Items filtered by date: Sunday, 08 December 2013 - Like - stiri Alba Iulia

O nouă victorie de campionat: CSM Satu Mare- CSU Alba Iulia 58- 80

  • Published in Sport

  Nouă victorie fără mari probleme pentru CSU Alba Iulia în campionat. Echipa universitară a învins sâmbătă seara, în deplasare, scor 80-58 (19-16, 16-14, 23-9, 22-19), pe CSM Satu Mare, într-o partidă care a contat pentru etapa a XI-a a Campionatului național de baschet feminin, Divizia A.
  Sportivele antrenare de Miroslav Popov au început timid partida și nu s-au regăsit în primele minute, lucru care a făcut ca scorul să meargă cap la cap, iar diferența să fie una mică pe tabelă. Jocul echipei universitare a crescut însă treptat, astfel încât acestea au trecut în avantaj, după primul sfert diferența pe tabelă fiind de 3 puncte, respectiv la  pauza mare de 5 în favoarea sportivelor din Alba Iulia. La revenirea de la vestiare, jocul a decurs într-o singură direcție, iar CSU a dominat autoritar până la final, reușind să câștige la o diferență liniștitoare, de 22 de puncte.
  În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia își consolidează poziția secundă în clasament, cu 10 succese și o singură înfrângere. Etapa următoare, universitarele vor întâlni pe propriul teren pe Phoenix Galați, în penultima confruntare din retur.
  Statistică meci CSU Alba Iulia: Sasa Cadjo - 17 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Chastity Reed - 12 puncte și 5 recuperări, Tiffany Brown - 12 puncte, 3 recuperări și o pasă decisivă, Larisa Toma - 9 puncte și 5 recuperări, Breanna Salley - 7 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Khadijah Whittington - 5 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă, Alexandra Uiuiu - 5 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, Jovana Vukoje - 5 puncte, Ildiko Nagy - 5 puncte și Annemarie Părău - 3 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive.
  La finalul partidei, Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia a declarat: "Am început greu partida, am resimțit oboseala drumului făcut de la Viena până la Satu Mare, iar meciul a fost echilibrat la început, gazdele profitând de faptul că au fost mai proaspete. Am discutat însă cu fetele înaintea partidei și le-am spus să rămână concentrate în teren 40 de minute și s-a văzut că au reușit acest lucru, iar în final am câștigat la o diferență de peste 20 de puncte, cu o formație destul de bună. Este foarte importantă această victorie pentru că terminam sigur pe locul doi turul de campionat, deoarece nu cred că vom avea probleme în ultimele două partide cu Phoenix Galați și Universitatea Cluj-Napoca".
  Bogdan Duma, președinte al Consiliului de Administrație al CSU Alba Iulia, a declarat:  "S-a făcut prea multă vâlvă în jurul acestui meci. S-a văzut clar diferența de valoare între cele două echipe, iar victoria nu are o însemnatate aparte, a fost o simplă partidă de campionat pentru noi, pe care am câștigat-o fără probleme. Cred că cu acest succes ne-am asigurat poziția a doua în campionat la finalul turului și sper să reușim să o menținem și în retur, deși ne așteaptă o a doua parte a campionatului foarte dificilă, în special în luna ianuarie, când vom juca mai multe meciuri derby. Vreau să felicit echipa pentru modul în care a jucat și sper să continue de aceiași manieră" (CSU Alba Iulia).

Clasament:

Nr    Echipa     W/L    Puncte
1.    Univ Goldis ICIM Arad 11/0    22
2.    CS Universitatea Alba Iulia 10/1    21
3.    CS Municipal Targoviste 9/2    20
4.    CSBT Alexandria 8/3    19
5.    ACS Sepsi SIC 7/3    17
6.    CS Phoenix Galati 6/5    17
7.    CS Municipal Satu Mare 6/5    17
8.    BCM Danzio Timisoara 4/8    16
9.    Olimpia CSU Brasov 5/5    15
10.    CS Rapid Bucuresti 4/7    15
11.    Universitatea Cluj-Napoca 2/8    12
12.    Universitatea CSM Oradea 2/8    12
13.    SCM CSS Craiova 1/10    12
14.    CS Nova Vita 0/10    10
frbaschet.ro
   

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686