Items filtered by date: Sunday, 17 August 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Barbatul cu cele mai multe piercing-uri din lume nu a fost primit in Dubai

Bărbatul cu cele mai multe piercing-uri din lume, germanul Rolf Buchholz, a aterizat pe aeroportul din Dubai, dar nu i s-a permis intrarea în acest emirat din Golf în care avea programat un spectacol, transmite AFP, citând informații din ziarul 'Al-Emarat Al-Youm'.

Bărbatul de 55 de ani, care are 453 de piercing-uri pe tot corpul și două coarne în frunte, a fost respins fără nicio explicație de autoritățile aeroportului marelui oraș din Emiratele Arabe Unite, unde ajunsese cu o cursă de la Istanbul.

Un purtător de cuvânt al hotelului la care urma să aibă loc reprezentația lui Rolf Buchholz a declarat cotidianului că direcțiunea a făcut încercări pentru a-i obține germanului '"un permis de intrare în Dubai" , dar a eșuat. Nu a reușit să afle nici motivele acestei decizii.

Rolf Buchholz a scris însă pe Twitter că autoritățile din emirat îl bănuiau de practicarea vrăjitoriei. "În sfârșit, am obținut un răspuns despre cauza pentru care nu pot intra în Dubai, serviciile de imigrare cred că mă ocup cu magia neagră", a susținut el.

Informaticianul Rolf Buchholz a fost declarat în 2012 drept omul cu cele mai multe piercing-uri din lume și a fost înscris ca atare în Cartea Recordurilor.

 

Read more...

Orasul Donetk a ramas fara apa incepand de duminica seara

Luptele din interiorul orașul Donetk și din împrejurul acestuia au determinat autoritățile din oraș să întrerupă alimentarea cu apă. Autoritățile le-au cerut locuitorilor din Donetk să strângă rezerve de apă potabilă înainte să întrerupă alimentarea.
Potrivit The Daily Star, Donetk, un oraș cu un milion de locuitori înaintea începerii luptelor dintre trupele ucrainene și insurgenții pro-rusi, a fost nevoit să își închidă principalul dispozitiv de alimentare cu apă, a anunțat Consiliul Local într-un comunicat.
"Din cauza unei avarii la linia electrică, principala uzină de tratare a apei din zonă a trebuit să fie închisă", se arata în comunicatul Consiliului Local.

"După ora 21.00, aprovizionarea cu apă a orașului va fi oprită", au spus autoritățile adăugând că este impozibil să se spună când se va remedia avaria, ținând cont de luptele care au loc în jurul fortăreței rebelilor. 

Read more...

Evadare ca la Hollywood

Un grup de prizonieri a evadat de la o închisoare din Brazilia săpând un tunel subteran și a filmat evadarea cu telefoanele mobile, postând înregistrarea pe Internet.

Este vorba de 13 prizonieri care au scăpat de la închisoarea Rio Grande, din statul brazilian Goias, anunță International Business Times.

Adjunctul de poliție Jacqueline Camargo Machado a recunoscut că celulele deținuților nu au mai fost controlate de mai mult timp.

"Știm acum că nu a mai fost făcută nicio inspecție în celule de aproximativ 40 de zile. Au săpat un tunel și a fost ușor să evadeze", a declarat adjunctul de poliție.

Polițistul care trebuia să verifice celula a fost concediat pentru că nu a reușit să împiedice evadarea deținuților. Până în prezent, poliția a prins doi prizonieri.
În luna august 2013, 54 de prizonieri au evadat în masă de la închisoarea pentru tineri delicvenți Fundacao Casa din Sao Paolo, unde se aflau peste 100 de persoane închise.

Read more...

Supravietuitorii accidentului aviatic din Apuseni, cetateni de onoare ai comunei Horea

Trei dintre supraviețuitorii accidentului aviatic din 20 ianuarie - medicii Sorin Ianceu și Radu Zamfir și copilotul Răzvan Petrescu - au primit duminică în Mătișești - Horea, în cadrul Târgului Lemnarului, titlul de cetățean de onoare al acestei comune din Apuseni, după ce cu o zi înainte, sâmbătă, au urcat, ultimii doi pentru prima dată, la locul în care s-a prăbușit avionul.

