Items filtered by date: Tuesday, 14 January 2014 - Like - stiri Alba Iulia

Din martie, Alba Iulia are cineplex de top: două săli de cinema la standarde moderne pentru albaiulieni

  Procesul de rebranding, dinamizare si reconfigurare inceput anul trecut de Alba Mall, cel mai mare centru comercial din Alba, a ajuns intr-o noua etapa: aceea de imagine, la propriu. Imagini vii, vibrante, 2D, 3D sau digitale, sunet realist, dolby surrouund de ultima generatie, sunt doar cateva dintre argumentele cu care Alba Mall isi va atrage clientii la film, incepand din luna martie. Lucrarile de contstructie au inceput deja, noul cinematograf urmand sa fie amplasat in parcarea laterala a mall-ului, din zona supermarket-ului Elit. 
  Doua sali de cinema multifunctionale, standardizate conform normelor in vigoare, fiecare cu cate 110 locuri confortabile, sunt gata sa-si deschida usile si sa-si porneasca proiectoarele pentru albaiulieni.
  Voicu Vuscan, managerul executiv al centrului comercial, spune ca “investitia, realizata in regim privat de catre Alba Mall, are, pe langa ratiunea de business, absolut fireasca, si una sociala, puternica si justificata, cu atat mai mult cu cat albaiulienii, in ultimii ani, pentru a avea acces la un cinematograf performant si modern, erau nevoiti sa faca peste 100 de km, pana la Cluj Napoca sau Targu Mures. De acum se vor putea bucura de toate facilitatile aici, la ei acasa, in Alba Mall. Incercam si, cred eu, reusim sa evoluam permanent si sa depasim astfel, impreuna cu clientii nostri, acel complex povincial proverbial si sa demonstram ca oras mic nu inseamna si posibilitati limitate. Filmele vor fi, la randul lor, unele de top, cele mai recente productii made in Hollywood, adica exact ceea ce ati gasi pe afise la oricare multiplex de top din Europa”
  “Trecerea” cinefililor din lumea reala in cea, mult mai interesanta, a filmelor de box-ofiice se va face inca de la intrare, din foayer. Holurile si spatiul de acces in salile de proiectie vor fi amenajate ca un veritabil platou de filmare. In plus, albaiulienii vor gasi la intrare si un candy bar cu toate “accesoriile” necesare unei vizionari nu doar placute ci si... gustoase.
 
“ Preturile practicate vor fi si ele mai mult decat accesibile, incepand de la doar 15 lei pana la 20 lei, in functie de zi, film si categorie de spectatori.In plus, miercurea, fara nicio “steluta” sau conditie suplimentara, fiecare bilet cumparat va aduce automat langa el si un al doilea bilet, gratuit. Astfel, in cazul in care alegi ziua de miercuri pentru a vedea cele mai noi filme, poti face asta cu doar maxim 10 lei de persoana, ceea ce inseamna un pret absolut simbolic, pe care oricine si-l poate permite”, explica reprezentantii companiei Colours Cinema, care va opera noul cineplex din Alba Mall.
  Ca si Alba Mall, Colours Cinema este o  afacere 100% romaneasca, o retea nationala de cineplexuri aflata in plin proces de expansiune si care are ca obiectiv principal sa devina in 2016 lantul de cinematografe cu cea mai mare acoperire nationala.  In planurile de dezvoltare ale Colours Cinema sunt vizate localitatile din Romania cu o populatie mai mare de 50000 locuitori, Alba Iulia fiind al doilea oras, dupa Craiova, selectat pentru amenajarea unui cinema de top. Compania colaboreaza cu toate marile case de distributie din Romania si garanteaza astfel, clientilor sai, posbilitatea de a vedea productii de ultima ora, in acelasi timp cu lansarile din marile orase sau din capitala.
  In toate proiectele pe care le implementeaza, Colours Cinema foloseste logistica si tehnologie de ultima ora, indiferent ca e vorba de amenajarea salii de cinema si a foayer-ului sau de sistemele hi-tech de proiectie video si redare audio.

Read more...

Doi cetăţeni străini au fost depistaţi de poliţişti că nu mai aveau dreptul de şedere în ţară

  Poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări - Serviciul pentru Imigrări al Judeţului Alba au desfăşurat, în data de 14 ianuarie, o acţiune cu forţe proprii pe linia combaterii şederii ilegale a străinilor pe raza judeţului Alba.
  Cu această ocazie au fost depistaţi cu şedere ilegală doi cetăţeni străini, M.D.G.A şi V.D.S.C, cu vârste cuprinse între 50 şi 57 de ani,  unul din Siria şi celălalt din Brazilia.
  Astfel, în urma verificărilor efectuate în municipiul Blaj, a fost depistat cu şedere ilegală, V.D.S.C., în vârstă de 50 ani, din Brazilia. Persoana în cauză a intrat în ţară în baza unui permis de lungă şedere eliberat de către autorităţile unui stat membru UE, iar la expirarea dreptului de şedere de 90 zile, nu a părăsit teritoriul României.
  Ca urmare a celor constatate, poliţiştii Serviciului pentru Imigrări au emis  pe numele cetăţeanului brazilian o Comunicare  prin care este obligat să părăsească ţara în termen de 3 zile.
  Cu ocazia aceleiaşi acţiuni, pe raza municipiului Alba Iulia a fost depistat cu şedere ilegală, M.D.G.A., în vârstă de 57 ani, din Siria. Acesta a intrat legal pe teritoriul României, în baza unei vize de scurtă şedere în scop de vizită,  însă nu a respectat dreptul de şedere conferit prin lege.
  Având în vedere cele constatate, pe numele străinului în cauza a fost emisă o decizie de returnare, prin care este obligat să părăsească ţara, în termen de15 zile.
  Totodată, cetăţenii străini au fost sancţionaţi contravenţional, conform OUG 194/2002 privind regimul străinilor în România, cu modificările şi completările ulterioare
  Inspectoratul General pentru Imigrări, prin structurile sale teritoriale, va continua organizarea unor astfel de acţiuni pe linia combaterii şederii şi muncii ilegale, atrăgând atenţia cetăţenilor străini asupra respectării legislaţiei în vigoare în ce priveşte dreptul de şedere pe teritoriul României.

Read more...

