Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Saturday, 30 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Iata ce te impiedica sa slabesti!

  • Published in Monden

  Desi tii regim si faci sport se pare ca nu reusesti deloc sa mai slabesti. Si cu siguranta te-ai intrebat de ce? Ei bine, nu este vorba ca regimul respectiv nu mai functioneaza, ci pot fi si alti factori implicati. Iata ce te impiedica sa slabesti!
  Masa musculara. Daca ai masa musculara mica, nu vei mai putea sa slabesti. Principiul este simplu: cu cat ai mai multi muschi, cu atat vei arde mai multe calorii si vei putea sa slabesti mai repede si mai mult. Incearca sa faci ceva pentru cresterea masei musculare: ridicari de greutati sau antrenament la aparatele de fitness.
  Varsta. Ai observat cat de usor le este tinerelor sa slabeasca? Ei bine, cu cat vei inainta in varsta, cu atat mai greu iti va fi sa slabesti, deoarece metabolismul tau este incetinit. In aceasta situatie se recomanda antrenamentele combinate de fitness si aerobic si consumarea alimentelor care ar da un imbold metabolismului.
  Medicamente. Iei medicamente pentru fel de fel de afectiuni si te gandesti de ce nu slabesti? Chiar medicamentele poti fi cauza! In functie de pastilele pe care le iei, acestea pot avea ca efect secundar retinerea apei sau a grasimilor in organism, senzatia de foame sau chiar acumularea kilogramelor in plus. Nu renunta insa la medicamentele prescrise de doctor (ii poti spune doctorului despre problemele tale si ii poti cere schimbarea medicatiei).
  Foarte multe tinere se bazeaza pe medicamentele “minune” care promit o scadere in greutate peste noapte. Ar trebui sa stii ca aceste medicamente nu sunt deloc sanatoase pentru corpul tau, unele din ele continand si droguri. Oricum, in momentul in care incetezi sa iei aceste pastile te vei ingrasa la loc, poate chiar mai mult decat inainte.
  Genetica. Iar ne lovim de genetica, fir-ar sa fie! Din pacate, poti mosteni silueta unuia dintre parinti (in special a mamei), mai ales daca nu esti atenta la ceea ce mananci. Daca stii ca mama ta este putin supraponderala, va trebui sa urmezi o dieta cat mai sanatoasa, poate toata viata (reginele.ro).

Read more...

Programul manifestărilor de astăzi, dedicate Zilei Naţionale a României, la Alba Iulia

   Astăzi au început oficial evenimentele dedicate zilei de 1 Decebrie-Ziua Naţională a României.  Sunt programate multe momente speciale pentru cei care simt că suflarea românească trebuie să aniverseze Marea Unire la Alba Iulia.
  Cele mai importante momente ale zilei vi le prezentăm aici:
Sâmbătă, 30 noiembrie
12.15 – Arborarea Drapelului Național al României – Piața Tricolorului/esplanada Catedralei Încoronării
12.30 – Inaugurare Latura de Vest a Cetății Alba Carolina, Concert Corala Armonia – Latura de Vest a Cetății Alba Carolina
15.30 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară – Piața Cetății
18.30 – România din inima ta (conturarea unei inimi tricolore și retragere cu torțe) – eveniment itinerant pe traseul Latura de Vest – Piața Cetății
19.00 – Dansul zmeilor – spectacol de flăcări și efecte speciale Crispus & Cobzality – Piața Cetății
19.30 – Aprinderea iluminatului festiv de sărbători – Piața Cetății
19.30 – Cocert Sensor – Piața Cetății
19.30 – Zoo story de Edward Albee (Teatrul Mic Chișinău) – seară de teatru – Casa de Cultură a Studenților
20.00 – Concert de colinde și muzică clasică susținut de Corala Armonia, la catedrala Romano Catolică „Sfântul Mihail”. Intrarea este liberă
21.00 – Oscar de Claude Magnier (Trupa Skepsis) – seară de teatru – Casa de Cultură a Studenților

Read more...

