Items filtered by date: Monday, 25 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

27-28 noiembrie Festivalul Naţional Studenţesc "Serbările Unirii", ediţia a XXII-a, la Alba Iulia

  Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia organizează în perioada 27-28 noiembrie 2013, Festivalul Naţional Studenţesc  “Serbările Unirii” ediţia a XXII-a.
  Miercuri, 27 noiembrie 2013, ora 19.00, în sala mare a Casei de Cultură a Studenţilor trupa de teatru SKEPSIS va prezenta un spectacol umoristic.
  Joi, 28 noiembrie 2013, ora 19.00, la PUB 13 vom putea vedea un spectacol de divertisment cu RUBEN CIUNGAN, PAUL TOMUŞ (MUZICĂ UŞOARĂ), FLAVIU’S CREW (DANS), ESTERA, ANDREI şi OSVATH KINGA - KRISZINA (DANS SPORTIV ŞI DE SOCIETATE) şi APULUM GIRLS (MODĂ). În aceeaşi seară se vor prezenta creaţiile vestimentare ale IOANEI SABĂU.
  Surpriza serii va fi concertul trupei GOODDAY, care va cânta melodii din repertoriul românesc şi internaţional, pentru toate gusturile. Buna dispoziţie va fi asigurată la AFTER PARTY de DJ M”LIVIO.
  Intrarea este liberă în ambele zile de festival.
 
  De asemenea, Casa de Cultură a Studenţilor Alba Iulia şi Liga Studenţilor din Universitatea “1 Decembrie 1918” a organizat cu ocazia Zilei Internaţionale a Studentului, acţiunea “FII TU SCHIMBAREA”. Acţiunea s-a desfaşurat în data de 20 noiembrie sub formă de sesiuni de training. La training au participat studenţi din Universitatea “1 Decembrie 1918”, aceştia oferind un feedback pozitiv în urma desfăşurării sesiunilor de instruire.
  Scopul acestei acţiuni il reprezintă instruirea studenţilor, din Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia, în vederea conştientizării îndatoririlor şi a însuşirii cunoştiintelor specifice activităţilor pe care le desfăşoară, precum şi formarea unui grup cu scopul colaborării în viitor.

Read more...

V.I.P îşi continuǎ activitatea cu primul din seria celor 6 ateliere V.I.P.

  În perioada 22-24 Noiembrie 2013, în Aula Mica a Universitǎţii “a Decembrie 1018” din Alba Iulia, s-a derulat atelierul V.I.P. de ALBA – I, din cadrul proiectului „Voluntar Implicat și Pregătit” finanţat de Comisia Europeanǎ prin ANFPCDEFP în cadrul programului “Tineret in acţiune” Echipa de proiect este formatǎ din tineri liceeni, studenţi şi absolvenţi de studii universitate, voluntari ai Centrului Județean de Voluntariat și ai Asociației Absolvenților Universității „1 Decembrie 1918” Alba Iulia.
  Cursul susţinut de Ioan E. Buta și Maria Magda Leah  s-a adresat unui nr. de 20 de tineri din Alba Iulia, cu vârste cuprinse între 15-25 de ani, cu scopul creşterii nivelului de orientare pe piaţa voluntariatului, dezvoltǎrii educaţiei noformale şi a voluntariatului în comunitate şi dezvoltarea socio-profesionalǎ a tinerilor. Atelierul s-a derulat pe mai multe sesiuni de lucru prin care s-au urmǎrit activitǎţi de cunoaştere şi apartenenţǎ la grup, metode de educaţie nonformalǎ, descrierea programului Tineret în Acţiune, Prioritǎţi permanente, Cetǎţenie europeanǎ, competenţe şi abilitǎţi de comunicare, dezvoltare personalǎ şi autocunoaştere, inteligenţǎ emoţionalǎ.
Entuziasmaţi şi motivaţi, participanţii au învǎţat multe lucruri noi :
“Acest curs a fost benefic pentru mine deoarece cuprinde enducaţia non-formalǎ, educaţie din care poţi invǎţa mult mai usor decât cea care este oferitǎ în şcoalǎ şi obţii mult mai multe informaţii.” (Iulia Maria Lazăr)
“Participând la acest curs am aflat despre Tineret in Acţiune şi de ce este atât de important sǎ practici voluntariatul şi cum te poate ajuta la angajare.” (Daniel Leah)
“Mi-a plǎcut la acest curs deoarece m-a ajutat sǎ mǎ cunosc mai bine şi sǎ mǎ dezvolt mai bine.” (Monica Szasz)
  În continuare, Atelierul V.I.P. de Alba – II se va desfǎşura în perioada 13-15 decembrie 2013. Pentru detalii şi înscrieri accesati pagina www.vip-alba.ro. Proiectul „Voluntari Implicat și Pregătit” este iniţiat de Centrul Judetean de Voluntariat Alba, împreunǎ cu partenerii :  Asociaţia Alumni UAB, Universitatea “1 Decembrie 1918” Alba Iulia şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Alba.