Ziua Culturii Nationale, celebrata in intreaga lume

  Ziua de nastere a marelui poet roman Mihai Eminescu a fost declarata in 2010 „Ziua Culturii Nationale”, informeaza Cotidianul.ro. „Cu numele lui magic deschidem toate portile spiritului. Dar nu e vorba de operele lui Eminescu, de cultura lui, de proiectele lui, de variantele lui, de comorile plutonice retinute sau sistemele de filozofie posibile e vorba de tot; de spectacolul acesta extraordinar pe care ti-l da o constiinta de cultura deschisa catre tot”, scria Constantin Noica despre Mihai Eminescu.
  Iar un alt eminescolog, Tudor Vianu, aprecia: “Eminescu n-a trebuit sa lupte cu limba, i-a fost de ajuns sa se aseze in curentul limbii si sa-si inalte panzele in directia in care sufla duhul ei”.
"Orice lectura noua din Eminescu ne pune in fata aceleiasi dileme: ce ne place din Eminescu, ce primeste, azi, sensibilitatea noastra postmoderna din acest mare liric aparut intr-o epoca in care romantismul european abia se incheiase si simbolismul isi anuntase deja prin Baudelaire primele acorduri…
  Poezia romaneasca a pornit, intr-un chip sau altul, de la Eminescu, chiar si atunci cand s-a indepartat de el (cazul simbolismului, cazul Blaga, cazul - mai complex - al inclasabilului Arghezi). Eminescu a devenit un model si, cu timpul, un mit al spiritualitatii noastre", scria acad. Eugen Simion.
  Constantin Chiriac va fi prezent la Londra pentru a marca Ziua Nationala a Culturii Romane printr-un recital de poezie, prezentat de ICR Londra. Evenimentul va avea loc miercuri, 15 ianuarie, de la ora 19.00, la sediul institutului din capitala Marii Britanii.
  Actorul Constantin Chiriac reconstituie un dialog intre Mihai Eminescu si Ion Creanga, explorand legatura creatoare si prietenia unica dintre cei doi scriitori romani, intr-un recital intitulat „Domnule si frate Eminescule!”. Spectacolul afirma dimensiunea culturala a poeziei populare, vazuta ca matrice pentru sufletul popular romanesc. Cel de-al doilea recital este alcatuit ca o sinteza spirituala din poemele unor autori precum Tudor Arghezi, Lucian Blaga, Aron Cotrus, Stefan Augustin Doinas, Radu Gyr, Rainer Maria Rilke sau William Shakespeare. Intitulat „Metanie tie, Parinte!”, acest recital este o marturie despre viata, moarte, destin, credinta si, mai ales, despre iubire, ce isi propune sa aduca in prim-plan intrebarile fundamentale ale omului in raport cu sine si cu creatorul.
  Recitalul va fi urmat de proiectia filmului „Undeva la Palilula“, in regia lui Silviu Purcarete, precum si de o sesiune “Q&A” in cadrul careia publicul va putea adresa intrebari. Constantin Chiriac va vorbi despre indelungata asociere cu renumitul Silviu Purcarete si despre experienta sa legata de rolul pe care l-a interpretat in aceasta pelicula, o opera de teatru-legenda, ce marcheaza debutul in film al regizorului roman. „Undeva la Palilula” spune povestea lui Serafim, un tanar doctor, care primeste repartitie pe termen scurt la spitalul din Palilula ca urmare a decesului precedentului medic pediatru, nea Pantelica. Serafim se adapteaza treptat lumii din oras si ajunge, intr-un final, fara voia sa, sa-i apartina. Palilula este un orasel pierdut undeva pe harta tarii. Acolo, nu se stie prea bine daca oamenii mint, viseaza sau traiesc cu adevarat. In spital, bolnavii sunt perfect sanatosi, iar una dintre distractiile lor preferate este sa asiste la disectiile de la morga. Restul populatiei e imbecila si fermecatoare, izolata pentru eternitate in betie, petreceri si orgii. Schimbarile de regimuri politice, mortile, incendiile si inundatiile, nici una dintre aceste modificari majore, zguduitoare, ale lumii exterioare nu ii perturba. Alternativ agitati si puturosi, fericiti si melancolici, sunt mereu acolo, impreuna, in centrul lumii, pe terasa cu oleandri, la spital si la hotelul Boema.
  Constantin Chiriac este director general al Teatrului National „Radu Stanca“ Sibiu din anul 2000 si fondatorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, al treilea cel mai important festival de artele spectacolului din Europa. In perioada 2004 - 2007 a fost vicepresedinte al „Asociatiei Sibiu - Capitala Culturala Europeana 2007“, iar din 2010 membru al comitetului de selectie si monitorizare a oraselor candidate pentru titlul de Capitala Culturala Europeana. A jucat in peste 20 de filme, in circa 50 de spectacole, peste 20 de one man show-uri, sustinand recitaluri in peste 50 de tari din lumea intreaga. Printre cele mai cunoscute pelicule in care a jucat se numara „Morometii“ (regia Stere Gulea), „Croaziera“ (regia Mircea Daneliuc) si „Undeva in Palilula“ (regia Silviu Purcarete).
  ICR Stockholm celebreaza Ziua Culturii Nationale cu poezie si muzica
In program figureaza scriitoarea Gabriela Melinescu si naista Dana Dragomir, doua personalitati remarcabile ale culturii romane stabilite in Suedia. Evenimentul va avea loc pe 15 ianuarie, la ora 18.30, la sediul institutului.
  In prima parte a serii vor fi prezentate cele mai recente volume de poezie romaneasca aparute in limba suedeza: “Floarea de menghina” de Svetlana Carstean (Ramus 2013, traducere de Athena Farrokhzad), “Austerloo” de Daniela Crasnaru (Ellerströms 2013, trad. de Dan Shafran), “Pe spatele petisorului de aur” de Gabriela Melinescu (Ellerströms 2013, trad. de Inger Johansson) si “Cerul din burta” de Ioana Nicolaie (10TAL 2013, trad. de Inger Johansson). Pe langa Gabriela Melinescu, vor mai participa editorul Jonas Ellerström si traducatorii Inger Johansson si Dan Shafran, cel din urma fiind si Directorul ICR Stockholm. In cea de-a doua parte a programului, Dana Dragomir va interpreta la nai muzica de inspiratie folclorica.
  Gabriela Melinescu este poet, prozator, traducator si grafician, autoarea a peste 20 de volume si laureata a numeroase premii. Este stabilita in Suedia din 1975.
  Dana Dragomir este o naista de renume international, stabilita in Suedia din 1986. Are unsprezece aparitii discografice, printre care si un album impreuna cu Gheorghe Zamfir.
Inceput de an pentru Orchestra de Camera Radio
  Miercuri, 15 ianuarie, la ora 19.00, de “Ziua Culturii Nationale” - aniversata, incepand din 2010, de ziua de nastere a lui Mihai Eminescu -, la Sala Radio startul in Noul An va fi dat de Orchestra de Camera Radio, la pupitrul careia este invitat dirijorul german Ralf Sochacyewsky. Agenda artistului in 2013 a insemnat o serie de succese pe scene internationale: debutul la Teatrul “Balsoi” din Moscova si lucrari dificile dirijate la “Opera Comica” din Berlin si la “Konzerthausorchester” Berlin.
  Cariera sa a fost marcata de altfel de colaborari cu prestigioase ansambluri europene. Printre cele mai importante experiente artistice ale muzicianului se numara ocuparea pozitiei de dirijor-asistent al lui Vladimir Jurowski la pupitrul celebrei orchestre “London Philharmonic” (2008-2009), in aceeasi formula a fost dirijor-asistent la Festivalul de Opera de la Glyndebourne (editiile din 2008 si 2010) si in toamna lui 2010 a dirijat opera “Despre dragoste si alti demoni” (P. Eötvös) in productia Operei Nationale de la Strasbourg si Mulhouse. Dirijorul german continua o frumoasa colaborare cu orchestrele Radio Romania: in martie 2011 a dirijat la Bucuresti “Orchestra Nationala Radio” la inchiderea “Festivalului International de Chitara”, iar un an mai tarziu a inceput colaborarea cu “Orchestra de Camera Radio”.
  Dupa perioada sarbatorilor care ne-a purtat intr-o lume a povestilor, concertul de inceput de an propune spectatorilor un program bazat pe doua... serenade! Veti asculta lucrarile semnate de doi mari compozitori ai epocii romantice – artistul ceh Antonin Dvořák (“Serenada in re minor”), alaturi de contemporanul sau, Johannes Brahms (“Serenada nr. 1 in Re major”). Prima serenada evoca atmosfera spectacolelor muzicale prezentate in castele in perioada barocului tarziu (sec. XVIII).
  Programul serii va fi completat de unul dintre frumoasele concerte mozartiene: “Concertul nr.  15 in Si bemol major pentru pian si orchestra”, prilej de a o aplauda pe pianista Dana Borsan, solist al Orchestrelor si Corurilor Radio.
  Dana Borsan a incheiat in anul 2006, alaturi de “Orchestra de Camera Radio”, un proiect unic pana acum in istoria muzicii romanesti: “Integrala concertelor pentru pian si orchestra de W. A. Mozart”, eveniment in premiera in viata noastra muzicala, materializat in concerte cu public, inregistrari speciale pentru fonoteca Radio si un album de 8 CD-uri editate de „Casa Radio”. De asemenea, a oferit publicului, intr-o serie de recitaluri cu violonistul Alexandru Tomescu, “Integrala Sonatelor pentru vioara si pian de W. A. Mozart”.
  Dintre numeroasele sale participari la festivaluri, amintim faptul ca in anul 2011 pianista a fost invitata sa concerteze in cadrul Festivalului international „Robert Schumann” de la Zwickau - “Concertul nr. 1 pentru pian si orchestra” de Brahms si in cadrul Festivalului „George Enescu” – “Concertul pentru pian si orchestra” de Hanns Wolf.
  Dana Borsan a sustinut concerte si recitaluri in Cehia, Germania, Italia, Bulgaria, Rusia, Slovacia, Franta, Ungaria, Republica Moldova, Spania, Anglia, China, Irlanda, Franta, Norvegia si este prezenta in fiecare stagiune si pe scenele filarmonicilor din tara.
  Pe data de 15 ianuarie 2014, la ora 18.30, Institutul Cultural Roman de la Praga va gazdui, la sediul sau, recitalul “La steaua care-a rasarit”, sustinut de actorul Emil Boroghina.
  Recitalul va cuprinde poezii precum “La steaua”, “O, ramai”, “Floare-albastra”, “Venere si Madona”, “Epigonii”, “Dorinta”, “Dormi!”, “Luceafarul”, “Glossa” si altele. Poeziile vor fi recitate in limba romana, dar vor fi insotite de proiectia traducerilor in limba ceha (realizate de Jitka Lukešová) sau engleza, acolo unde nu exista traducere in limba ceha.
  In acelasi cadru, va fi organizata o expozitie tematica de carte (carti de si despre Mihai Eminescu, din fondul bibliotecii institutului), deschisa timp de o luna pentru publicul larg.
Acest proiect este realizat cu ajutorul partenerilor ICR Praga: Facultatea de Litere a “Universitatii Caroline” din Praga; Facultatea de Litere a Universitatii “Komensky” din Bratislava; Asociatia Romanilor din Republica Ceha.
  Programul este dedicat comemorarii a 125 de ani de la trecerea in eternitate a poetului national, Mihai Eminescu. Prin alegerea unui reper semnificativ pentru cultura romana, Programul-cadru ICR pentru promovarea profilului identitar romanesc dedicat poetului national isi propune sa contribuie la conturarea identitatii romanesti in spatiul cultural international si la imbunatatirea cooperarii cu comunitatile romanesti.
Evocari eminesciene la Venetia
  Miercuri, 15 ianuarie a.c., incepand cu ora 18.30, Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanistica de la Venetia va sarbatori cei 164 de ani de la nasterea genialului poet printr-o seara de poezie la care vor participa sase din studentii care frecventeaza cursurile de literatura romana si de traducere literara organizate la Universitatea “Ca’ Foscari” din Venetia in cadrul conventiei dintre IRCCU Venetia si prestigioasa institutie venetiana de invatamant superior: Kevin Allotta, Constanta Burlacu, Chiara Cavallin, Nicoleta Cheptea, Monica Crisan, Carolina Pislaru. Studentii vor citi poeme ale iubitului poet roman si fragmente din corespondenta cu Veronica Micle, dupa care vor impartasi publicului venetian impresiile lor de lectura, in incercarea de a-i transmite acestuia emotiile si gandurile prilejuite de intalnirea lor cu nepretuita opera eminesciana.
  Invitatul special al serii este poetul italian Alessandro Canzian, autorul poemului “LUCEAFARUL” (prefata de Sonia Gentili, Samuele Editore, Fanna 2012), care va oferi publicului o lectura a propriilor versuri si-i va dezvalui intalnirea sa cu creatia poetului roman si experienta de lectura care l-au condus la re-elaborarea capodoperei eminesciene.
Alessandro Canzian locuieste si lucreaza la Pordenone. Colaboreaza ocazional cu diverse reviste si bloguri literare (“Progetto Babele”, “Whipart”, “Books and other sorrows di Francesca Mazzuccato”, “Blog di Poesia di RaiNews” di Luigia Sorrentino). In octombrie 2008 a fondat editura “Samuele Editore”, care pana in prezent a publicat numeroase volume premiate, poezii de Franco Buffoni, Maria Grazia Calandrone, Isabella Vincentini si altii, si a participat la targuri si prezentari de carte in cele mai mari orase italiene (Roma, Milano, Torino, Udine, Napoli, “Salone del Libro” din Torino). In articolul „Penisola dei poeti”, publicat in 2013 in “l’Espresso”, Alessandro Agostinelli il mentioneaza pe Alessandro Canzian printre cei mai promitatori poeti din generatia tanara si, totodata, il intervieveaza, considerandu-l ca fiind unul dintre cei mai buni editori italieni de poezie la ora actuala.
  Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu” la Chisinau organizeaza, pe data de 14 ianuarie 2014 la ora 18.00, in Sala Mare a Filarmonicii Nationale „Serghei Lunchievici”, un concert extraordinar de muzica simfonica dedicat “Zilei Culturii Nationale”. Evenimentul va aduce pe scena din Chisinau doi artisti romani de renume mondial: pianista Ilinca Dumitrescu si violoncelistul Cristian Florea. Concertul va fi sustinut de Orchestra Simfonica a Filarmonicii Nationale condusa de celebrul dirijor spaniol de origine romana Octav Calleya si Capela Corala Academica „Doina”.
  In program: Franz von Suppe – “Uvertura Poet si Taran”, Ludwig van Beethoven – “Concertul nr.3 pentru pian si orchestra”, Solista: Ilinca Dumitrescu, Ion Dumitrescu – “Preludiu simfonic”, Doru Popovici – “Omagiu lui Sadoveanu pentru violoncel si orchestra”. Solist: Cristian Florea, George Enescu – “Poema Romana pentru cor si orchestra op.1”.
  Repertoriul Ilincai Dumitrescu, extrem de vast, include concerte cu orchestra (marile opusuri din creatia clasica si romantica), piese de recital solo (printre care programe de autor - Bach, Scarlatti, Mozart, Beethoven, Schumann, Chopin, Schubert, Albéniz, Messiaen, Enescu, Jora), muzica de camera, lied, o preocupare aparte fiind promovarea muzicii romanesti clasice si contemporane, dar si a creatiei universale din sec. XX – XXI.
  De curand, Ilinca Dumitrescu a primit din partea Guvernului francez inalta distinctie „Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres” si Premiul “Forumului Muzical Roman” pentru intreaga activitate, dupa o prestigioasa cariera artistica de-a lungul a cinci decenii.