La ceremonie au asistat peste două sute de persoane, printre care și politicieni.

"Pentru felul de a vă jertfi dându-i vieții o nouă șansă de supraviețuire" și "Pentru felul în care ați făcut din viață o lumină asupra viețuirii" se putea citi pe diplomele acordate de către autoritățile locale celor trei supraviețuitori, care au revenit la Horea însoțiți de familii. Alături de medicul Zamfir s-a aflat în momentul acordării acestui titlu fetița sa, iar de Sorin Ianceu, băiatul și fetița sa.

Același titlu a fost acordat și celorlați doi supraviețuitori — Valentin Calu și Cătălin Pivniceru, care nu au putut fi prezenți duminică la Horea, fiind plecați, potrivit secretarului comunei Horea, Corneliu Olar, în străinătate.

Autoritățile locale au conferit titlul de cetățean de onoare post mortem pilotului Adrian Iovan și Aureliei Ion, diplomele urmând să fie înmânate de către autoritățile locale rudelor acestora.

Titlul de cetățean de onoare al comunei Horea a fost acordat, de asemenea, primilor trei salvatori ajunși la locul accidentului, Argentin Todea, Gheorghe Giurgiu și Gheorghe Trif.

Cu cei trei moți s-au întâlnit sâmbătă, chiar la locul în care s-a prăbușit avionul, cu cei trei supraviețuitori. Dacă Ianceu a mai fost, în aprilie, la Horea, Radu Zamfir și Răzvan Petrescu au fost pentru prima dată de la producerea accidentului în locul în care a căzut avionul.

Doctorul Zamfir, care l-a îmbrățișat pe Argentin Todea, luându-se în brațe reciproc, și-a adus aminte ce 'moment de bucurie' a fost atunci când i-a văzut, în noaptea accidentului, pe salvatori. 'Sunt niște momente greu de descris. Ce s-a întâmplat aici (pe Vârful Petreasa, locul unde a căzut avionul — n.red.) o spun și copacii ăștia care sunt retezați', a afirmat Radu Zamfir.

La rândul său, Sorin Ianceu a spus că liniștea de pe munte îi aduce aminte de 'acea noapte'.

Sprijinit în cârje, ajutat de unul dintre salvatori, copilotul Răzvan Petrescu a urcat pe jos o distanță apreciabilă până la locul prăbușirii aeronavei. Gheorghe Giurgiu i-a explicat acestuia unde anume și în ce poziție l-a găsit, copilotul amintindu-și că s-a târât câțiva centimetri.

Alături de supraviețuitori și salvatori, cele peste o sută de persoane, printre care mulți tineri veniți din județul Neamț, prezente sâmbătă pe Dâmbul Bumbului au asistat la o slujbă de pomenire a celor două victime oficiată de către un preot din Horea.

De asemenea, acolo unde sătenii au amenajat, luna trecută, într-un foișor de lemn un 'altar', unde, alături de crucea pe care aceștia au pus-o aici a doua zi după accident, au fost expuse fotografii cu Aura Ion și Adrian Iovan, precum și unele realizate, de-a lungul vieții, chiar de către pilot, cei prezenți au depus duminică o coroană de flori.

Două persoane au decedat și cinci a fost rănite după ce aeronava în care se aflau, de tip BN 2, a căzut, în 20 ianuarie, într-o zonă împădurită din Apuseni, în zona Vârfului Petreasa, la peste 1.400 de metri altitudine. Cele șapte persoane aflate la bordul aeronavei, doi membri ai echipajului și cinci persoane din echipa medicală, se deplasau la Oradea pentru o operație de prelevare de organe pentru transplant.

Cauza morții pilotului Adrian Iovan a fost șoc traumatic și șoc hipotermic, consecință a unui politraumatism și expunerea la temperaturi scăzute. Sublocotenentul Aurelia Ion, în vârstă de 23 de ani, a decedat ca urmare a mecanismului combinat de expunere la temperaturi scăzute și tulburări de dinamică respiratorie, consecința unui traumatism cervico-toracic.