Read more...

Mihaela Radulescu a cazut prada hotilor!

  • Published in Monden

  Mihaela Radulescu insoteste echipajul Romaniei pe parcursul ultramaratonului de 7 zile si 7 nopti “No finish line”, organizat la Monaco. Din nefericire insa, atat Mihaela, cat si alti participanti au cazut prada hotilor care au furat geci, telefoane mobile sau portofele.   „Legenda zice că la Monaco nu fură nimeni nimic, pentru că ţara asta e plină de camere video şi mai e şi în Cartea Recordurilor drept ţara cu cei mai mulţi politişti afectaţi pe cap de locuitor… După câteva ore, Poliţia din Monaco m-a anunţat că mi-au găsit cover-ul telefonului cu cele trei cărţi de credit aruncate lângă traseu. Tocmai ce apucasem să le anulez pe fiecare în parte… Culmea, cel mai tare sufăr după pozele şi filmuleţele adunate în el în ultimele luni”, a scris Mihaela pe Facebook (reginele.ro).

Read more...

Premierii din Europa Centrala si de Est si China se reunesc la Bucuresti

  Cea de-a doua reuniune la nivel de prim-ministri din Europa Centrala si de Est si China se va desfasura marti la Bucuresti, informeaza Agerpres.
  La reuniunea la nivel inalt, alaturi de premierul Victor Ponta si de omologul sau chinez, Li Keqiang, care efectueaza o vizita oficiala in tara noastra, vor participa sefii de guvern ai Albaniei, Bosniei-Hertegovina, Bulgariei, Cehiei, Croatiei, Estoniei, Lituaniei, Macedoniei, Muntenegrului, Poloniei, Serbiei, Slovaciei, Sloveniei si Ungariei si ministrul de Externe din Letonia.
  Reuniunea de la Bucuresti este cea de-a doua la nivel de sefi de guverne din tarile Europei Centrale si de Est si China, dupa cea organizata in 2012 la Varsovia.
  Potrivit Executivului, cu ocazia reuniunii la nivel inalt de la Bucuresti, prim-ministrii vor evalua stadiul de implementare a propunerilor de cooperare lansate cu un an in urma la Varsovia, vor aborda domeniile si mijloacele concrete de dinamizare a relatiilor comerciale si investitionale intre cele doua zone, prin proiecte de cooperare in domenii precum energia, agricultura, infrastructura, transporturile, IT si turism.
  Guvernul arata ca organizarea la Bucuresti a reuniunii politice la nivel inalt ofera "o oportunitate extraordinara pentru dezvoltarea relatiile politice si economice ale Romaniei cu China, a celor in plan regional, precum si a celor intre regiunea noastra si partenerul chinez".
  "Prin prezenta a zece prim-ministri din statele membre UE si a ministrului de Externe leton, dialogul Europa Centrala si de Est cu China asigura complementaritatea si sustine consolidarea relatiilor mai ample dintre UE si China", adauga Executivul.
  Reuniunea sefilor de guverne Europa Centrala si de Est - China se desfasoara in contextul prezentei premierului chinez in Romania si al intrevederii pe care acesta o are cu prim-ministrul roman, ocazie cu care vor fi semnate un numar important de memorandumuri si acorduri bilaterale.
  De asemenea, in cursul zilelor urmatoare, vor avea loc si intrevederi bilaterale ale premierului Romaniei cu omologii sai din tarile din regiune.
  Sursa: corectnews.com

Read more...

A condus zeci de kilometri cu un câine blocat în grilajul mașinii

  O șoferiță și un câine au trăit o experiență incredibilă. Brazilianca Julia Cesar Siqueira (35 de ani) a condus cale de 88 de kilometri, fără să-și dea seama că, în grilajul mașinii, se blocase un cățel. În mod miraculos, animalul a supraviețuit experienței extreme și s-a ales doar cu o sperietură pe cinste.„Am văzut câinele în mijlocul drumului şi am încercat să îl evit. Cu toate astea am auzit un zgomot şi am realizat că l-am lovit. Mergeam cu viteză mică şi ştiam că va supravieţui, aşa că am mers mai departe”, a explicat femeia.
Sursa: animalzoo.ro

Read more...

Stagiu de învățare în Spania pentru angajați AJOFM din regiunile Centru, Vest și Nord-Vest

  Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă(AJOFM) Alba, structură a Serviciului Public de Ocupare (SPO) din România,  derulează proiectul „3C – Calitatea Crează Competențe  - Calitatea în formare Crează Competențe profesionale de nivel european pentru personalul SPO din Regiunile Centru, Vest și Nord-Vest“. Demersul are la bază un parteneriat cu patru organizații publice și private naționale(AJOFM Arad, AJOFM Satu Mare,  S.C. Tobimar Construct SRL Alba Iulia, Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia) și trei transnaționale, din Spania(Desarrollo de Estrategias Exteriores SA, Fomento de Iniciativas y Desarrollo de Actividades S.L., Servicio Público de Empleo del Principado de Asturias).
  Prin proiectul AJOFM Alba sunt elaborarate și pilotate instrumente moderne de management: manuale, ghiduri, proceduri,  sisteme de evaluare pentru structurile SPO România. O componentă importantă a demersului o reprezintă acțiunile transnaționale ce au ca scop îmbunătățirea competențelor sociale și profesionale ale salariaților Serviciului Public de Ocupare care furnizează servicii de consiliere/orientare profesională, dezvoltare spirit antreprenorial și stimularea mobilității forței de muncă.
  Demersul AJOFM Alba presupune organizarea a 5 internship-uri în Spania. Primul stagiu de învățare, organizat de partenerii transnaționali ai proiectului,   va avea loc în perioada 24-30 noiembrie 2013 și reunește 20 de specialiști din 11 Agenții Județene de Ocupare a Forței de Muncă din cele trei regiuni în care se derulează proiectul. Internship-ul contribuie la atingerea indicatorului proiectului referitor la „numărul personalului instruit“.  Agenda de lucru a vizitei include sesiuni de lucru la instituții publice, ONG-uri, sindicate. Angajații AJOFM vor afla la fața locului cum este organizat sitemul public de ocupare a forței de muncă spaniol, cum se identifică necesitățile de formare profesională, care sunt sistemele de evaluare a competențelor, care sunt politicile de ocupare a forței de muncă. De asemenea, vor descoperi care sunt sistemele de orientare și consiliere pentru șomeri, dar și cum se face intermedierea muncii. În cadrul vizitei la un „Centru de Firme“ vor fi informați cum sunt sprijiniți intreprinzătorii, dar și care sunt programele de formare a acestora.
  Participanții vor avea la îndemână o „Fișă cadru de identificare de modele de acțiune pentru îmbunătățirea competențelor“, pusă la dispoziție de experții proiectului. Cu ajutorul acestui instrument vor afla modalitățile prin care angajații structurilor Serviciului Public de Ocupare  din Spania se dezvoltă profesional. Materialele de învățare rezultate în urma prelucrării informațiilor din Fișă vor fi promovate pe platforma „Comunitatea de bună practică“ a proiectului, astfel că vor putea fi folosite și de angajați ai  AJOFM care nu participă la programul de internship. De asemenea, modelele identificate pe parcursul stagiului de învățare  vor putea fi replicate și în Agenții Județene de Ocupare a Forței de Muncă din afara zonei în care se derulează proiectul.
  Demersul AJOFM Alba vizează  asigurarea unui cadru organizat de dezvoltare a competenţelor profesionale ale salariaţilor din structurile  Seriviciului Public de Ocupare,  în relaţie directă cu serviciile furnizate şi angajamentele de reformă asumate de Guvernul Romaniei. Proiectul se va finaliza în iulie 2014, este co-finanțat de Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 „Investeşte în oameni!”, Domeniul major de intervenţie 4.2 „Formarea personalului propriu al SPO(AJOFM)“.

