Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Friday, 06 November 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Initiativa Romania, la consultarile de la Cotroceni

Domnule Președinte Klaus Iohannis,
Vă mulțumim pentru invitație. Venim! Și ceea ce am scris mai jos vă vom spune și dumneavoastră.
Vă susținem în îndeplinirea atribuțiilor dumneavoastră constituționale și dorim să găsiți rapid cea mai bună soluție pentru funcția de prim-ministru: un om integru, competent, cu viziune și umilință în serviciul public.
Dialogul inițiat de dumneavoastră, sub presiune și sub forma unui ultimatum cu termen limită, nu aduce, însă, credibilitate suplimentară desemnării viitorului prim-ministru, dimpotrivă. Sigur, invitația dumneavoastră, adresată societății civile, pentru consultări în cursul zilei de azi este lăudabilă, o apreciem și este un semnal că ați auzit vocea străzii. Este, însă, și un semn că nu ați auzit foarte bine ce spune: vrea o reformă profundă a clasei politice.
Discuțiile publice febrile pentru formarea noului Guvern arată că liderii partidelor și-au pierdut complet auzul: domnilor, nu v-am cerut ca VOI să faceți un nou Guvern, v-am cerut să plecați acasă. Vă mai spunem o dată: plecați!
Nimeni nu a cerut desființarea partidelor, nimeni nu a cerut desființarea Parlamentului. Tot ce am cerut este ca voi să plecați acasă. Dați o șansă țării să respire speranță, dați o șansă la reformă partidelor dumneavoastră, și faceți un gest de penitență pentru propria conștiință.
Inițiativa România cere românilor să nu plece din stradă și să continue exercitarea pașnică a libertății de exprimare și întrunire până când partidele vor face primi pași concreți pentru curățarea clasei politice:
  1. Demisii imediate din funcțiile publice ale politicienilor (consilieri locali, consilieri județeni, primari, președinți CJ, parlamentari, miniștri) anchetați penal, trimiși în judecată penală sau condamnați penal în primă instanță sau definitiv, indiferent de modalitatea de executare;
  2. Demisia imediată din Parlament a politicienilor care au inițiat și susținut tentativele de modificare a legislației penale cu scopul slăbirii luptei anticorupție și îngrădirii independenței Justiției;
  3. Demisia imediată din Parlament a politicienilor care au blocat aplicarea deciziilor definitive ale Justiției privind incompatibilități sau conflicte de interese ale parlamentarilor.
Inițiativa România sprijină fără rezerve propunerile scrisorii deschise inițiate de Expert Forum (EFOR), Centrul Român pentru Politici Europene(CRPE), Grupul pentru Dialog Social (GDS), Asociaţia Română pentru CulturăEducaţie şi Normalitate (ARCEN) și Asociația Pro Infrastructură.
În plus, Inițiativa România cere respectarea promisiunii din campanie a Președintelui Iohannis: vot electronic pentru toate tipurile de alegeri și accesibil tuturor cetățenilor români, indiferent de domiciliu.
Inițiativa România
Inițiativa România este o mișcare civică care își propune coagularea cetățenilor și a societății civile în București. Scopul acesteia este identificarea resurselor care, pe termen mediu și lung, vor reprezenta o alternativă la clasa politică actuală în administrația publică locală și națională -https://initiativaromania.wordpress.com/
Read more...

Campionatele Mondiale de juniori la sah din Grecia

  • Published in Sport

Campionatele Mondiale de juniori la șah desfășurate în perioada 25 octombrie – 5 noiembrie la Porto Carras (Grecia) s-au încheiat fără că juniorii români să fii reușit să obțină clasări în top. Deși după 8 runde se afla pe locul 6, Mihnea Costachi (CSU Alba Iulia) nu a reușit să-și mențină poziția pierzând în runda a 9-a cu iranianul  ParhamMaghsoodloo și terminând la egalitate ultimele două partide cu Daniel Kozusek (Cehia) și Garcia Alejandro Perez (Spania). Cu 7 puncte din 11 partide Mihnea Costachi s-a clasat pe locul 19 din 154 de participanți la categoria juniori sub 16 ani, fiind împreună cu David Gavrilescu, clasat pe locul 15 la categoria juniori sub 12 ani, singurii juniori români dintre cei 20 de reprezentanți ai țării noastre la mondiale care s-au clasat în primii 20 la categoria lor de vârstă.

“Ne place sau nu, acesta este în acest moment nivelul juniorilor români la nivel mondial. Sunt sigur că Mihnea are multe de învățat din acest turneu, în care a jucat foarte bine primele 8 runde, dar a fost mult mai puțin inspirat în ultimele 3 partide. Eu cred că în anii următori va putea repeta performanța din 2014 când a obținut o medalie de bronz la mondialele de juniori, o performanță care ramâne din păcate singulară în sahul juvenil românesc în ultimii 8 ani.” Marius Ceteraș (antrenor CSU Alba Iulia)

Nici George Ileana (CSU Alba Iulia) nu a reușit un final de turneu mai bun, obținând doar o victorie în ultimele trei runde. Cu 6 puncte acumulate, George Ileana s-a clasat pe locul 60 din  din 187 de participanți la categoria juniori sub 14 ani, un rezultat care nu este pe măsura talentului său.

Pentru Mihnea Costachi și George Ileana urmează o perioada de pauză competițională de 2 săptămâni, după care vor relua pregătirea pentru competițiile programate la sfârșitul anului 2015 și începutul anului 2016. 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686