Items filtered by date: Thursday, 25 September 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Adrian Sobaru, arestat la domiciliu

Judecătoria Sectorului 1 a decis, joi, ca Adrian Sobaru să fie arestat la domiciliu, în dosarul în care este acuzat pentru distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, după ce a rupt cu maşina o barieră de acces de la sediul Guvernului. El este acuzat de distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată de procurori.

Avocatul lui Sobaru a declarat că acesta le-a spus judecătorilor că regretă fapta și că a dorit să facă un protest la Guvern. El a confirmat că Adrian Sobaru a vrut să își dea foc în fața sediului Guvernului, având în mașină o sticlă PET cu benzină, dar nu a reușit.

Avocatul a mai declarat că nu s-a discutat despre efectuarea unei expertize psihiatrice.

Potrivit Poliției Capitalei, miercuri, Adrian Sobaru a lovit cu intenție una dintre barierele de acces spre sediul Guvernului. El nu prezenta leziuni, deține permis de conducere valabil iar autoturismul este proprietate personală.

Sobaru a fost audiat de polițiști pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul iar ulterior a fost reținut pentru comiterea infracțiunilor de distrugere și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În 2010, Adrian Sobaru, angajat al TVR, s-a aruncat de la balconul sălii de plen a Parlamentului într-o tentativă de sinucidere în semn de protest.

 

Read more...

Statul Islamic la granitele Romaniei

Potrivit  Standard News, o  înregistrare video publicată recent pe Facebook arată o reuniune a etnicilor musulmani bulgari în care aceștia își exprimă susținerea pentru gruparea jihadistă  Statul Islamic prin sloganuri militante.

În ultimele săptămâni, etnici musulmani bulgari au promovat pe rețelele sociale simbolurile grupării islamiste, provocând îngrijorare cu privire la creșterea popularității organizației în Bulgaria, a mai adăugat publicația online.

Pe de altă parte, autoritățile de la Belgrad au pregătit o lista cu cel putin 20 de combatanți albanezi, special antrenați pentru comiterea unor atentate sinucigașe în numele grupării Statului Islamic. Site-ul topwar.ru scrie, la rândul său, citând un raport al serviciilor de informații militare, că “teroriștii din cadrul organizației sunt în contact permanent cu susținătorii din Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania și Macedonia, având instrucțiuni pentru pregătirea unor acțiuni” teroriste.

Statul Islamic poate obține fără nicio problemă arme, rachete, grenade, rachete antitanc, veste antiglonț și dispozitive de comunicare din Bulgaria, Croația, România și Ucraina, afirmă Standard News. În acest context, Standard News semnalează și numărul crescut al etnicilor musulmani în țările din regiune. Astfel, în Ungaria se afla aproximativ 15.000 de musulmani, peste 50.000 trăiesc în Romania, iar peste 60.000 în Slovenia. Totodata, în Serbia se afla 400.000 de musulmani, iar în Bulgaria în jur de un milion, reprezentând 12% din populația țării, majoritatea fiind etnici turci.

Read more...

O noua victorie pentru CSU Alba Iulia

  • Published in Sport

Echipa universitară a învins miercuri după-amiază, scor 104-64 (25-13, 29-11, 25-26, 25-14), în deplasare, pe Nova Vita Tg. Mureș, într-o partidă care a contat pentru manșa retur a optimilor Cupei României la baschet feminin. Astfel, după ce și în tur a trecut de mureșence categoric, cu scorul de 97-56, trupa lui Popov avansează în competiție și va întâlni în sferturi pe CSM Satu Mare.

Partida de la Tg. Mureș a fost una dominată mai mult decât autoritar de CSU, care a făcut deplasarea aproape în efectiv complet, singura absentă fiind Andreea Beldian, accidentată. Nu a evoluat pentru universitare nici Elisabeth Pavel, în continuare cu unele probleme medicale. Disputa a fost controlată de la un capăt la celălalt de sportivele antrenate de Popov, care au avut un singur moment de relaxare în cel de-al treilea sfert, pe care l-au pierdut la diferență de un punct, și datorită unor aruncări bune de 3 puncte ale adversarelor. Celelalte pătrimi au fost însă câștigate clar de CSU, la diferențe de 12, 18, respectiv 11 puncte. În final scorul pe tabelă a arătat o diferență de 40 de puncte între cele două combatante, iar CSU accede fără probleme în sferturi.

În manșa retur de la Tg. Mureș o evoluție de excepția a avut jucătoarea canadiancă de la CSU, Wumi Agunbiade, care a reușit un double-double senzațional cu 22 de puncte și 21 de recuperări, la care a adăugat 6 pase decisive, pentru un coeficient de eficiență de 42 de unități.

"Cel mai important este că ne-am calificat. Primul meci a fost așa și așa, dar acesta din retur m-a mulțumit, am jucat mai bine în apărare, iar în ofensivă ne-am creat multe situații excelente de a marca, pe care le-am și fructificat, iar mingea a circulat excelent. Toată lumea a jucat și văd că o fac din ce în ce mai bine meci după meci, sper să continue astfel. Vreau să îmi felicit jucătoarele pentru că au practicat un baschet adevărat chiar dacă adversarul nu a fost unul dificil", a declarat Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba iulia.

Următoarea evoluție a trupei universitare în Cupa României va avea loc în data de 29 noiembrie 2014, în deplasare la Satu Mare, în disputa tur din sferturile de finală. 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686