  Violoncelist, dirijor, manager artistic, profesor si impresar, artist european in adevaratul sens al cuvantului, cu dubla cetatenie - romana si germana - si cu resedinte in Spania, Romania si Republica Moldova, Cristian Florea, penduleaza intre postura de violoncelist concertist, membru in diferite formatii camerale, dirijor, profesor, manager, ceea ce ii dezvolta si diversifica capacitatile artistice.
  In prezent este dirijorul sef al Orchestrei Nationale de Camera a Republicii Moldova, ansamblu pe care l-a condus si in concertul din cadrul Festivalului international “George Enescu” 2011, urmat de alte invitatii pentru evenimente muzicale speciale. Cristian Florea, solist sau dirijor, a colaborat cu numeroase ansambluri muzicale: “Mozarteum Salzburg”, Orchestra Simfonica din Madrid, Orchestra Simfonica “Nacional de Catalunya” din Barcelona, “Musici of Prague”, orchestrele din Málaga, Galicia, Murcia, orchestrele Filarmonicilor din Cluj-Napoca, Bacau, Bucuresti, Botosani, Brasov, Iasi, Arad, Oradea, Satu-Mare, Targu Mures, Craiova, Constanta, ansambluri orchestrale din Ucraina, Republica Moldova, Italia, Mexic, SUA, Ungaria, Germania, Bielorusia, Lituania etc.
  Octav Calleya s-a nascut in 1943, la Chisinau. Un an mai tarziu, familia viitorului dirijor se refugia in Romania, la Craiova. A urmat cursurile Conservatorului de Muzica din Bucuresti, desavarsindu-le la Viena, unde a studiat cu marele dirijor Sergiu Celibidache, fiind unul dintre discipolii sai. In 1973, alege sa paraseasca Romania, stabilindu-se in Spania. Din 1980, este profesor la Conservatorul Superior de Muzica din Malaga. A dirijat in toate tarile lumii. In 2009, a fost lansat, la Ateneul Roman, volumul “La pupitrul vietii”, al scriitorului Ion Munteanu, dedicat lui Octav Calleya. A primit din partea autoritatilor craiovene “Diploma de Excelenta” a Municipiului Craiova, orasul in care a initiat si un curs de dirijat pentru tinerii aspiranti. De asemenea, la Filarmonica Brasov, conduce un masterclass de dirijat.
“Si timpul creste-n urma mea!”
  Ziua Culturii Nationale va fi marcata de asemenea la Chisinau pe data de 15 ianuarie 2014 cu incepere de la ora 10.00 cu o depunere de flori la bustul lui Mihai Eminescu situat pe Aleea Clasicilor din Gradina Publica urmata de un recital de poezie organizat in colaborare cu Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Ambianta de secol XIX va fi asigurata de un grup de tineri actori si artisti imbracati in costume de epoca semnate de artistul plastic Iurie Matei, eveniment organizat cu sprijinul Teatrului National „Mihai Eminescu” din Chisinau si a Academiei de Muzica, Teatru si Arte Plastice din Republica Moldova.
  In aceeasi ambianta de secol XIX, urmeza sa fie vernisata si Expozitia „Mihai Eminescu... Si timpul creste-n urma mea!”. Evenimentul va avea loc la ora 11.00 la Rondul din spatele Statuii lui Stefan cel Mare si Sfant din Chisinau.
  Tot la Chisinau, Institutul Cultural Roman „Mihai Eminescu”, in colaborare cu Clubul National de Arta „Minerva” si Casa-Muzeu „Alexie Mateevici” din satul Zaim organizeaza expozitia „Alexie Mateevici - Oda limbii romane” la Biblioteca Nationala a Republicii Moldova, in data de 15 ianuarie 2014, ora 15.00.
  ICR Chisinau in parteneriat cu Primaria orasului Edinet va inaugura expozitia „Dimitrie Cantemir - homo universalis”. Deschiderea va avea loc in Piata Centrala din orasul Edinet, in 15 ianuarie 2014, ora 11.00.
  ICR Chisinau, in parteneriat cu Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Balti, organizeaza Expozitia „Lupta cu inertia - Poetii generatiei 60”. Locuitorii municipiului Soroca se vor bucura de doua expozitii: „Sufletul satului romanesc” si expozitia itineranta „Nichita Stanescu”. Vernisajul expozitiei „Sufletul satului romanesc” va avea loc la biserica „Sfintii Martiri   Brancoveni” din Soroca, joi, 16 ianuarie 2014, iar expozitia itineranta „Nichita Stanescu” urmeaza sa fie inaugurata la Muzeul de Istorie si Etnografie din Soroca, in aceeasi zi.
Lecturi din poezia lui Eminescu, la Roma
  Cu ocazia implinirii a 164 de ani de la nasterea poetului national Mihai Eminescu, in seara zilei de joi, 16 ianuarie a.c., incepand cu ora 18.00, Accademia di Romania in Roma invita publicul la o prelegere despre viata si opera marelui poet, sustinuta de lect. univ. dr. Nicoleta Nesu (Universitatea „Sapienza” din Roma / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca).
  Studentii italieni si romani ai Universitatii „Sapienza” din Roma vor oferi o lectura din poezia eminesciana, in limba romana si in italiana, participantilor cursurilor de limba romana organizate de “Accademia di Romania in Roma”.
  „Excelsior – pictori contemporani din Romania”, la Budapesta
Institutul Cultural Roman din Budapesta organizeaza, in perioada 15 ianuarie – 15 aprilie, expozitia de pictura „Excelsior – pictori contemporani din Romania”.
  Vernisajul expozitiei va avea loc miercuri, 15 ianuarie, ora 18.00, la sediul ICR Budapesta, in prezenta criticului de arta Oliv Mircea, cu ocazia Zilei Culturii Romane.
  „Expozitia de pictura ”EXCELSIOR” are in componenta ei opt nume ale picturii romanesti contemporane (Paul Gherasim, Horea Pastina, Cristian Paraschiv, Doina Mihailescu, Gheorghe Ilea, George Mircea, Mihai Sarbulescu, Bogdan Vladuta).
  Artistii selectati, repartizati datorita varstei lor biologice pe o durata de creatie care acopera aproximativ opt decenii de creativitate artistica si care fac in asa fel incat ”epistema artistica” precum si dispozitia stilistica a fiecaruia dintre autori sa intrupeze o ”tipologie” care face recognoscibila arta romaneasca si ii da individualitate si specificitate.
Lucrarile de pictura aduc in discutie componenta hieratic-iconica, cea simbolica, cea relist-spiritualista, dar si cea legata de orientarile cele mai recente din interiorul generatiei mai noi (George Mircea si Bogdan Vladuta).
  Atentia exceptionala pe care pictorii o arata fata de tehnicile specifice genului artistic, dar si circumscrierea tematica a fiecarui autor fac in asa fel incat ansamblul expozitional sa ofere o imagine expresiva si revelatoare asupra civilizatiei vizuale romanesti din ultima jumatate de secol.
  Au fost rare momentele in care curatorul reuseste sa puna in valoare lucrari de pictura care apartin atat autorilor care sunt legati de stilistica interbelica a picturii cu cei care au o importanta si o influenta majora in arta romaneasca a ultimilor trei decenii, dar si cu artisti care au debutat si si-au conceput traseele de cariera dupa anii 2000.
  “EXCELSIOR” face o etalare a ”fetei luminoase-diurne” pe care o are arta si creativitatea romaneasca a ultimelor decenii”.
Recital “Mihai Eminescu, geniu pustiu”
  Spectacolele si recitalurile create de-a lungul anilor de Ion Caramitru pe poezia lui Eminescu au devenit o componenta importanta din creatia artistica a acestui mare actor si regizor. El a avut programt, alaturi de clarinestistul Aurelian Octav Popa, duminica 12 ianuarie, in Sala Bizantina a Palatului Beahague din capitala Frantei, un recital extraordinar de poezie si muzica.
Sursa: corectnews.com