Read more...

Rase de caini care fac fata gerului!

  • Published in Monden

  Chiar daca iarna nu si-a intrat pe deplin in drepturi, vremea rece de afara poate cauza probleme de sanatate patrupezilor neobisnuiti cu frigul. Daca te gandesti sa iti cumperi un caine, stai la casa si vrei sa il lasi afara chiar si pe timpul iernii, iata care sunt cele mai potrivite rase de caini care fac fata gerului!
Husky siberian. Chiar daca sunt caini de talie mare, husky sunt prietenosi si docili, mai ales cu copiii. Aceasta rasa este folosita chiar si in zilele noastre pentru cursele de sanii din tarile arctice, asadar frigul nu este o problema pentru un husky. Blana lor mare si deasa ii vor proteja chiar si de cele mai scazute temperaturi, insa vara va trebui tuns, pentru a face fata caldurii.
Ciobanescul anatolian. Aceasta rasa a fost acceptata de curand de catre AKC, si este una dintre cele mai loiale si devotate rase. Este un caine de talie mare, folosit de cele mai multe ori pentru paza.
Samoyed. Nu, nu este un bulgare imens de zapada, este un samoyed. Acest caine cu blana lunga si alba iti va insenina ziua oricat de posomorat ai fi. Rezista foarte bine la temperaturile scazute, insa are nevoie de atentie. In plus, este un caine foarte energic, si il poti pune sa traga sania, daca ai copii.
Akita inu. O rasa japoneza de exceptie, akita inu era folosit in trecut pentru a vana ursii. Corpul mare si robust, blana deasa si pufoasa, il fac un caine excelent pentru iernile friguroase.
Golden retriever. Chiar daca nu este atat de mare precum tovarasii prezentati mai sus, golden retrieverul este un caine iubit de multi. Blana lui deasa il apara de frigul de afara, insa cel mai fericit va fi daca isi va petrece mult timp alaturi de stapan.
Saint bernard. Foarte echipat sa reziste in conditii grele de iarna, saint bernardul este un caine folosit de catre salvamonti in salvarea oamenilor rataciti sau raniti in Alpii inghetati.
Chow-chow. Un caine cu adevarat special, care se incadreaza perfect in orice familie cu copii. Este devotat, iar blana lui deasa si mare il face sa reziste frigului.
Malamutul de Alaska. Acestui caine chiar ii place sa traiasca in climatele reci si nu suporta foarte bine caldura. Initial, malamutul de Alaska a fost crescut si antrenat pentru a trage sanii pe teren inghetat (reginele.ro).

Read more...

