsurile de prevenție la nivel global/ național în ceea ce privește COVID-19, contextul epidemiologic actual, în vederea prevenției în raport cu utilizatorii de bibliotecă și cu echipa bibliotecii se decid următoarele:

 în perioada 09.03.2020 – 31.03.2020:

1. ANULARE/ SUSPENDARE ACTIVITATE

- toate evenimentele de animație culturală planificateîn acest interval se anulează/ suspendă, fără nicio excepție;

- Sala de lectură și Secția Periodice a bibliotecii își închid activitatea cu publicul în acest interval;   

2. CONTINUARE ACTIVITATE

- pentru moment activitatea de Împrumut carte la domiciliu și Restituirea cărților se va face după programul normal cu publicul la serviciul de împrumut carte: Secția Adulți, Secția Copii, Filiala Cetate, Filiala Centrul de Zi pentru Vârstnici.  

- în secțiile instituției: Secția Adulți, Secția Copii, Filiala Cetate, Filiala Centrul de Zi pentru Vârstnici se evită staționarea unui număr mare de utilizatori și se admit maxim 4 persoane/ secție plus personalul instituției și maxim 10 persoane pe holul intern al instituiției respectându-se distanța de aproximativ 2 metri între cetățeni;  

- persoanele care prezintă simptome de răceală sunt rugate respectuos să respecte măsurile de prevenție;   

- cărțile împumutate nu vor fi returnate mai repede de termenul stabilit;

- activitatea administrativă internă a instituției se desfășoară în continuarea după programul normal de lucru;

 3. MĂSURI DE PREVENȚIE ȘI IGIENĂ

- se va menține o distanță de prevenție de aproximativ 2 metri în relație cu utilizatorii de bibliotecă, între membrii echipei bibliotecii, în relație cu orice altă persoană, în cadrul instituției;

- se evită contactul fizic de orice fel (strângere de mână, îmbrățișare) cu utilizatorii de bibliotecă, între membrii echipei bibliotecii, în relație cu orice altă persoană, în cadrul instituției; 

- se evită aglomerarea/ staționarea prelungită a publicului în incinta bibliotecii, se încurajează programările telefonice de împrumut pentru a se evita aglomerarea în acestă perioadă în cadrul instituției;  

- se vor lua toate măsurile necesare și posibile în ceea ce privește asigurarea maximă a igienei, atât la sediu cât și la filialele instituției prin dotarea cu substanțe dezinfectante recomandate în acest sens la nivel național;

- se instituie un program de curățenie sporit în cadrul instituției, se vor dezinfecta din oră în oră toate clanțele de la intrările/ ieșirile în/ din instituție. Fiecare secție va avea la îndemână un punct cu substanțe dezinfectante, se vor lua toate măsurile posibile în vederea asigurării optime a igienei;  

- utilizatorii sunt rugați să-și igienizeze mâinile la intrare în instituție (ca de exemplu să se spele pe mâini la punctul sanitar al bibliotecii) și înainte de a intra în contact cu angajații instituției.  

 În funcție de evoluția măsurilor luate de autorități la nivel național și/ sau județean măsurile prezente de prevenție pot fi modificate și vor fi anunțate pe toate canalele de comunicare ale instituției

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686