Items filtered by date: Tuesday, 04 September 2018 - Like - stiri Alba Iulia

Campania naţională de prevenire a traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă “Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!”

Campania urmăreşteprevenirea traficului de persoane în scopul exploatării prin muncă, prin creşterea gradului de conştientizare a persoanelor vulnerabile cu privire riscurile şi implicaţiile asociate acestui fenomen, informarea şi sensibilizarea populaţiei în vederea reducerii cererii din perspectiva exploatării prin muncă şi creşterea implicării în activităţile de prevenire a multiplicatorilor de opinie.

Grupul ţintă al campaniei este formata din minori cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani, persoane adulte aflate în căutarea unui loc de muncă în ţară sau în străinătate, precum şi persoane fizice şi juridice susceptibile să utilizeze serviciile unei victime a traficului de persoane exploatate prin muncă (angajatori, agenţii de recrutare a forţei de muncă etc.).

Mesajul campaniei este „Din muncă trebuie să câştige atât angajatorul, cât şi angajatul. Folosirea serviciilor unei victime a traficului de persoane este pedepsită de lege.“, în timp ce sloganul acesteia este „Cunoaşte-ţi drepturile! Respectă-ţi obligaţiile!

Activităţile campaniei presupun întâlniri directe cu reprezentanţii grupului ţintă, organizarea unor mese rotunde, la care vor participa instituţii guvernamentale, ONG-uri, autorităţi locale şi presă, precum şi diseminarea materialelor de campanie în cadrul activităţilor de prevenire desfăşurate de specialiştii Centrelor Regionale ale A.N.I.T.P. (afiş, pliant, broşură).

În vederea creşterii gradului de informare a publicului larg cu privire la riscurile asociate traficului, se preconizează difuzarea spoturilor audio şi video de 30 de secunde ale campaniei atât prin intermediul posturilor naţionale şi locale de radio şi televiziune, cât şi cu ajutorul paginilor web ale partenerilor, Facebook, Youtube şi în cadrul întălnirilor directe cu reprezentanţii grupului ţintă.

Spotul video: https://www.youtube.com/watch?v=V5EiH0V_3TU

 

Read more...

Semnul lui Iona

Miercuri, 5 septembrie 2018, ora 18:00, la Museikon Alba Iulia, Str. Unirii Nr.3,  va fi vernisată expoziţia de pictură Semnul lui Iona.

Cu această ocazie vor fi expuse lucrări ale teologului Cristian Bădiliţă, realizate în perioada decembrie 2015 - ianuarie 2016 și au ca suport hârtia fabricată manual.

Lucrările au avut ca sursă de inspiraţie Evanghelia după Matei, autorul declarând: „Semnul lui Iona este o expoziție teologică, o meditație în cheie simbolică pe marginea Evangeliei după Matei (simbolul fiind un termen mai larg, mai generos, mai puțin confesionalizat decât icoana)".

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

Fructele care conţin cel mai mult şi cel mai puţin zahăr

Fructele sunt fără îndoială o parte importantă a unei diete sănătoase, dar zahărul, mai ales în cantităţi mari, este rău pentru sănătate. Zaharurile simple din fructe furnizează organismului un aport important de nutrienţi şi împiedică depunerea grăsimilor când sunt consumate în cantităţi moderate, scre Csid.ro.

Beneficiile consumului de fructe

  • potasiul din fructe poate reduce riscul de boli cardiovasculare  şi a face pietre la rinichi
  • acidul folic ajută organismul la crearea globulelor roşii
  • o dietă bogată în fructe poate reduce riscul de atac cerebral vascular şi diabet de tipul 2
  • fructele fortifică tiroida şi glandele suprarenale
  • un consum moderat de fructe favorizează eliminarea toxinelor
  • fructele îmbunătăţesc digestia datorită conţinutului ridicat de fibre
  • fructele au puţin calorii , conţin minerale şi vitamine care îţi conferă energie

Există varietăţi de fructe care sunt recunoscute pentru cantitatea lor mică de zaharuri,pe care le poţi consuma fără probleme atunci când urmezi o cură de slăbire.

Fructe cu un conţinut redus de zahăr

1. Avocado

2. Lămâia

3. Papaya

4. Grepfrut

5. Căpşuni

6. Afine

7. Zmeura

8. Vişine

9. Prune

10. Pepene galben

În condiţiile în care mănânci sănătos, echilibrat orice nutriţionist îţi va recomanda şi consumul a două porţii de fructe pe zi. Important este ca atunci când alegi fructele mai bogate în zahăr să nu le consumi în cantităţi mari.

Fructele cu cel mai mare conţinut de zahăr

1. Struguri

2. Smochine

3. Banane

4. Mango

5. Cireşe

6. Ananas

7. Kiwi

8. Portocale

9. Mere

 

 

 

Read more...

Exponatul lunii septembrie la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia

Marți, 4 septembrie 2018, de la ora 11.00, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii septembrie, Schița unui panou aniversar dedicat delegaților români bănățeni la Marea Unire.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.
 
 
 

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed