Items filtered by date: Friday, 25 January 2019 - Like - stiri Alba Iulia

Gruia Bumbu invitat la un eveniment deosebit la Washington - "The Exchange Effect: Growing Impact at Home and Abroad"

Azi, 25 ianuarie a.c., la Washington Marriott Wardman Park, are loc o recepție specială în cadrul reuniunii internaționale anuale “Global Ties U.S. National Meeting”. La acest eveniment deosebit din capitala SUA, participă și albaiulianul Gruia Ioan Bumbu în calitate de președinte al Romanian IVLP Alumni Association și membru al Comitetului Director al Asociației Partida Romilor „Pro-Europa”, alături de 70 de ambasadori anunțați de către organizatori.

Această recepție de seară este o ocazie specială de a onora persoanele și organizațiile care prețuiesc diplomația cetățenilor din Statele Unite și din străinătate, cu scopul realizării legaturilor internaționale si a dezvoltării relației dintre comunitatea internațională și membrii IVLP

“Global Ties U.S. National Meeting” reunește  organizații, agenții guvernamentale din SUA dar și lideri din domeniul schimbului internațional. La acest eveniment care are loc în fiecare an în Washington DC, participă aproape 1.000 de persoane pe durata a patru zile dinamice de întâlniri, menite să faciliteze înțelegerea la un înalt nivel a celor mai recente tendințe în domeniul diplomației și să consolideze schimbul internațional cu cele peste 45 de organizații prezente la întâlnire.

Tema reuniunii pentru 2019, The Exchange Effect: Growing Impact at Home and Abroad,", subliniază creșterea necesității și a oportunității de colaborare între Leadership Program Visitor International (IVLP) și alți parteneri de program de schimb pentru a atinge obiectivul comun de construcție și consolidarea rețelelor de sprijin ale liderilor pentru a spori pacea și prosperitatea.

 (Câștigătorii premiului GOLD IVLP)

 

Read more...

Număr record de participanţi la turneul “Regele Şahului” de la Ocna Mureş

  • Published in Sport

Ziua de 24 ianuarie a fost marcată într-un mod special la Ocna Mureş, acolo unde peste 130 de şahişti din judeţele Alba, Arad, Cluj, Hunedoara, Mureş, Sibiu şi municipiul Bucureşti s-au unit în jurul tablelor cu 64 de pătrăţele albe şi negre, participând la turneul “Regele Şahului” organizat de Asociaţia Judeţeană de Şah Alba în parteneriat cu Primăria Ocna Mureş, Clubul Copiilor Ocna Mureş şi Casa de Cultură “Ion Sângereanu” Ocna Mureş.

Aflat la ediţia a doua, turneul fost organizat într-un format nou, pe lângă secţiunea dedicată jucătorilor nelegitimaţi, organizatorii incluzând în premieră două turnee de şah rapid, unul de juniori şi unul de seniori, cu omologare la Federaţia Internaţională de Şah. Acest format a atras un număr record de participanţi, amatorilor de şah din localitate alăturându-se aproape 100 de şahişti veniţi din alte localităţi.

In secţiunea jucătorilor nelegitimaţi şi a jucătorilor legitimaţi fără rating FIDE au luat startul 72 de jucători, grupaţi pe categorii de vârstă, majoritatea victoriilor fiind obţinute de juniorii de la Clubul Copiilor Ocna Mureş şi CSM Unirea Alba Iulia.

În turneul pentru juniori legitimaţi omologat FIDE, la care au participat 30 de concurenţi, s-a impus  Vlad-Cristian Miculiţ (Palatul Copiilor Arad), urmat de Diana Luchian (Cluj-Napoca) şi George Pleşa (CSM Unirea Alba Iulia), premiile speciale pentru cei mai bine clasaţi pe categorii de vârstă fiind adjudecate de Alexandru Măcăleţ (CSM Unirea Alba Iulia – sub 8 ani), Tudor Bichiş (Turnul Alb Sibiu – sub 10 ani), Răzvan Burja-Udrea (CSM Unirea Alba Iulia – sub 12 ani) şi Fabian Hălmăjan (Palatul Copiilor Arad – sub 16 ani).

La seniori legitimaţi Dan Ambru (Napocensis Cluj-Napoca) s-a clasat primul  din cei 36 de participanţi, fiind urmat de Nicolae Şandru (Aiud) şi Radu Ţâmpea (CSM Unirea Alba Iulia), în timp ce Ianis Tarciuc (CSM Unirea Alba Iulia), Tiberiu Bardi (Lorinţ) şi Mihai Vîlceanu (Şah Club Cugir) s-au clasat primii dinte juniorii, seniorii peste 50 ani şi respectiv seniorii peste 65 de ani prezenţi în acest turneu.