Noi lucrări de întreţinere pentru reţelele de electicitate din Alba

  Pentru săptămâna ce urmează sunt programate mai multe lucrări de întreţinere a reţelelor de electricitate din judeţ. Asfel, conform Electrica Alba, în intervalul 25-30 noiembrie, mai multe străzi din Cugir, Aiud, Sebeş, Zlatna şi Cîmpeni, dar şi mai multe sate şi comune din zona Munţilor Apuseni sau Galda de Jos. Programul lucrărilor poate fi adaptat în funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, mai precizează Electrica Alba.
Luni, 25 noiembrie
Orele 8.00 – 16.00 Meteş – Presaca Ampoi, str. Principală
Orele 8.00 – 17.00 Galda de Jos – Cetea, str. Principală
Orele 12.00 – 15.00 Aiud – strada Gheorghe Doja (blocuri şi case) şi zona antena STS, releu TV, antena Orange
Marţi, 26 noiembrie
Orele 8.00 – 10.00 Ceru-Băcăinţi – Cucuta, str. Principală
Orele 8.00 – 15.00 Roşia Montană – Cărpiniş străzile Hondru, Principală; Coasta Henţii, str. Principală
Orele 8.00 – 16.00 Ocna Mureş, zonele Liceul de Chimie, Halta CFR Unirea 2, str. Uiorii de la pod la haltă
Orele 8.00 – 17.00 Galda de Jos – Cetea, str. Principală
Orele 9.00 – 15.00 Aiud - Ciumbrud, străzile Arinilor, Colinei, Progresului, Salviei
Orele 10.00 – 12.00 Şibot şi Saracsău, str. Principală
Orele 12.00 – 14.00 Blandiana – Acmariu, str. Principală
Orele 12.00 – 15.00 Cugir, str. Ion Creangă
Orele 14.00 – 17.00 Blandiana – Acmariu, str. Vale
Miercuri, 27 noiembrie
Orele 8.00 – 10.00 Cugir – Vinerea, str. Principală
Orele 8.00 – 15.00 Poşaga – Posaga de Jos, str. Principală
Orele 8.00 – 16.00 Meteş – Presaca Ampoi, str. Principală
Orele 8.00 – 17.00 Galda de Jos – Cetea, str. Principală
Orele 9.00 – 12.00 Cugir, str. George Coşbuc
Orele 9.00 – 15.00 Fărău – Sânbenedic – integral
Orele 11.00 – 13.00 Şibot, str. Principală
Orele 14.00 – 16.00 Vinţu de Jos – Mereteu, str. Principală
Joi, 28 noiembrie
Orele 7.00 – 17.00 Vinţu de Jos – Sibişeni, str. Principală
Orele 8.00 – 15.00 Zlatna, str. Iazului 24
Orele 8.00 – 16.00 Meteş – Ampoiţa, str. Grui şi Principală
Orele 8.00 – 17.00 Galda de Jos – Cetea, str. Principală
Orele 10.00 – 14.00 Cîmpeni, strada Muncel; Şorlita, str. Principală
Orele 10.00 – 14.00 Sohodol – Burzoneşti, str. Principală
Orele 10.00 – 14.00 Avram Iancu, str. Principală, Lunca-Tîrsa; Achimeteşti, str. Principală; Avrămeşti, str. Principală; Badai, str. Principală; Boldeşti, str. Principală; Călugareşti, str. Principală; Căşoaia, str. Principală; Cîndeşti, str. Principală; Cîrăşti, str. Principală; Cîrţuleşti, str. Principală, Coceşti, str. Principală; Cocoşeşti, str. Principală; Coroieşti, str. Principală; Dealu Crişului, str. Principală; Doleşti, str. Principală; Dumăceşti, str. Principală; Gojeieşti, str. Principală; Helereşti, str. Principală; Inceşti, str. Principală; Jojei, str. Principală; Mărteşti, str. Principală; Orgeşti, str. Principală; Pătruţeşti, str. Principală; Plai, str. Principală; Puşeleşti, str. Principală; Şoiceşti, str. Principală; Şterteşti, str. Principală; Tîrsa, str. Principală; Tîrsa-Plai, str. Principală; Valea Maciului, str. Principală; Valea Uţului, str. Principală, Verdeşti, str. Principală; Vidrişoara, str. Principală
Orele 10.00 – 14.00 Gârda de Sus – Biharia, str. Principală; Snide, str. Principală
Orele 10.00 – 14.00 Vidra – Bobăreşti, Bogdăneşti, Culdeşti, Dos, Dosu Luncii, Dosu Văseşti, Drăgoieşti-Lunca, Ficăreşti, Gligoreşti, Goieşti, Haiduceşti, Jefleşti, Lunca Bisericii, Lunca de Jos, Lunca Goieşti, Lunca Veseşti, Lunca, Nemeşi, Oideşti, Pitărceşti Pleşcuta, Ponorel (străzile Centru, Dos şi Principală), Puiuleteşti, Runc, Segaj, Urdeş, Vâlcăneasa, Vâlceşti, Valea Morii, Vărtaneşti, Văseşti
Vineri, 29 noiembrie
Orele 8.00 – 17.00 Galda de Jos – Cetea, str. Principală
Orele 8.00 – 16.00 Meteş – str. Ampoiului, Calea Bisericii şi Principală
Sâmbătă, 30 noiembrie
Orele 15.30 – 18.30 Sebeş, str. Principală
Orele 15.30 – 18.30 Vinţ, Berghin, Daia Română, Cut, Pianu, Roşia de Secaş, Câlnic, Gârbova, Săsciori, Şugag


Read more...