30 noiembrie-1 decembrie: Sărbătoare Naţională în stil RYMA

  Sărbătoare obştească cu muzică autentic românească, petrecere şi voie bună. Se va întâmpla la Spaţiile RYMA în serile de 30 noiembrie şi 1 decembrie.
  Astfel, sâmbătă, 30 noiembrie, de la ora 21.00, la Spaţiile RYMA, aflate pe latura de nord a cetăţii albaiuliene, va conterta formaţia românească FOLK FRATE, în primul spectacol susţinut la Alba Iulia. Intrarea la acest eveniment costă 10 lei.
  Duminică, 1 decembrie, la ora 20:00, Ziua Naţională a României este sărbătorită cu muzică rock medieval, prin prestaţia trupei AD HOC, care îşi va lansa albumul "Dezmăţ, licori şi muzici medievale". Intrarea costă 10 lei.

Read more...

20 DE POLIŢIŞTI DIN IPJ ALBA AU FOST ÎNAINTAŢI ÎN GRADUL PROFESIONAL URMĂTOR, ÎNAINTEA ÎNDEPLINIRII STAGIULUI MINIM ÎN GRAD

  În cursul zilei de vineri, noiembrie, în cadrul unei şedinţe festive la care au participat poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, domnul chestor principal Ioan Nicolae Căbulea, şef al Inspectoratului, a  prezentat Ordinul Ministrului Afacerilor Interne şi Dispoziţia Şefului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba prin care 20 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, au fost înaintaţi în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim. 
  Astfel, în baza propunerilor formulate de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba, pentru rezultatele profesionale deosebite obţinute în anul 2013, au fost înaintaţi în gradul de comisar şef de poliţie comisar de poliţie CEUCA MIHAI  şeful Biroului Unitatea Teritorială de Analiză a Informaţiilor, comisar de politie CIOANCĂ IOAN-SORIN, şeful Serviciului de Ordine Publică şi comisar de politie MANEA FLORIN-ALEXANDRU, şeful Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Aiud;
  În gradul de subcomisar de poliție au fost înaintaţi inspector principal de poliţie AIRINI MIHAI, şeful Serviciului pentru Acţiuni Speciale, inspector principal de poliţie VOICU DACIAN-HOREA, şeful Poliţiei Oraşului Ocna Mureş, inspector principal de poliţie RADU VASILE-OLIVIU, şeful Secţiei 1 Poliţie Rurală Galda de Jos şi inspector principal de poliţie ENACHE FULGUŞOARA-NADIA coordonator al Compartimentului de Prevenire şi Analiză a Criminalităţii.
  În gradul de inspector principal de poliție a fost avansat inspector de poliţie ROMAN MIHAI din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale.
  În gradul de agent şef principal de poliţie au fost avansaţi agenţii şefi de poliţie CONSTANTIN DUMITRU-DORU, CUDUR ADRIAN, DRĂGOIU DAN, PETRUŞAN HOREA şi TĂRÎŢĂ CONSTANTIN iar în gradul de agent şef adjunct de poliţie au fost avansaţi agenţii principali de poliţie BUTUZA DANIEL, GAVRILĂ RADU, GHERMAN DANIEL-CONSTANTIN-SIMION, GLIGOR CRISTINA-MIHAELA, PUŞCAŞU-BARNA SORIN-ILIE, RÎŞTEI NICOLAE-AUGUSTIN şi ŞERDEAN NICOLAE-SORIN.
  Conducerea inspectoratului le-a adresat felicitări celor 20 de poliţişti şi le-a urat succes în activitatea profesională.

Read more...

Providerii de internet vor putea bloca accesul la torrente

  Avocatul general al Curţii Europene de Justiţie, Pedro Cruz Villalón, a anunţat că providerii de internet din Europa vor putea fi forţaţi să blocheze accesul la site-uri care conţin fişiere asupra cărora nu există drepturi de autor, cum sunt torrentele.
  Astfel, instanţele europene vor primi drepturi sporite în a forţa firmele care furnizează servicii de internet să blocheze accesul clienţilor la aceste site-uri.

  Cu toate acestea, orice acţiune de blocare va trebui să fie foarte punctuală, să se asigure că va viza doar conţinutul pus ilegal pe internet şi că orice alt site va putea fi accesat fără nicio problemă.
  "Potrivit avocatului general, se poate impune unui furnizor de acces la internet obligația de a bloca accesul clienților săi la un site internet care încalcă drepturile de autor. O astfel de ordonanță judecătorească trebuie să indice măsurile concrete de blocare și să garanteze un just echilibru între interesele contradictorii, care sunt apărate ca drepturi fundamentale", se arată într-un comunicat de presă al Curţii de Justiție a Uniunii Europene.
  Potrivit dreptului Uniunii, statele membre trebuie să se asigure că titularii dreptului de autor  pot solicita ca o ordonanță să fie pronunțată împotriva intermediarilor ale căror servicii sunt folosite de către terți pentru a contraface aceste drepturi.

