Items filtered by date: Thursday, 18 June 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Ambasadori ai PACII la Alba Iulia

Joi, 18 iunie 2015, domnul MICHAEL S. KIM, în calitate de Director of Romania al organizației internaționale HWLP (Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light) a venit în Alba Iulia pentru a se întâlni cu domnul GRUIA IOAN BUMBU, președintele Asociației PAKIV România.

Având în vedere faptul că HWLP are drept obiectiv  consolidarea păcii prin artă, cultură și religie, scopul acestei întâlniri este de  a sublinia importanța și aprecierea organizației internaționale vis-à-vis de organizații și oameni din  România care susțin lupta pentru pace având drept “arme” religia și politica.

Vizita domnului Kim la sediul Asociației PAKIV nu este deloc întâmplătoare, având în vedere faptul că domnul Gruia Bumbu este Ambasador al Păcii, primind acest titlu în noiembrie anul trecut din partea președintelui HWLP, Excelența sa, Man Hee Lee.

HWLP - Heavenly Culture Word Peace Restoration of Light este o organizație internațională nonprofit cu peste 170 de sucursale în lume, ce are drept scop consolidarea păcii prin artă, cultură și religie, iar  domnul Man Hee Lee este un important lider religios, avocat al păcii în lume și ambasador al romilor care face eforturi considerabile pentru a aduce la masa tratativelor guverne și lideri ai țărilor implicate în conflicte armate.

Nu în ultimul rând, trebuie menționat faptul că în curând, la Sibiu, HWLP în parteneriat cu Centrul European de Integrare al Romilor (CEIR), reprezentată de Mihai Gheorghe Nedelcu, în calitate de preşedinte, se va deschide o sucursală a organizației internaționale, singura din România. 

Read more...

Iohannis sustine campania ONU "HeForShe"

Președintele Klaus Iohannis susține că egalitatea dintre femei și bărbați este esențiala și face apel la cetățeni să semneze o petiție internațională pentru respectarea drepturilor femeilor.

"Egalitatea de șanse între femei și bărbați este parte din progresul omenirii. Nu trebuie să închidem ochii în fața discriminării! Cu toții trebuie să spunem STOP și să dăm femeilor șanse egale în viață. În acest sens, am semnat, alături de alți șefi de stat, un angajament la nivel național pentru a acționa pe deplin în vederea atingerii acestui deziderat. Pentru a susține campania internațională ‪#‎HeForShe‬ și drepturile femeilor din România și din întreaga lume, vă invit să semnați, alături de mine, petiția online!http://www.heforshe.org/#take-action".

Iohannis a semnat deja petiția care poarta numele HeForShe (El pentru ea), alături de numeroși șefi de stat, inclusiv președintele american Barack Obama,  și alte personalități, printre care secretarul general al ONU Ban Ki-moon sau celebrul actor Matt Damon.

Campania "HeForShe" a fost lansată la Organizația Națiunilor Unite, în septembrie 2014, de U.N. Women și se desfășoară pe o perioadă de un an. Ambasadoarea campaniei este actrița britanică Emma Watson.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686