AGERPRES

 

Read more...

Polițiști în acțiune - o săptămână încărcată

Chiar dacă nu arată ca în filmele americane, din fericire nici evenimentele nu sunt de așa amploare, polițiștii din Alba au avut o săptămână încărcată. Redacția Albaiulianul vă prezintă extrase din comunicatele IPJ Alba referitoare la acțiuni de urmărire, interceptare, cercetare și prevenire derulate în săptămâna recent încheiată, inclusiv amplasarea radarelor duminică -17 august.

Acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate vitezei excesive, organizată de Serviciul Rutier Alba, în mediul rural

În data de 15 august, a.c., Serviciul Rutier Alba, a organizat, pe principalele artere rutiere din mediul rural, o acţiune de prevenire a accidentelor, fiind vizate, în principal, cele cauzate de viteza excesivă.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul birourilor şi compartimentelor rutiera şi de ordine publică ale subunităţilor precum şi poliţişti ai secţiilor de poliţie rurală, cu atribuţii pe linie de poliţie rutieră.

Poliţiştii au depistat şi sancţionat 112 conducători auto care nu au respectat regimul legal de viteză şi 49 care au încălcat alte prevederi legale privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de 27.300 lei.

Au fost reţinute 6 permise de conducere, toate pentru depăşire neregulamentară şi au fost retrase două certificate de înmatriculare.

Urmărit naţional, identificat de poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Alba

În data de 14.08.2014, polițiștii Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, l-au identificat şi reţinut pe M.M.P., de 24 de ani, din Pâncota, judeţul Arad, posesorul unui mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Ineu la data de 25.09.2012, pentru o infracţiune de distrugere.

M.M.P.  se sustrăgea executării pedepsei şi era urmărit la nivel naţional.

Condamnatul a fost depus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, urmând să fie transferat în penitenciar, pentru executarea pedepsei

Infracțiuni rutiere

În data de 15.08.2014, ora 04,35, poliţiştii Biroului Rutier Alba Iulia, au oprit pentru control, pe strada Septimius Severus din Alba Iulia, un autoturism condus de   C.V.M., de 39 de ani, din Alba Iulia.

Poliţiştii i-au solicitat conducătorului auto să se supună testării cu aparatul etilotest şi recoltării probelor de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei însă acesta a refuzat, motiv pentru care, pe numele său, a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de „refuzul conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei”.

 În data de 14.08.2014, ora 15,30,  poliţiştii rutieri din Cîmpeni, l-au depistat pe P.C.A., de 26 de ani, din Baia de Arieş, care conducea un moped, pe D.N. 75, fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Tânărul este cercetat pentru conducere fără permis. 

Accidente rutiere

În data de 14.08.2014, orele 09.49,  Poliţia Municipiului Blaj a fost sesizată de către un bărbat din comuna Jidvei, cu privire la faptul că a fost victima unui accident rutier produs pe strada Morii din comuna Jidvei, în apropierea cantonului CFR.

Din primele cercetări efectuate de echipa de cercetare deplasată la faţa locului, a rezultat că S.M., de 49 de ani, din comuna Adămuş, judeţul Mureş, în timp ce conducea un autoturism în direcţia Târnăveni - Blaj, în apropierea trecerii la nivel cu calea ferată, a efectuat o manevră bruscă spre dreapta, pentru a evita coliziunea cu un autoturism care circula din sens opus, împrejurare în care a trecut cu roata autoturismului, peste laba piciorului lui M.G., de 36 de ani, care circula ca şi pieton, pe marginea carosabilului.

În urma accidentului, pietonul a suferit o fractură de metatars şi a rămas internat în spitalul din Blaj, pentru îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a evidenţiat faptul că nu era sub influenţa alcoolului.

Cercetările sunt continuate.