  În jurisprudență s-a recunoscut deja că furnizorii de acces la internet pot fi consideraţi, în principiu, intermediari în sensul menționat și că pot fi, astfel, destinatarii unei asemenea ordonanţe, atât pentru încetarea încălcărilor săvârşite deja, cât și pentru prevenirea unor noi încălcări.
  În practică, persoanele care operează site-uri care încalcă dreptul de autor și furnizorii care le asigură acestora accesul la internet sunt stabiliţi adesea în ţări situate în afara Uniunii Europene sau îşi ascund identitatea, astfel încât nu pot fi urmăriți.

Concluziile avocatului general nu sunt obligatorii pentru Curtea de Justiție, se mai precizează în comunicat.

CINCI LUCRURI SIMPLE pe care trebuie să le știi înainte să deschizi TORRENTELE

  Iată 5 lucruri pe care trebuie să le cunoașteți înainte să deschideți site-urile de torrente să descărcați filme, muzică sau software:

1. Pirateria se realizează prin copierea, descărcarea, punerea la dispoziţie, vânzarea sau instalarea de copii pe calculatorul personal sau cel utilizat la locul de muncă.

2. Dacă realizaţi mai multe copii ale software-ului decât cele pe care le permite licenţa înseamnă că pirataţi.

3. Simpla punere la dispoziţie, realizare sau descărcare de copii neautorizate de software reprezintă o încălcare a legii.

4. Indiferent dacă accidental realizaţi câteva copii pentru prieteni, împrumutaţi discuri, distribuiţi sau descărcaţi software piratat de pe Internet, săvârşiţi o încălcare a drepturilor de autor.

5. Nu contează dacă faci acest lucru pentru a obţine bani sau nu - dacă ești prins reproducând software, poți fi făcut răspunzător atât sub aspect civil, cât şi penal.
Sursa:www.capital.ro

Read more...

5 ţări în care ai LIBER la muncă după 1 ianuarie şi CÂŞTIGI mai bine decât în UK

  În ciuda avalanşei de articole de presă din ultimul an, Marea Britanie nu este singura opţiune din 2014 pentru românii care vor să muncească în afara ţării. Sunt alte ţări cu salarii mai mari care şterg toate restricţiile pentru români începând cu 1 ianuarie.
  2013 este ultimul an în care unele state din UE pot menţine restricţiile pentru muncitorii români şi bulgari, piaţa muncii deschizându-se total începând cu 1 ianuarie 2014.
  Sunt 9 ţări din Europa care vor fi obligate de la 1 ianuarie să renunţe la toate restricţiile pentru muncitorii români: Austria, Belgia, Franţa, Germania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda şi Spania.
  LISTA cuprinde şi ţările cu cele mai mari salarii minime din UE - Luxemburg, Belgia şi Olanda. Alte două ţări cu salarii mari care îşi deschid TOTAL piaţa muncii pentru români şi bulgari de la 1 ianuarie sunt Irlanda şi Franţa.
  În Luxemburg, ţara cu cel mai mare salariu minim din UE, Guvernul a decis să menţină în vigoare măsurile naţionale aplicate statelor UE 10 începând cu data de 01.04.2004. Aceste restrictii sunt valabile si pentru cetatenii romani, dar vor expira la 31 decembrie 2013
  Sectoarele in care se acordă permise de muncă în conformitate cu o procedură minimală şi simplificată sunt: agricultură, hotelier, viticultură. Pentru celelalte sectoare, în funcţie de situaţia de pe piaţa forţei de muncă, procedura acordării permisului de muncă poate fi simplificată şi perioadele de graţie reduse.
  Din 2014 românii pot cîştiga minim 1.874 de euro pe lună dacă îşi găsesc un angajator luxemburghez dispus să îi recruteze.
  Belgia este o altă ţară în care salariile sunt mult mai bune decât în Marea Britanie. Aici, angajatorii sunt obligaţi să plătească minim 1.502 euro fiecărui angajat, indiferent de domeniul de activitate. Angajatorii din Olanda sunt mai exigenţi la restricţiile de limbă, ca şi cei din Franţa - sunt puţini cei care te angajează doar cu limba engleză.
  În acest timp, britanicii, îngrijoraţi de venirea românilor, anunţă reducerea beneficiilor sociale pentru migranţi. Premierul britanic, David Cameron, a anunţat, marţi seara, măsuri dure împotriva aşa-numitului "turism pentru beneficii sociale", afirmând că imigranţii din cadrul UE nu vor putea să pretindă sprijin din partea contribuabililor pe termen nelimitat, relatează BBC News Online.
  Premierul a declarat că cetăţenii britanici sunt "profund îngrijoraţi" de nivelul imigraţiei provenind din România şi Bulgaria şi a anunţat o serie de măsuri pentru a se adresa îngrijorărilor publicului în legătură cu impactul imigraţiei curente şi viitoare din Europa de Est asupra economiei Marii Britanii şi a serviciilor publice.
Topul salariilor minime (iulie 2013)
1. Luxemburg -1.874 euro
2. Belgia -1.502 euro
3. Olanda - 1.478 euro
4. Irlanda - 1.462 euro
5. Franţa - 1.430 euro
6. Marea Britanie - 1.190 euro
Sursa:www.realitatea.net