Turneul a fost arbitrat de Marius Ceteraş (Alba Iulia), Aurelian Vlad (Aiud), Dorin Şerdean (Alba Iulia) şi Ioan-Florin Oprea (Ocna Mureş), ultimul fiind de altfel şi directorul turneului, dar mai ales cel care a reuşit să facă din şah una dintre principalele activităţi ale copiilor ocnamureşeni, pregătind anual la Clubul Copiilor din Ocna Mureş. O contribuţie imporantă la reuşita evenimentului a avut-o doamna Liliana Stoica, director al Casei de Cultură “Ion Sângereanu” Ocna Mureş, dar şi mai mulţi profesori şi părinţi ai participanţilor la turneu.

Festivitatea de premieră a fost onorată de prezenţa primarului oraşului Ocna Mureş, Silviu Vinţeler, care i-a felicitat pe concurenţi pentru ardoarea cu care au luptat şi i-a invitat să participe şi la ediţiile următoare ale turneului, care se doreşte să devină unul de mare amploare în anii următori, atunci când Ocna Mureş va redeveni o staţiune balneară odată cu finalizarea proiectului Băilor Sărate.

Fotografia postată de Ceteras Marius.

Fotografia postată de Ceteras Marius.

Fotografia postată de Ceteras Marius.

Fotografia postată de Ceteras Marius.

Fotografia postată de Ceteras Marius.

Fotografia postată de Ceteras Marius.

 

 

 

 

Read more...

Asociatia PAKIV România renovează și extinde fosta școală din Sibișeni

Asociația PAKIV România a demarat procedurile de renovare  și extindere a imobilului Școala Generala I-IV Sibișeni și Gradinița cu program normal Sibișeni prin schimbarea de destinație din spațiu de învățământ în spațiu necesar destinării activității unui Centru Comunitar Integrat (CCI), activitate demarată prin proiectul „CCI Sibișeni – CREȘTEREA CALITĂȚII VIEȚII ȘI A INCLUZIUNII SOCIALE ÎN VINȚU DE JOS” – COD SMIS 103385,  proiect cofinanțat din Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, axa prioritară 4.1, prioritatea de investiții 9.ii: Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, apel de proiecte POCU/18/4/1/Reducerea numărului de comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala, prin implementarea de masuri integrate , in parteneriat cu  Comuna Vințu de Jos, in calitatea de Partener 1, Asociația Europeană pentru o viață mai bună, in calitate de Partener 2 si Școala gimnazială „Iuliu Maniu” Vințu de Jos in  calitatea de Partener 3.   

Centru Comunitar Integrat CCI  Sibiseni,  reprezintă centrul de greutate al tuturor acțiunilor întreprinse prin acest proiect  desfasurate în folosul comunității Vințu de Jos și va fi organizat sub forma unui Centru in care se vor desfasura activități în scopul reducerii numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitate.

Acesta este un element de INOVARE SOCIALĂ intracomunitară, prin integrarea  de măsuri concrete educaționale, de ocupare, antreprenoriale, sociale, medicale, juridice, de îmbunătățire a condițiilor de locuire și a consolidării atitudinilor de nediscriminare într-o formă concentrată pentru comunitate și accesibilă aflata în mijlocul comunității.

Lucrările de execuție  pentru renovarea cu extindere a Centru Comunitar Integrat CCI  Sibiseni  se vor desfășura pe o perioadă  de maximum 6 luni.

În toate etapele investiției, precum și în dotarea centrului se va ține cont de principiul dezvoltării durabile, prin utilizarea unor materiale ce contribuie la protejarea mediului, precum și în eliminarea poluării ce ar putea fi generate de echipamentele achiziționate.

Valoarea totală care va fi investită în cadrul Centrului Comunitar Integrat CCI  Sibiseni  este 1.014.226,79 lei, fără TVA, sursa de finanțare fiind asigurată integral prin Programului Operaţional Capital Uman 2014 - 2020, axa prioritară 4.1, prioritatea de investiții 9.ii: Integrarea socio-economică a comunităților marginalizate, cum ar fi romii, apel de proiecte POCU/18/4/1/Reducerea numărului de comunității marginalizate în care există populație aparținând minorității roma aflate în risc de sărăcie și excluziune socială, prin implementarea de măsuri integrate .

.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686