Read more...

Poliţiştii din Alba Iulia au depistat un minor, suspectat că a sustras bunuri dintr-o casă aflată în construcţie

  În cursul zilei de luni. 13 ianuarie, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, l-au identificat şi reţinut pe un minor în vârstă de 16 ani, ca principal suspect de comiterea unui furt dintr-o casă în construcţie, faptă în legătură cu care poliţia a fost sesizată la data de 7 ianuarie.
  În fapt, în data de 4 ianuarie, minorul a pătruns prin efracţie într-o casa din Alba Iulia, aflată în construcţie iar din interior a sustras mai multe bunuri, în valoare de 300 de lei pe care le-a abandonat în momentul în care proprietarul casei a pătruns în casă.
  Minorul a fost reţinut iar în cursul zilei de marţi, 14 ianuarie, va fi prezentat Judecătoriei Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă de furt calificat.
  Cercetările sunt continuate în vederea stabilirii întregii activităţi infracționale a suspectului.
 
  Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba atrage atenţia proprietarilor de case aflate în construcţie că acestea pot deveni „ţinta” hoţilor, dacă nu sunt protejate în mod corespunzător împotriva efracţiei şi a furturilor de materiale de construcţii. De asemenea, poliţiştii recomandă celor care deţin astfel de proprietăţi să monteze sisteme performante de închidere a uşilor şi geamurilor iar acolo unde  este  cazul, să monteze şi grilaje metalice. Sistemele de alarmă sunt eficiente dacă locuinţa aflată în construcţie se află în apropierea altor imobile  locuite.
  Nu este indicat să depozitaţi bunuri de valoare, materiale de construcţii, unelte sau alte obiecte în spaţii care nu prezintă  siguranţă, mai ales dacă acestea  se află în zone izolate.

Read more...

De ce a câştigat Ronaldo Balonul de Aur?