Read more...

1 Decembrie: Maratonului Reîntregirii Neamului Românesc, ediţia a 3-a, Alba Iulia

  • Published in Sport

  În ziua de 01 decembrie, Clubul Eco Alpin  în parteneriat cu Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia, DST Alba şi Ro Club Maraton organizează a 3-a ediţie a Maratonului Reintregirii Neamului Romanesc. Primele doua editii s-au desfăşurat în Bucureşti în Parcul Alexandru Ioan Cuza, acestea fiind alergate din respect şi din recunoştinţă pentru românii care au înfăptuit Marea Unire de la 1 decembrie, 1918.  Această ediţie are un caracter deosebit, întrucât  în ziua de 1 decembrie 2013 se va da startul în  Maratonul Reîntregirii Neamului Românesc, atât în Bucureşti, cât şi la Alba Iulia, dând posibilitatea maratoniştilor din întreaga ţară ca să alerge de Ziua Naţională a României. Maratonul face parte din ciclul de maratoane istorice “Din dragoste pentru România şi istoria ei”, care include un număr de 8 maratoane, pe care maratoniştii din România le aleargă anual prin cele mai importante locuri istorice ale ţării. 
  La start se vor alinia peste 50 de maratonişti veniţi din toate colţurile ţării şi o ştafetă formată din copii din  judeţul Alba. Startul va fi dat la ora 09.00. Înainte de start se va cânta imnul României.
  Plecarea va fi din faţa Obeliscului închinat memoriei martirilor  Horea, Cloşca şi Crişan, după care concurenţii vor accede imediat în şanţurile cetăţii Carolina – Alba Iulia, alergând în interiorul zidurilor. Maratoniştii vor alerga 16 ture, iar semimaratoniştii  8 ture.  Sosirea va fi în faţa catedralei Reîntregirii Neamului.
  O ştafetă formată din 42 de elevi din Alba Iulia şi Blaj, va alerga pe traseul maratonului, fiecare competitor alergând  câte un kilometru, ştafeta fiind un tricolor.

Read more...

Astăzi de la ora 18.00 în Sala de sport a Universităţii "1 Decembrie 1918": CSU Alba Iulia- CSBT Alexandria