Semnificaţii istorice pentru ziua de 25 noiembrie

1562 - S-a născut scriitorul şi dramaturgul Lope Felix de Vega Carpio, reprezentant de seamă al Renaşterii spaniole (m. 27 august 1635)
1715 - Începutul domniilor fanariote în Ţara Românească
1814 - S-a născut Matei Millo, actor şi cântăreţ, autor de texte dramatice, celebru în teatrul românesc, prin interpretarea în travesti a rolului "Coana Chiriţa" din piesele lui V. Alecsandri; este autorul şi interpretul principal al piesei "Baba Hârca", reprezentată pentru prima dată la Iaşi în1849 (m. 9 septembrie 1896)
1863 - S-a născut savantul dr. Ion Cantacuzino, membru al Academiei Române, fondator al şcolii româneşti de imunologie şi patologie experimentală. El a elaborat o metodă de vaccinare împotriva holerei recunoscută în istoria epidemiologiei ca "marea experienţă românească de vaccinare" (m. 14 ianuarie 1934)
1864 - A fost adoptată Legea privind organizarea învăţământului ("Legea instrucţiunii publice"), prin care se stabileau trei grade de învăţământ (primar, secundar şi superior) şi obligativitatea şi gratuitatea învăţământului primar.
1881 - S-a născut Papa Ioan al XXIII -lea (Angelo Giuseppe Rocalli), cel care a iniţiat Concilul Vatican II. A fost beatificat de Papa Ioan Paul al II-lea la 3 septembrie 2000.
1885 - A încetat din viaţă poetul Grigore Alexandrescu, cel care a impus în literatura română, ca specii literare, satira ("Satiră. Duhului meu"), fabula ("Boul şi viţelul"), epistola ("Epistolă către Voltaire") (n. 22 februarie 1810).
1892 - S-a născut istoricul şi omul politic Petre Constantinescu-Iaşi, membru al Academiei Române; a participat la elaborarea primului tratat de "Istoria României" (m. 1 decembrie 1977)
1896 - S-a născut actorul George Vraca (m. 17 aprilie 1964)
1915 - S-a născut generalul Augusto Pinochet Ugarte, cel care a devenit în 1973 şef al statului Chile (până în 1990), în urma unei lovituri de stat militare (m. decembrie 2006
1937 - A încetat din viaţă ing. Gheorghe Em. Filipescu. A elaborat "metoda coeficienţilor nedeterminaţi", destinată calculului sistemelor static nedeterminate şi cunoscută în literatura de specialitate ca "metoda Filipescu" iar în 1935 a fost ales membru al Academiei Române (n. 28 martie 1882)
1968 - A încetat din viaţă scriitorul Upton Sinclair (romanul "Jungla") (n. 20 septembrie1878)
1972 - A încetat din viaţă Henri Coandă, inventator, inginer, membru al Academiei Române. În 1907 a expus, pentru prima oară în lume, la Berlin, macheta unui avion fără elice, viitorul avion cu reacţie. Numele său rămâne legat de fenomenul aerodinamic cunoscut sub numele de "efectul Coandă", brevetat în 1934 (n. 7 iunie 1886)
1992 - Adunarea Federală a Cehoslovaciei a votat separarea celor două republici Cehia şi Slovacia începând de la 1 ianuarie 1993
În muzică
1943 - s-a nascut Roy Lines - Status Quo.
1959 - s-a nascut Steve Rothery - Marillion.
1965 - Magazinul Harrods din Londra si-a inchis usile pentru cumparatori, special pentru ca cei din Beatles sa poata face cumparaturi linistiti.
1966 - Jimi Hendrix apare pentru prima oara la un post tv din Anglia.
1976 - The Band dau ultimul concert din cariera. Au mai concertat in acea seara si Eric Clapton, Neil Young, Van Morrison, Neil Diamond si Dr John. Scorsese a filmat evenimentul.
1978 - Police concerteaza la The Electric Ballroom in Londra. Un bilet costa 1,5 lire.
1991 - Discul Achtung Baby al celor de la U2 intra pe locul 2 in topul Angliei.
1995 - Alice In Chains ajung pe locul 1 in State cu albumul Alice In Chains.
1995 - Solistul trupei Radiohead lesina pe drum spre un concert din Hamburg. Este internat de urgenta. Lesinul se datora epuizarii fizice.
2003 - Meat Loaf este operat pe cord deschis.
Sărbători

