Items filtered by date: Sunday, 22 November 2020 - Like - stiri Alba Iulia

Primul maidanez de la Casa Albă. Ce poveste uimitoare are Major, câinele lui Joe Biden

Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale din Statele Unite ale Americii, obținând mai bine de 71.000.000 de voturi și mulți au încercat să descopere cât mai multe informații despre cel care urmează să devină cel de-al 46-lea președinte american.

Este cunoscut deja faptul că, odată ce un președinte american este ales, acesta se mută împreună cu familia la Casa Albă, un loc emblematic pe care îl vedem adesea în filme și documentare ca fiind unul dintre cele mai sigure de pe planetă.

Joe Biden are doi câini, dintre care unul salvat dintr-un adăpost

Joe Biden se va muta astfel cu soția sa, Jill, de meserie profesoară. Prima Doamnă a anunțat că nu va renunța la meseria pe care o îndrăgește acum, spre marea surprindere a tuturor.

Un alt lucru care i-a uluit pe oamenii din întreaga lume este faptul că la Casa Albă va exista, pentru prima oară în istorie, și un câine maidanez. Joe Biden și soția sa au doi câini, Champ și Major.

Acesta din urmă a fost salvat de către președintele american. În 2018, fiica acestuia a descoperit niște pui de căței abandonați și nu a mai durat mult până când în familie a apărut și Major, al doilea câine, adoptat de la un adăpost.

Au fost șase pui care au ingerat substanțe otrăvitoare, dar medicii veterinari au reușit să-i salvezi pe toți iar puii au fost în scurt timp adoptați. Astfel, Major a intrat în familia lui Joe Biden.

Cu siguranță că vom mai auzi despre cei doi câini ai președintelui american Joe Biden, mai ales după ce familia se va muta la Casa Albă.

Ciobănescul german al lui Joe Biden, primul câine salvat de la adăpost care  ajunge la Casa Albă - Stirileprotv.ro

 

  magnanews.ro

 

Read more...

Mieunatul pisicilor, tradus cu ajutorul unei aplicaţii. Câte expresii recunoaşte

Aplicaţia este disponibilă gratuit atât pe Google Play Store, cât şi pe Apple App Store. Dezvoltatorul acesteia susţine că fiecare mieunat de pisică este unic şi adaptat proprietarului ei.

În prezent, există doar 13 expresii în vocabularul aplicaţiei, printre care: „Hrăneşte-mă!”, „Sunt furios!” şi „Lasă-mă în pace!”.

Aplicaţia care traduce mieunatul pisicilor a fost dezvoltată de un fost inginer din cadrul Amazon Alexa. MeowTalk înregistrează sunetul şi apoi încearcă să-i identifice semnificaţia, relatează BBC, citat de Digi24.
Fiecare proprietar de piscici care descarcă aplicaţia poate ajuta la îmbunătăţirea traducerii, creând o bază de date pentru a ajuta aplicaţia să înveţe mai multe mieunături.

Traducerea aplicaţiei diferă în funcţie de fiecare profil individual, neexistând o bază de date generică pentru mieunături.

Scopul final este de a dezvolta o zgardă inteligentă, a declarat Javier Sanchez, manager de programe tehnice la dezvoltatorul de aplicaţii Akvelon.

Tehnologia va traduce instantaneu mieunatul pisicii şi o voce umană ar vorbi prin zgardă.

„Cred că acest lucru este deosebit de important acum, deoarece, cu distanţarea socială, sunt oameni care sunt închişi în casă cu pisica, a adăugat Sanchez.

„Acest lucru le va permite oamenilor să comunice cu pisica lor sau cel puţin să înţeleagă intenţiiile pisicii şi să construiască o legătură foarte importantă,” mai spune el.

Întrucât este încă în stadiile incipiente de dezvoltare, există recenzii mixte, mai mulţi utilizatori plângându-se de erori în aplicaţie, arată sursa citată.