  • Published in Sport

  Nou meci mare în Sala de sport a Universității pentru baschetbalistele din Alba Iulia. La doar trei zile de la meciul derby cu ICIM Arad, din cadrul Ligii Europei Centrale, CSU întâlnește mâine, sâmbătă, 30 noiembrie 2013, cu începere de la ora 18:00, pe teren propriu, pe CSBT Alexandria, într-o partidă ce contează pentru etapa a X-a a campionatului național de baschet feminin, Divizia A. Partida se anunță una extrem de echilibrată, având în vedere poziționarea în clasament a celor două echipe (CSU - locul 2 cu 8 victorii și o înfrângere; CSBT - locul 3 cu 8 succese și un meci pierdut), dar și forma de moment a combatantelor. Universitarele din Alba Iulia pot profita însă de avantajul propriului teren, dar și de faptul că au reușit să câștige ultimele cinci partide directe cu adversarele din județul Teleorman.
  În ceea ce privește prestația din campionat de până acum, cele două au arătat o formă bună în debut de sezon și au avut un parcurs asemănător. Astfel, gazdele au reușit să treacă fără probleme de echipele ”mici”, au obținut două victorii extrem de importante, acasă, cu CSM Târgoviște și Sepsi Sf. Gheorghe, singura înfrângere venind împotriva campioanei ICIM Arad. De cealaltă parte, trupa din Alexandria a reușit surpriza etapei a II-a, când a învins pe Sepsi Sf. Gheorghe, meci după care și-a continuat parcursul bun cu o singură excepție, partida pierdută cu CSM Târgoviște, în deplasare.
  În întâlnirile directe scorul este de 5-3 în favoarea universitarelor din Alba Iulia, care au reușit performanța de a câștiga ultimele cinci partide față în față. Sezonul precedent, cele două combatante s-au întâlnit de patru ori, în jocurile tur-retur din campionat, dar și în dubla manșă din sferturile Cupei României. În respectivele dispute, CSU Alba Iulia s-a impus de fiecare dată, cea mai strânsă partidă fiind chiar ultima directă, când sportivele antrenate de Miroslav Popov s-au impus la o diferență de un singur punct.
  Înaintea partidei din această seară, Miroslav Popov, antrenor CSU Alba Iulia a declarat:" va fi o partidă dificilă, însă extrem de importantă pentru noi, pentru care ne-am pregătit foarte bine și sper să o câștigăm. Am exersat câteva lucruri noi la antrenamente, dar și în partidele precedente, cu care încerc să suprindem adversarul. Sper ca fetele să fi trecut peste înfrângerea cu Aradul de miercuri, iar în meciul cu Alexandria să fie concentrate și să greșească mai puțin. Este important să începem bine meciul, pentru a nu fi nevoiți să ne aflăm din nou în urmărirea adversarului"(comunicat CSU Alba Iulia.

Clasamentul Diviziei A, sezon regulat:
   
Nr    Echipa     W/L    Puncte
1. Univ Goldis ICIM Arad 9/0    18
2. CS Universitatea Alba Iulia 8/1    17
3. CSBT Alexandria 8/1    17
4. CS Municipal Targoviste 7/2    16
5. ACS Sepsi SIC 6/3    15
6. Olimpia CSU Brasov 5/5    15
7. CS Municipal Satu Mare 5/4    14
8. CS Phoenix Galati 4/5    13
9. BCM Danzio Timisoara 4/5    13
10. CS Rapid Bucuresti 2/7    11
11. Universitatea Cluj-Napoca 2/7    11
12. Universitatea CSM Oradea 2/6    10
13. SCM CSS Craiova 1/8    10
14. CS Nova Vita 0/9   9
   

Read more...

Avansări în grad la I.S.U. Alba

  În dimineaţa zilei de vineri, 29 noiembrie, cu prilejul zilei de „1 decembrie – Ziua Naţională a României”, ofiţerii, subofiţerii şi maiştrii militari în activitate din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Unirea” al judeţului Alba, care s-au distins prin modul de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, pregătire profesională şi comportare demnă, au fost înaintaţi în gradul următor, înaintea expirării stagiului minim în grad, astfel:
Ofiţerii:
- Lt. Todor Cristian la gradul de căpitan;
- Lt. Dărăban Adrian la gradul de căpitan;
Subofiţerii:
- Plt.maj. Alba Sorin la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Avram Marius la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Constantin Florian la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Frăţilă Ioan la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Moga Mihai la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Motora Viorel la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Perja Marin la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Suciu Emil la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Talaş Cristian la gradul de plutonier adjutant;
- Plt.maj. Duvlea Vasile la gradul de plutonier adjutant;
- Plt. Biriş Ioan la gradul de plutonier major;
- Plt. Gherman Ovidiu la gradul de plutonier major;
- Plt. Mărginean Nicolae la gradul de plutonier major;
  Pentru aprecierea faptelor deosebite săvârşite pe timpul misiunilor sau în sprijinul acestora, a rezultatelor meritorii obţinute în procesul formării profesionale sau cu ocazia participării la diverse activităţi au fost oferite distincţii onorifice, următoarelor cadre militare :
-    plt.maj. Deva Ovidiu ;
-    plt. Maj. Sofica Lucian ;
-    plt. Stoia Ciprian.
  La festivitatea de avansare în grad au participat prefectul judeţului Alba – Feneşer Gheorghe, Inspectorul Şef - Col. Dorel Sofica şi Prim Adjunct al Inspectorului Şef - Col. Cornel Oprişa.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686