  • Published in Sport

  Cristiano Ronaldo a câştigat Balonul de Aur şi în 2008. Superstarul portughez şi-a învins concurenţii - Lionel Messi şi Franck Ribery -, fiind ales cel mai bun jucător al lumii.
  Ronaldo, care marchează aproape meci de meci pentru Real Madrid, a mai câştigat premiul în 2008. Căpitanul naţionalei Portugaliei, în vârstă de 28 de ani, a primit 1.365 de puncte, în timp ce Messi a obţinut 1.205, iar Ribery - 1.127.
  Clasamentul a fost întocmit în baza voturilor a 184 de antrenori, 184 de căpitani de echipă naţională şi 173 de jurnalişti din întreaga lume.
  Messi - superstarul de la FC Barcelona - câştigase Balonul de Aur în ultimii patru ani, însă de această dată a fost învins de Ronaldo, care a marcat 66 de goluri în cele 56 de meciuri oficiale pe care le-a disputat în 2013.
  Printre reuşitele lusitanului se numără un hat-trick reuşit în duelul cu Suedia, din barajul pentru calificarea la Cupa Mondială din acest an.
  Ronaldo a arătat, în cei patru ani petrecuţi până acum pe Santiago Bernabeu, că poate deveni o legendă vie pentru cel mai faimos club din lume.  Cu toate că a cucerit doar câte un trofeu din fiecare pe plan intern şi nimic pe plan internaţional, individual - Ronaldo a strălucit la Madrid.
  Are o medie de goluri care aminteşte doar de performanţele lui Ferenc Puskas sau Alfredo Di Stefano. Dar nu a fost doar atât. Ronaldo a fost cumpărat pe bani mulţi de la Manchester United, aproape o sută de milioane de euro, însă a meritat fiecare cent.
  Lusitanul este un fenomen global. Atrage fani şi sponsori din întreaga lume. De curând a deschis un muzeu care îi este dedicat, cât şi o reţea de socializare. Ronaldo nu este doar un fotbalist senzaţional, este şi o afacere profitabilă.
  "Aş vrea să le mulţumesc colegilor mei. Fără eforturilor lor, nimic nu ar fi fost posibil. Sunt foarte fericit, este foarte greu să câştig acest premiu", a spus portughezul, care a şi plâns în timpul discursului său.
  "Aş vrea să mulţumesc soţiei mele, prietenilor mei, fiului meu. Este un moment foarte emoţionant. Le mulţumesc tuturor", a încheiat Ronaldo.
sursa:yahoo news

Read more...

De la 1 februarie vor apare noi tipuri de reţete pentru medicamente. Vezi ce modificări vor apărea!

   De la data de 1 februarie 2014 medicii de familie vor fi obligaţi să-şi treacă pe reţetele eliberate adresele de e-mail, numărul de telefon şi motivaţia pentru medicamentul recomandat pacientului.
  Motivaţia acestor noi prevederi ce vor intra în vigoare se referă la eliminarea unor confuzii apărute în prezent pe reţete şi care ar putea duce la tratamente eronate. Aceste măsuri vor atrage în mod direct supraîncărcarea programului administrativ al fiecărui medic de familie.

Read more...

Simona Halep face spectacol la Australian Open

  • Published in Sport

  Simona Halep a stat doar o ora pe teren in primul tur. Cea mai bine clasată jucătoare română de tenis a defilat în runda inaugurală a primului turneu de Grand Slam al anului.
  Simona Halep (22 de ani) a câştigat primul meci în 2014 în mai puţin de o oră de joc. Românca de pe poziţia a 11-a în ierarhia WTA s-a impus cu scorul de 6-0, 6-1, în faţa polonezei Katarzyna Piter (22 ani, 119 WTA), venită din calificări.
  În runda următoare, constănţeanca va întâlni o jucătoare mai experimentată, americanca Varvara Lepchenko (27 de ani şi locul 50 în lume). Aceasta a dispus în manșa inaugurală de ucraineanca Lesia Țurenko, scor 2-6, 6-3, 6-4.
  Victoria Simonei a fost singura obţinută azi de românce.
  Irina Begu, venită din calificări, a fost învinsă de kazaha Galina Voskoboeva cu 7-5, 4-6, 7-5, în timp ce Sorana Cîrstea - cap de serie 21 - s-a înclinat în faţa neo-zeelandezei Marina Erakovic, scor 6-4, 7-6.
  România mai are doar trei reprezentanţi în competiţiile de simplu de la Melbourne: Simona Halep, Monica Niculescu şi Victor Hănescu.

Read more...

Atenţie şoferi! Drumul de ieşire din oraş spre Cluj din nou cu probleme de miercuri

  De curând inaugurata şosea de ieşire din municipiu spre Cluj-Napoca, va intra din nou în starea de "şantier", întrucât E.On Gaz Distribuţie va realiza intervenţii de urgenţă în această zonă, datorită unor scurgeri de gaze. Conform distribuitorului, lucrările vor demara miercuri, 15 ianuarei şi se vor întinde pe parcursul a 5 zile, iar apoi într-o săptămână se vor face lucrări de refacere a şoselei la forma iniţială.
  Conform adresei depuse la Primăria Alba Iulia, E.On Gaz Distribuţie va acţiona pe strada Alexandru Ioan Cuza, la un punct de traversare dinspre SC Progresul Socom spre Auto Valex, loc unde specialiştii companiei au descoperit o scurgere de gaze importantă.
  Compania de distribuţie de gaze naturale mai desfăşoară în prezent lucrări de intervenţie pe strada Vasile Goldiş din Alba Iulia, în apropierea Bulevardului Revoluţiei, într-un caz asemănător.
  Costul acestor lucrări va fi suportat în exclusivitate de E.On Gaz Distribuţie, iar de refacerea lucrării se va ocupa dirma SC Florea SRL, cea care a realizat lucrarea originală. Termenul de execuție a lucrărilor de refacere a drumului este de maxim 7 zile de la data execuției branșamentelor.

Read more...

Romania a incheiat anul 2013 cu cea mai mica inflatie din 1990 incoace: 1,55%

Romania a reusit dupa 24 de ani de capitalism sa intre in Occident din punctul de vedere al inflatiei. La indicatorul PIB per capita este insa la 22% fata de Franta sau Germania, informeaza Ziarul Financiar.ro.

Productia agricola foarte buna si reducerea TVA la produsele de panificatie au dus inflatia la 1,55% in decembrie 2013, nivelul minim al ultimilor 24 de ani, inflatia incadrandu-se la limita inferioara in intervalul tintit de BNR pentru anul trecut, de 1,5-3,5%.

Banca centrala a mai atins tinta de inflatie in anii 2006 si 2011. Este pentru prima data cand Romania are o inflatie anuala de sub 2%, adica limita uzuala in tarile occidentale, la care visa in anii de hiperinflatie si inflatie galopanta din perioada 1990-2000.