În data de 14.08.2014, ora 12.34, pe Drumul Naţional 1, la km 414, pe raza comunei Miraslău, B.C.D.,  de 29 de ani, din Bumbeşti Jiu, judeţul Gorj, în timp ce conducea un autoturism, a încercat să închidă o uşă a acestuia, care s-a deschis în mers, împrejurare în care a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat de 59 de ani, din municipiul Aiud, judeţul Alba după care autoturismul condus de B.C.D. s-a răsturnat în afara carosabilului.

În urma accidentului, o femeie în vârstă de 29 de ani, pasageră în autoturismul răsturnat, a suferit leziuni corporale uşoare, fără să rămână internată în spital.

Cercetările sunt continuate. 

În data de 14.08.2014, ora 18:40, pe DJ 107 K – pe raza comunei Galda de Jos, UA.T., de 25 de ani, din comuna Galda de Jos, în timp ce conducea un autoturism, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum şi într-o curbă la stânga a pierdut controlul asupra autoturismului, a pătruns pe contrasens şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar de D.S., de 61 de ani, din comuna  Galda de Jos.

În urma accidentului, cei doi conducători auto precum şi două persoane pasagere în cele două autoturisme, au suferit leziuni corporale uşoare.  

Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.

Cercetările sunt continuate.

În data de 14.08.2014, ora 13.57 , Poliţia Municipiului Sebeş a fost sesizată cu privire la faptul că pe DN 67 C, pe raza localităţii Petreşti, a avut loc un accident rutier în urma căruia un pieton a suferit leziuni.

Echipa de cercetare deplasată la faţa locului a constatat că M.F., de 40 de ani, din Petreşti, în timp ce conducea o autoutilitară, la ieşirea dintr-o staţia de carburanţi, nu a acordat prioritate unei autoutilitare condusă pe DN 67 C, în direcţia Şugag – Sebeş de un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Lunca Mureşului, care, pentru a evita impactul, a efectuat un viraj spre dreapta, împrejurare în care l-a surprins şi accidentat pe B.I., de 64 de ani, din Mediaş, judeţul Sibiu, care se deplasa pe acostament.

În urma accidentului pietonul a suferit multiple leziuni fiind transportat la Spitalul Municipal Sebeş de unde a fost transferat la spitalul din Alba Iulia pentru asistenţă medicală şi investigaţii de specialitate.

Cei doi conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest care a indicat faptul că nu erau sub influenţa alcoolului.

Cercetările sunt continuate. 

În data de 15.08.2014, ora 10:22, pe DN 1, la km 401, în afara oraşului Teiuș, H.M., o femeie în vârstă de 61 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce conducea un autoturism, nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unei manevre de depășire, împrejurare în care a intrat în coliziune cu un autoturism condus în aceeaşi direcţie de un bărbat în vârstă de 58 de ani, din municipiul Arad şi care era deja în depăşirea autoturismului condus de femeie.

După producerea coliziunii dintre cele două autoturisme, autoturismul condus de H.M a intrat în coliziune şi cu autovehiculul în a cărei depăşire se angajase.

În urma accidentului şoferiţa imprudentă şi o femeie în vârstă de 56 de ani, pasageră în autoturismul condus de ea, au suferit leziuni corporale ușoare.

Cercetările sunt continuate. 

Poliţiştii din Vinţu de Jos, continuă cercetările cu privire la un incident în urma căruia două persoane au ajuns la spital, în urma unui conflict spontan 

În data de 15.08.2014, la ora 2140, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Vinţu de Jos, au intervenit pentru soluţionarea unui incident produs pe strada Mureşului din comuna Vinţu de Jos, între 4 persoane din comună.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că între D.P.  de 37 de ani, V.F., de 61 de ani, O.I., de 18 ani şi O.N., de 20 de ani, toţi din comuna Vinţu de Jos, pe fondul consumului de alcool, s-a produs un conflict spontan, în timpul căruia şi-au aplicat reciproc lovituri.

În timpul conflictului O.I. a folosi un cuţit pe care-l avea asupra sa,   cauzându-le leziuni lui D.P. şi V.F., ( plagă abdominală superficială respectiv plagă la nivelul unei palme), aceştia fiind transportaţi la spitalul din Sebeş de unde, după primirea îngrijirilor medicale, au fost externaţi.

