Items filtered by date: Tuesday, 03 November 2015 - Like - stiri Alba Iulia

Cercetat pentru furt de auto

Poliţiştii din Şona l-au reţinut pe un minor de 17 ani care este bănuit de furtul unui autoturism pe care l-a condus, pe drumurile publice, fără a poseda permis de conducere, până în comuna Stremţ,  unde, după ce a fost implicat într-un eveniment rutier, l-a abandonat.

La data de 02.11.2015, poliţiştii Postului de Poliţie Şona, sprijiniţi de poliţiştii Postului de Poliţie Crăciunelu de Jos l-au identificat pe un minor de 17 ani, din municipiul Târgu Mureş, care locuieşte, fără forme legale în zona Blajului, ca persoană bănuită de comiterea unui furt de autoturism.

Se pare că, în noaptea de 30/31.10.2015, tânărul a profitat de faptul că autoturismul a fost lăsat, de către un cetăţean din localitatea Sânmiclăuş, neasigurat şi cu cheile în contact, l-a sustras şi, fără a poseda permis de conducere, l-a condus pe drumurile publice, până în localitatea Geoagiul de Sus, comuna Stemţ, unde a acroşat uşor autoturismul unui cetăţean din localitate.

După comiterea accidentului, tânărul a abandonat autoturismul, fiind identificat ulterior de poliţişti.

Faţă de minor, care mai este cercetat în alte 7 dosare penale, în principal pentru fapte de furt, a fost luată măsura reţinerii, pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 3 noiembrie, să fie prezentat Judecătoriei Blaj, cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi arestare preventivă.

Read more...

IN COLECTIV, PENTRU "COLECTIV"!

Comunicat

Cu binecuvantarea IPS Parinte Arhiepiscop Irineu al Alba Iuliei, Cealalta Capitala este alaturi de victimele din clubul bucurestean "Colectiv". In acest context, marti seara, la ora 19:00, in Catedrala Reintregirii, se va organiza o rugaciune de pomenire a celor adormiti si pentru cei care se zbat, pe paturile de spital, intre viata si moarte. La finalul rugaciunii, dupa un scurt cuvant de intarire sufleteasca, se va organiza un "MARS AL TACERII" de la catedrala pana la monumentul eroilor de pe bulevardul Transilvaniei. Acolo vom depune micile noastre flacari de solidaritate, laolalta cu milioanele de ganduri pentru cei ce sufera, in timp ce noi zambim. Pe langa soborul format din 5 preoti si teologii de la strana care vor inalta cantari sfinte, ni se vor alatura nu doar studentii albaiulieni ci si liceenii care si-au exprimat ferm dorinta de a face ceva. Cu totii suntem miscati de tristul eveniment si am realizat ca a fi tanar nu inseamna a fi nemuritor, ci din contra, suntem mai expusi mortii, mai ales ca si noua ne place sa ne distram, sa dansam, sa mergem in cluburi, precum acei tineri deveniti istorie, deveniti eroi. De ce eroi?! Pentru ca ei, tinerii ce puteam fi chiar noi, au murit fiind victime ale societatii si ale ignorantei, iar moartea lor a trezit in noi constiinta care ne spune ca e nevoie de o schimbare in atitudine si comportament; pentru aceasta ei ne sunt eroi, indiferent de faptul ca mergeau sau nu la biserica. Indiferent ca ascultau sau nu muzica satanica, ei ne-au dat o lectie, iar noi promitem ca ne-am asumat-o si nu le vom lasa sacrificiul sa fie zadarnic. Si este nevoie sa afirmam noi, studentii crestini ortodocsi, ca Biserica e alaturi de popor in orice ceas, indiferent de circumstante. In acest context, Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Alba Iulia, (A.S.C.O.R.) vine cu initiativa de a solidariza cu prietenii, cunoscutii si familiile victimelor, prin rugaciune pentru a stinge flacarile din "Colectiv" si pentru a a arata ca flacara Romaniei neignorante este inca vie. Impreuna, Alba Iulia se va unii din nou, sub un stindard negru, de data aceasta pentru a demonstra ca Biserica nu este separata de popor, ci poporul este Biserica, de aceea Protopopiatul Alba Iulia si Arhiepiscopia Alba Iuliei, alaturi de ASCOR, nu pot sta deoparte, ci au un mesaj de transmis. Suntem alaturi de voi fratilor si va purtam in rugaciuni! Dumnezeu sa ne ajute la toti! IN COLECTIV, PENTRU "COLECTIV"!

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani, filiala Alba Iulia

Read more...

Open Romgaz Medias

  • Published in Sport

Municipiul Mediaș a fost de curând gazda celui mai puternic turneu de șah rapid care s-a organizat în acest an în România. Fondul de premiere de peste 5000 euro a atras la start 118 de participanți, dintre care 4 mari maeștri internaționali, 6 maeștri internaționali și 6 maeștri FIDE.

CSU Alba Iulia a fost participat la turneu cu 7 sportivi seniori și juniori. Cel mai bine s-a clasat fostul campion național de juniori, Tudor Sfarlog, care cu 6,5 puncte din 9 partide a ocupat locul 9 în clasamentul general, în timp ce Marius Ceteraș s-a clasat pe locul 11 cu 6 puncte. Turneul a fost câștigat de marele maestru internațional Vlad Jianu cu 7,5 puncte, urmat de un grup de 7 jucători cu 7 puncte, toți aceștia fiind mari maeștri internaționali sau maeștri internaționali.

Printre remarcații competiției s-au aflat și juniorii albaiulieni Radu Tampea (9 ani), care a obținut premiul special pentru cel mai bine clasat junior sub 12 ani, și Iustin Ciorgovean, care a obținut premiu special pentru cel mai bine clasat jucător cu rating în intervalul 1601-1700. De asemenea premii speciale au obtinut și Cristian Câmpian, locul 2 la jucători cu rating ăn intervalul 1901-2000, și Nicolae Sandru, locul 3 la veterani peste 50 de ani.

Turneul a fost organizat de ACS Elisabeta Polihorniade, SNGN Romgaz SA și Direcția Municipală pentru Cultură, Sport și Tineret Mediaș.

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686