Pe de alta parte, PIB per capita in Ro­ma­nia este de doar 7.000 de euro, fata de 32.000 de euro in zona euro, deci de patru ori mai redus, iar salariile sunt de 7-10 ori mai mici decat in Franta, Germania sau Olanda.

In lipsa reducerii TVA la produsele de panificatie si a anului agricol exceptional rata anuala a inflatiei din 2013 s-ar fi situat undeva in intervalul 3-3,5%, deci la limita superioara a tintei BNR, considera Eugen Sinca, analist - sef la BCR.

De altfel, cresterea anuala a preturilor marfurilor nealimentare a fost de 3,6%, iar cea a serviciilor de 3,4%, in timp ce preturile la produsele alimentare au scazut cu 1,8%.

Cu o rata anuala a inflatiei de aproape 1,6% in 2013, la limita inferioara a tintei BNR, Romania completeaza tabloul unei inflatii foarte scazute in Europa Centrala si de Est.

In Cehia inflatia a fost de 1,4% la finalul anului trecut (la o tinta a bancii centrale de 2%±1pp), in Polonia este estimata la 0,7% in decembrie (cu o tinta a bancii centrale de 2,5%±1pp), iar in Ungaria estimarile indica o rata a inflatiei in jurul valorii de 0,4% (fata de o tinta a bancii centrale de 3%).

Stabilizarea inflatiei la aceste niveluri joase este o performanta in conditiile in care pana in 2004 Romania avea rate anuale ale inflatiei exprimate prin doua cifre, mai spune Sinca.

Pentru 2014 analistii anticipeaza ca inflatia va continua sa oscileze in primele luni in jurul pragului minim de 1,5%, insa, ulterior, va creste spre 3-4%.

Trendul descendent al inflatiei din prima parte a anului 2014 si cererea de consum inca slaba ar putea incuraja BNR sa continue ciclul de relaxare a politicii monetare prin reducerea dobanzii-cheie si diminuarea graduala a ratelor rezervelor minime obligatorii, masuri care vor putea antrena scaderea dobanzilor la credite si relansarea creditarii, cu impact favorabil asupra economiei. De altfel, BNR a inceput anul cu o reducere a dobanzii-cheie de la 4% la 3,75%, masura acompaniata de diminuarea ratelor rezervelor minime obligatorii la lei de la 15% la 12%  si la valuta de la 20% la 18%.

Cum au evoluat preturile dupa 2005

In 2005, in primul an de tintire a inflatiei, preturile de consum au inregistrat o crestere anuala de 8,6% fata de tinta de 7,5%, in anul 2006 inflatia anuala a coborat spectaculos la 4,9%, sub tinta de 5%, iar in anul 2007 a urcat inapoi la fel de spectaculos pana la 6,6%, peste tinta de 4%.

Nici in perioada 2008-2010 inflatia anuala nu a reusit sa ajunga in intervalul tintit de BNR. Lupta cu preturile a devenit mult mai dura pe fondul crizei financiare internationale, al scumpirii explozive a petrolului si a altor materii prime.

In anii de criza, angajamentul de tintire a inflatiei a intrat in conflict cu posibilitatea ca BNR sa contribuie la contracararea recesiunii. Pe langa tinta de inflatie, BNR a avut de acomodat obiective uneori contradictorii legate inclusiv de politica de curs de schimb si de reglementarile in domeniul creditarii – adica a trebuit sa controleze cursul si sa tina in frau creditarea.

Anul 2011 s-a incheiat cu o inflatie de 3,14%, in tinta, in timp ce in 2012 Romania a ajuns la o rata a inflatiei de 4,95%, in afara intervalului tintit, in urma productiei agricole slabe, a scumpirii energiei, a gazelor si a petrolului, precum si din cauza deprecierii leului. Cererea slaba din economie nu a putut contrabalansa o serie de cresteri de preturi.

Ce a influentat inflatia in 2013

BNR a atins anul trecut tinta de inflatie, fiind pentru a treia oara cand banca centrala reuseste sa atinga acest obiectiv de cand a adoptat strategia de tintire a inflatiei ca principal obiectiv monetar, in august 2005.

Inflatia a scazut puternic in lunile de toamna, sub 2%, dupa ce in primele doua trimestre din 2013 a oscilat in intervalul 5-6%.

Trendul descendent al inflatiei a incurajat relaxarea politicii monetare prin reducerea dobanzii-cheie. BNR a taiat dobanda-cheie in a doua jumatate a anului trecut cu 1,25 puncte procentuale, ducand-o la minimul istoric de 4%, in speranta ca si bancile comerciale vor reduce dobanzile la creditele in lei pentru a face costul imprumuturilor in moneda nationala  comparabil cu cel al creditului in euro.

Scaderea inflatiei a fost influentata in special de anul agricol bun si reducerea TVA la produsele de panificatie incepand cu luna septembrie, de la 24% la 9%. In cazul painii, transmisia a fost semnificativa, de circa 95%. In septembrie, dinamica anuala a inflatiei a decelerat semnificativ la 1,88%, fata de nivelul de 3,67% din august. In noiembrie, preturile de consum au stagnat fata de luna anterioara, ca urmare a ieftinirii alimentelor, astfel ca rata anuala a inflatiei s-a plasat la 1,83%.

In decembrie 2013 rata inflatiei a fost de 0,3% comparativ cu noiembrie, astfel ca fata de decembrie 2012 preturile de consum au inregistrat o crestere de 1,55%. Marfurile nealimentare au inregistrat o crestere anuala a preturilor de 3,6%, iar tarifele serviciilor au urcat cu 3,4%, in timp ce la produsele alimentare s-a inregistrat o scadere a preturilor de 1,81%.

Banca centrala a revizuit prognoza de inflatie pentru finele anului 2014, de la 3,1% la 3% (fara a lua in calcul impactul majorarii impozitelor si taxelor), anticipand o scadere a ratei sub intervalul de variatie in prima parte a anului viitor si apoi o revenire, mai ales din efect de baza. Tinta de inflatie a BNR este de 2,5% +/- un punct procentual.