Faţă de toate cele 4 persoane implicate în scandal, poliţiştii au întocmit dosare de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice iar O.I. este cercetat şi sub aspectul comiterii infracțiunii de „portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase”.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs acest eveniment urmând ca în funcţie de concluziile medico legale ce vor fi formulare în cauză să fie făcută încadrarea juridică finală a faptei lui O.I.

ACŢIUNEA „BLOCADA"

În perioada 08-15 august a.c., poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au continuat activităţi în cadrul acţiunii „Blocada”.

Astfel, poliţiştii rutieri împreună cu cei din structurile de ordine publică, au acţionat pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, poliţişti de ordine publică, investigaţii criminale, acţiuni speciale, arme, explozivi, substanţe periculoase au desfăşurat activităţi preventiv –reactive în zonele cu risc criminogen din judeţul Alba iar poliţiştii Serviciului Transporturi au acționat punctual în trenurile de călători şi în gări.

În perioada 08 -15 august 2014, poliţişti din structurile menţionate mai sus, au constatat 32 de infracţiuni, din care 23 în flagrant, cele mai multe (17) la regimul rutier.

A fost efectuate 20 de filtre rutiere , reţinute 18 permise de conducere şi 12 certificate de înmatriculare şi a fost depistată o persoană urmărită, posesoare a unui mandat de executare a pedepsei închisorii.

Totodată au fost aplicate 854 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 149.540 lei.

 Dintre sancţiunile contravenţionale, 718 au fost aplicate pentru încălcarea normelor legale prevăzute de OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 86 pentru nerespectarea prevederilor Legii 61/1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 27 la Legea 12/1990 privind comerţul.

Informaţii de background:

 Acţiunea Blocada este organizată de Inspectoratul General al Poliţiei Române, ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, respectiv Ungaria şi Bulgaria. 

Amplasarea radarelor în data de 17.08.2014

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj

Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa

Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea

Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Șibot - limită judeţul Hunedoara

Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 

Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana

Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac

Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Micești - Ighiu

Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş

Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa

Drumul Judeţean 750 C - Teiuş – Stremţ

Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor

Ocna Mureş – Războieni – Noşlac

Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian

Cugir - strada Victoriei

Read more...

ONU recomanda cresterea insectelor pentru hrana

Organizația Națiunilor Unite pentru Agricultură și Alimentație susține că o soluție pentru zonele afectate de foamete și o excelentă soluție pentru protejarea mediului înconjurator este consumul de insecte.


Pentru a lupta împotriva foametei în țările în curs de dezvoltare, FAO, agenția specializată a ONU pe probleme alimentare și de agricultură, a decis să încurajeze producția de insecte, pe care o consideră rentabilă și ecologică.

Un argument forte al acestora este faptul că mai mult de 2 miliarde de oameni consumă deja în mod frecvent insecte, scrie Le Monde .

Insectele sunt o soluție pentru zonele afectate de foamete. Acestea se reproduc rapid, cresc foarte repede și au un impact minim asupra mediului. FAO susține că insectele pot fi transformate în alimente cu valoare nutritivă ridicată, pot fi combinate cu alte alimente sau pot fi transformate în pudră proteică.

Într-un raport prezentat la Roma de către Eduardo Rojas Briales, director general adjunct al FAO, în cadul acțiunii care are ca scop încurajarea creșterii insectelor pentru hrana oamenilor, se afirmă că doua kilograme de hrană sunt necesare pentru a produce un kilogram de insecte, în timp ce pentru bovine sunt necesare 8 kilograme de hrană pentru un kilogram de carne.

FAO susține că insectele sunt nutritive, au un conținut ridicat de proteine, grăsimi și minerale. Un alt argument al FAO este acela că este comod să crești insecte, pentru hrana lor fiind suficiente resturile organice, compostul și îngrășământul natural. Insectele utilizează mai puțină apă și produc mai puține gaze cu efect de seră decât bovinele.

Potrivit FAO, până în 2030, peste 9 miliarde de oameni vor avea nevoie de hrană, dar și câteva zeci de miliarde de animale crescute în fiecare an pentru hrana omului. 
Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686