Items filtered by date: Tuesday, 31 October 2017 - Like - stiri Alba Iulia

„În slujba Imperiului, sub steag străin"

Miercuri, 1 noiembrie 2017, ora 11, la Sala Unirii va avea loc vernisajul expoziţiei „În slujba Imperiului, sub steag străin". Expoziția își propune valorificarea a peste 250 de fotografii aflate în patrimoniul Muzeului Național al Uniri din Alba Iulia, care surprind atmosfera Primului Război Mondial. Sunt imagini inedite, autentice ale vieții de pe front, cu ofițerii și soldații Regimentelor de infanterie 2 (Brașov), 50 (Alba Iulia), 51 (Cluj) și 31 (Sibiu) surprinși în momentele dintre atacuri, în tranșee, printre ruine ori la posturile lor de observație din timpul campaniilor din Galiția și Italia.
Expoziția va fi găzduită de Sala Unirii până în data de 10 decembrie 1918.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba și Muzeul Naţional al Unirii din Alba.

Read more...

Broderia: Intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia - exponatul lunii noiembrie

Miercuri, 1 noiembrie 2017, ora 11.30, la Muzeul Naţional al Unirii Alba Iulia va fi vernisat exponatul lunii noiembrie, Broderia: Intrarea lui Mihai Viteazul în Alba Iulia.
Piesa propusă ca exponat al lunii noiembrie este o broderie realizată în tehnică mixtă, datată în secolul al XIX-lea. Broderia prezintă momentul intrării lui Mihai Viteazul în Alba Iulia. Fiind un eveniment încărcat de simboluri, intrarea în Alba Iulia, petrecută la 1 noiembrie 1599, a fost o temă predilectă și în arta cu tematică istorică a secolelor XIX-XX. Piesa a intrat în colecțiile muzeului albaiulian în anul 2002, fiind achiziționată de la un particular.
Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, Direcţia Judeţeană pentru Cultură Alba  şi Muzeul Național al Unirii Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

Gruia Bumbu - nominalizare internationala

Gruia Ioan Bumbu, președinte al Asociației PAKIV România, organizație cu statut consultativ special la ONU-ECOSOC, președinte al Romania IVLP Alumni Association și membru fondator al Romanian US Alumni Association, a fost nominalizat la Premiul Alumni IVLP pentru inovație și schimbare socială - 2018.

În fiecare an Global Ties US acordă mai multe premii pentru recunoașterea contribuției tuturor celor care sprijină construirea unei lumi a păcii și prosperității prin schimburile internaționale, astfel:

Citizen Diplomat Award

 Excellence in IVLP Programming Awards

 IVLP Alumni Award for Social Innovation and Change

 Photo Contest

Volunteer of the Year Award

Pentru a recunoaște un membru ALUMNI care este un promotor al schimbării în comunitatea din care face parte, Global Ties U.S., în parteneriat cu distinși membri ALUMNI au înființat premiul pentru inovare socială și schimbare. In fiecare an Global Ties U:S recunoaște și premiază un membru IVLP pentru contribuția adusă în realizarea unor schimbări inovative în domeniul social. Premianții sunt membrii ALUMNI care au implementat strategii însușite pe perioada participării la programele IVLP. Nominalizații trebuie să demonstreze contribuția lor semnificativă pe care au realizat-o la nivel local sau național în unul din următoarele domenii:

Promovarea prosperității economice și a antreprenoriatului

Drepturile omului

Lupta împotriva extremismului

Combaterea schimbărilor climatice

Programul ”International Visitor Leadership” ajută la întărirea angajamentului SUA cu țările din întreaga lume și cultivă relațiile de durată prin conectarea liderilor străini cu omologii lor americani. Totodată, pin acest Program se dorește crearea unei lumi mai sigure, iar evenimentele recente din jurul lumii nu fac decât să sublinieze necesitatea acestui program.

Nu există o cerere de înscriere pentru IVLP. Participanții sunt numiți și selectați anual de către personalul Ambasadelor SUA din întreaga lume.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686