Ce spun analistii despre evolutia inflatiei in 2014

Eugen Sinca, analist-sef la BCR

In lipsa reducerii TVA la produsele de panificatie si a anului agricol exceptional, rata anuala a inflatiei din 2013 s-ar fi situat undeva in intervalul 3-3,5%, deci la limita superioara a tintei BNR. Inflatia se va mentine la minime istorice de 1-1,5% in prima jumatate a anului, iar din vara va creste treptat si va atinge 3,6% in luna decembrie, pe fondul scumpirii alimentelor si energiei. O inflatie scazuta va permite bancii centrale sa relaxeze in continuare politica monetara, iar in acest sens ne asteptam la o dobanda de politica monetara de 3,5% si la o rata a rezervelor minime obligatorii la lei de 8% pana in luna martie.

Mihai Patrulescu, senior economist la UniCredit Tiriac Bank

Inflatia a avut o evolutie descrescatoare in 2013, ajutata atat de anul agricol bun, dinamica temperata a preturilor administrate, dar si modificarile fiscale precum reducerea TVA pentru paine. Insa, efectul de baza pozitiv generat de acesti factori va fi eliminat in 2014, iar inflatia va accelera la 3,7% pana la finalul anului (acciza pentru combustibili avand un impact de aproximativ 0,4-0,6pp).

Vlad Muscalu, economistul-sef al ING Bank

Inflatia a setat un nou record multumita recoltei deosebite si reducerii cotei TVA pentru produse de panificatie. Acest record va fi probabil spart in primul semestru din 2014 avand in vedere ca efectele celor doua evenimente vor persista. Anticipam o inflatie medie in primul semestru inferioara pragului de 1,5%, insa normalizarea preturilor alimentelor si cresterea accizelor pentru combustibil vor trimite probabil inflatia catre 4,5% la finalul anului 2014.

Florentina Cozmanca, senior economist la RBS Bank

Anticipam ca pe tot parcursul anului 2014 rata anuala a inflatiei se va mentine sub limita superioara de 3,5% a intervalului tintit de BNR de A/-1 punct procentual in jurul nivelului de 2,5%. Mai mult, ne asteptam ca rata inflatiei sa se reduca in primul trimestru, in ciuda cresterii preturilor produselor accizabile ca urmare a modificarii modului de calcul al accizelor (aplicarea cursului de schimb si indexarea cu rata medie anuala a inflatiei). Astfel, anticipam ca rata anuala a inflatiei sa coboare sub pragul de 1,5% in primul trimestru, deci sa iasa temporar din intervalul tintit de banca centrala, urmand sa creasca treptat spre sfarsitul anului, catre 3,3-3,4%. Consideram ca banca centrala va continua ciclul de relaxare a politicii monetare.

Rozalia Pal, economistul-sef al Garanti Bank

Inflatia va atinge un nivel minim istoric de aproximativ 1% in prima jumatate a anului 2014, dar va creste in a doua parte a anului pana la 3,5%. Factorii care vor putea influenta semnificativ dinamica inflatiei in 2014 sunt masurile anuntate de liberalizare a preturilor la energie (crestere de aproximativ 10%) si gaze (crestere de aproximativ 8%), dar si indexarea accizelor cu 4,77% incepand din ianuarie 2014 si cresterea accizelor la carburanti (pretul final crescut cu 5,5%, cu un impact asupra inflatiei de 0,5 puncte procentuale).

Sursa: corectnews.com

 

 

 

Read more...

Miercuri, 15 ianuarie: Pestanske Cajky- CSU Alba Iulia în Liga Europei Centrale la baschet feminin

  Debut în Liga Europei Centrale în 2014 pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară întâlnește miercuri, 15 ianuarie 2014, în deplasare, în CEWL formația slovacă Pestanske Cajky, în manșa retur a confruntării dintre cele două combatante. Chiar dacă joacă în Slovacia și are de străbătut un lung drum cu autocarul, formația antrenată de Miroslav Popov pornește drept favorită în partidă, având în vedere modul în care a căștigat partida tur, disputată în Sala de Sport a Universității din Alba Iulia, care a arătat o diferență clară de valoare între cele două echipe.
  Astfel, în manșa tur CSU Alba Iulia s-a impus clar, scor 71-44 (18-15, 19-17, 17-5, 17-7), în urma unei partide dominate de la un capăt la celălalt de CSU Alba Iulia, chiar dacă a existat ușor echilibru până la pauza mare, când diferența pe tabelă a fost de doar 5 puncte. În partea a doua însă universitarele au început să practice un joc defensiv agresiv, lucru care nu le-a mai dat oaspetelor nicio șansă, care nu au reșit să mai marcheze doar 12 puncte în ultimele două sferturi. În final, tabela a arătat clar diferența de valoare din această seară între cele două combatante, 27 de puncte.
  Meciul de mâine din Liga Europei Centrale vine după eșecul de la debutul din acest an al echipei cu eliminarea din Cupa României, care nu a fost cauzat însă de probleme financiare, ci de un joc neașteptat de slab prestat de echipă. Sportivele de la CSU Alba Iulia nu-și explica eșecul de la Arad, cu campioana ICIM, având în vedere condițiile bune de pregătire și faptul că sunt la zi cu plata salariilor.
  Annemarie Părău: "Avem condiții foarte bune, până acum nu am avut probleme nici cu banii, nici la antrenamente. Îmi pare extrem de rău că am pierdut la Arad, ne-am dorit foarte mult să câștigăm meciul acesta, însă am prins o zi mai slabă, se mai întâmplă să ai și astfel de zile. Cred că ne putem reveni, a venit o nouă jucătoare, pe care trebuie să o întegrăm în echipă, dar avem o echipă bună și condiții bune aici și spun că vom avea un rezultat bun până la final în campionat".
  Chastity Reed: "Sunt mulțumită de condițiile oferite de club, nu am avut niciun fel de probleme aici, iar eșecul de la Arad a fost o simplă întâmplare. Cu siguranță nu aceasta este diferența dintre echipa lor și a noastră și cred că le vom învinge data viitoare. Rămâne să ne luptăm în continuare pentru câștigarea campionatului și sunt încrezătoare că putem merge până la capăt".
  Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia: "Sper ca înfrângerea cu Arad să nu lase urme prea adânci la echipă și că vom fi pregătiți miercuri să câștigăm în Slovacia. Chiar dacă jucăm în deplasare trebuie să ne facem jocul și să câștigăm, nu știu ce se va întâmpla exact acolo, dar cu siguranță avem șanse mari să învingem o echipă pe care în meciul tur am dominat-o. Mă bucur că am tot lotul la dipoziție, am făcut primele antrenamente în formulă completă și ne pregătim intens pentru a face în continuare jocuri bune". (Comunicat CSU Alba Iulia)

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686