„Mă enervează. Tocmai am descărcat-o şi nici măcar nu am reuşit să o folosesc, deoarece îmi spune tot timpul că există o eroare de conexiune WiFi”, a scris un utilizator.

„Primeam traducerea: Sunt îndrăgostit! în 90% din cazuri, a spus un alt utilizator.

Dar alţii au lăsat recenzii pozitive, iar aplicaţia are un rating mediu de 4,3 pe Google Play Store.

„Deocamdată, dacă nu o iei prea în serios, este o aplicaţie foarte distractivă. Şi cine ştie, poate în timp va învăţa cu adevărat mieunatul pisicii mele în toate cazurile. Cu siguranţă pare promiţător”, a scris un utilizator.

 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Avertismentul dat de medici. Greșeala pe care o facem toți ne poate îmbolnăvi grav

Mulți dintre români aleg să păstreze ouăle pe ușa frigiderului, fără să știe că acest obicei poate reprezenta un risc pentru sănătate.

Știm despre ouă că sunt un aliment bogat în vitamine și proteine, lucru ce le face extrem de benefice pentru organismul uman.

Totuși, pe cât sunt de sănătoase, pe atât de periculos este să le consumăm dacă acestea au expirat sau s-au stricat, din cauză că nu au fost păstrate în condiții necorespunzătoare. Una dintre greșelile frecvente făcute de români este păstrarea ouălor pe ușa de la frigider.

Ouăle au un termen de valabilitate mic comparativ cu alte alimente, dar acesta se poate modifica în funcție de condițiile de păstrare.

Cel mai important aspect este data de expirare, adică data de la care producătorul nu mai garantează pentru prospețimea ouălor. În general medicii recomandă să consumăm un ou în cel mult trei săptămâni, fie că este de țară sau luat din comerț.

Ouăle se păstrează în frigider, iar cea mai indicată temperatură de păstrare este de sub 20 de grade Celsius. Doar așa oul va rămâne proaspăt și sănătos pentru organismul uman.

Ouăle nu trebuie păstrate pe ușa frigiderului

Mai mult decât atât, specialiștii recomandă să spălăm coaja ouălor atunci când urmează să le folosim, fiindcă la suprafață pot exista bacterii periculoase pentru sănătate.

În plus, specialiștii alimentație publică recomandă ca ouăle să nu fie ținute pe ușa frigiderului, ci să fie depozitate în compartimentul cel mai rece.

 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...

Peste jumătate dintre români spun că veniturile le-au fost afectate din cauza pandemiei de COVID-19

Peste jumătate dintre români, 55%, spun că veniturile le-au fost afectate din cauza pandemiei de COVID-19 – arată un sondaj dat publicității astăzi de Parlamentul European, care analizează percepția a populației din spațiul comunitar cu privire la impactul crizei sanitare.

Cam în aceeași măsură spun că au resimțit problema diminuării veniturilor și cetățenii din Grecia sau Spania. Cei mai afectați se simt însă ciprioții, aproape șase din 10 cetățeni intervievați au declarat acest lucru.

Mai bine de o treime dintre românii participanți la sondaj au mai spus că s-au văzut nevoiţi să își folosească mai devreme decât era prevăzut economiile personale. În privința acțiunilor de la nivel comunitar, 62% cred că Uniunea ar trebui să aibă un buget mai mare pentru a face față efectelor pandemiei. Sănătatea publică ar trebui să fie, în opinia a 65% dintre cei chestionați din țara noastră, principala prioritate, urmată de redresarea economică și de noi oportunități pentru întreprinderi.

Aproape trei sferturi sunt de părere că Uniunea ar trebui să aibă competențe sporite în gestionarea unor crize precum cea provocată de pandemia de COVID-19, cu 8% mai mult decât media europeană, iar marea majoritate a românilor, 82%, sunt de acord ca fondurile europene să fie acordate doar țărilor care respectă statul de drept și principiile democratice.

 

magnanews.ro

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686