-Sf. M. Mc. Ecaterina; Sf. M. Mc. Mercurie (Odovania Praznicului Intrarii in Biserica a Maicii Domnului) (calendar crestin-ortodox)
-Sf. Ecaterina din Alexandria (calendar romano-catolic)
-S Ecaterina. S Mercuriu. Incheierea Sarb. Intrarii in Templu a Maicii Domnului (calendar greco-catolic)
-Ziua internațională a nonviolenței
-Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeilor
-Surinam: Ziua națională. Aniversarea proclamării independenței (1975)
Surse: mediafax, rockfm.ro, wikipedia.org

Read more...

Horoscop 25 noiembrie 2013

  • Published in Monden

BERBEC
 O zi plina de energie. Intalniti tot felul de provocari. Daca priviti doar partea pozitiva a situatiei, o sa gasiti solutia corecta. Persoana iubita va fi mai interesata daca se va simti vanator, nu vanat.
TAUR
Nu trebuie sa va intereseze nimic din viata particulara a altora. E posibil sa aflati secrete pe care sigur nu doreati sa le aflati! Deci, cum vedeti ca cineva e gata sa vi se destainuie, dati bir cu fugitii!
 GEMENI
Relatiile sunt tensionate si gata sa atinga un punct critic. La serviciu, trebuie sa evitati sa dati lectii sau sa impuneti reguli. Acasa, trebuie sa va amintiti permanent ca nu le stiti voi pe toate. Chiar daca asa e.
 RAC
Mintea voastra are nevoie s-o puneti la treaba, ca a stat prea mult degeaba. Daca n-aveti cu cine vorbi, vorbiti cu voi insiva, dar cu glas scazut, sa nu intre lumea la banuieli. Cat va „hraniti” mintea, ocupati-va si mainile cu ceva.
 LEU
Flirtul va face sa va simtiti remarcati, doriti, dar va poate duce mai departe decat ati crezut cand l-ati initiat. O rupere de nori emotiva va poate arunca pe cineva in brate. Vedeti cat de tare strangeti si fiti discreti acasa!
 FECIOARA
Trebuie sa preluati controlul asupra propriilor emotii, altfel sunteti in pericol sa faceti o scena in public. Inainte de a iesi in „lume”, cantati, dansati, tipati, plangeti, faceti orice va elibereaza de emotii.
 BALANTA
Asteptati vesti care ar putea sa aduca schimbari de moment in viata voastra, dar foarte puternice. S-ar putea sa fiti chiar voi purtatori de vesti. Cam rele. Faceti apel la diplomatie, ca sa nu produceti un soc emotional.
 SCORPION
Astrele privesc spre finantele personale. Trebuie sa va comunicati ingrijorarile legate de bani unor persoane avizate, care ar putea sa va dea sfaturi utile. Daca nu va mai satisface profesia, „imbogatiti-o”!
 SAGETATOR
Aveti puterea de a schimba soarta cuiva, dar trebuie sa calculati bine daca aceasta schimbare va fi pozitiva sau va avea consecinte nedorite. Astrele par a va tine socoteala banilor. Macar in acest domeniu, asteptati-va la ce e mai bun.
 CAPRICORN
Aveti tendinta sa fiti pesimisti in ceea ce priveste viitorul. Nu-l mai „intunecati”, ca s-ar putea chiar sa-l influentati negativ. Aveti o minte creativa, puneti-o la treaba in directii benefice. Visati frumos!
 VARSATOR
Lucrurile ar putea sa scape de sub control la un eveniment social. Tineti-va departe de exagerari! Sunteti tentati sa rupeti gura targului, dar mai bine nu! Mai asteptati pana data viitoare, iar atunci lumea va va tine minte!
 PESTI
O persoana mai in varsta sau un apropiat se insinueaza in problemele voastre, incercand sa preia haturile. Dati-i peste maini si aparati-va munca! Oricum, cu ideile pe care le aveti acum e greu sa va pacaleasca cineva.
 Sursa: www.enational.ro

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686