Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Saturday, 23 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

ROMÂNIA, prima țară din Europa cu SISTEM de APELARE AUTOMATĂ în caz de ACCIDENT RUTIER. Serviciul de URGENȚE PRIMEȘTE automat locația, numarul mașinii și alte date tehnice

  România este prima ţară europeană care a pus în practică serviciul de urgenţă eCall, care apelează automat numărul 112 în cazul unui accident rutier, cu ajutorul unui dispozitiv instalat în maşină.
  Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a modernizat infrastructura sistemului unic pentru apeluri de urgenţă 112 astfel încât să integreze şi seriviul pan-european de urgenţă din vehicule eCall.
  ECall va deveni funcţional din ianuarie 2013, în toată ţara, singurul lucru pe care trebuie să îl facă şoferii fiind instalarea unui dispozitiv în autoturism.
  Operatorii 112 vor primi informaţii despre locul accidentului şi detalii tehnice ale maşinilor implicate, iar ambulanţele vor ajunge mai repede la faţa locului în situaţia în care pasagerii nu pot comunica.
  STS va găzdui o conferinţă, la care vor participa partenerii din 18 ţări şi peste 200 de specialişti, în care va arăta cum funcţionează sistemul şi ce rezultate poate obţine.
  Inginerii Serviciului de Telecomunicatii Speciale vor prezenta, în direct, întregul flux al sistemului de urgeţă eCall, apelurile fiind generate din Bucuresti şi din ţara, cu ajutorul câtorva maşini aflate în trafic şi echipate cu dispozitive eCall.
Sursa: EVZ.ro

Read more...

Luni, 25 noiembrie: întrerupere a furnizării gazului în Bărăbanţ

  Furnizarea de gaze naturale va fi sistată, luni, 25 noiembrie, începând cu ora 09.00 în cartierul Bărăbanţ. Cei mai afectaţi de această întrerupere vor fi locuitorii de pe străzile: Măceşului, Aluniş, Cabanei, Câmpului, Catinei, Cindrel, Ciucaşului, Corniştei, Fagului, Gorunului, Grădinilor, Haţeg, Lupeni, Mureşului, Păltiniş, Pecarilor, Petreşti, Petroşani, Poieniţei, Răchitei, Sardului, Streiului, Stejarului, Şurianului, Taberei, Turnătoriei şi Valea Mică.
  Această întrerupere este necesară pentru a se efectua lucrări de cuplare a unor noi conducte şi branşamente la sistemul de distribuţie a gazelor naturale. Reluarea serviciului de distribuţie a gazelor naturale se va efectua treptat, imediat după finalizarea acestor lucrări, cel mai probabil începând cu ora 16.00.
  E.ON Gaz Distribuţie solicită consumatorilor să închidă toate focurile, iar după reluarea distribuţiei gazelor naturale să supravegheze modul de ardere a acestora timp de 30 minute.
  În cazul în care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugaţi să anunţe imediat dispeceratul de urgenţă al E.ON Gaz Distribuţie la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 (număr gratuit, apelabil din principalele reţele de telefonie fixă şi mobilă) sau 0265.200.928 (număr taxabil cu tarif local din reţeaua Romtelecom şi cu tariful operatorului din toate celelalte reţele de telefonie).

Read more...

Elena de la Mandinga are fata distrusa!

  • Published in Monden

  Elena, solista trupei Mandinga, este o cantareata foarte apreciata de la noi. Insa cu toate acestea, vedeta se lupta cu o problema de sanatate mai putin placuta: are fata plina de cosuri. Chiar daca a apelat la numerosi dermatologi care sa ii rezolve problema, se pare ca niciun medic nu a reusit sa o scape pe artista de acneea care i-a distrus fata in utlimele 5 luni.
  “N-am apucat niciodata sa vorbesc pentru ca nu e o placere sa discut despre anumite probleme de sanatate. Eu mai mult din presa am vazut ca ma chinui, dar nu e chiar asa. E o problema de sanatate de care ma tratez si este o chestiune de durata. Avand un program incarcat, stand cu machiaj mult pe fata face ca procesul de vindecare sa fie mai greu. De cinci luni de zile ma bat cu acest streptococ sau stafilococ cum ii zice. Eu fac peeling si folosesc o solutie abraziva pentru a ma curata pe fata. Eu m-am trezit intr-o dimineata cu niste cosuri pe fata si de acolo a inceput totul. S-a intamplat si nu cred ca e o problema atat de grava. Nu sunt un caz pierdut. Tehnologia a avansat atat de mult si se pot face transplanturi de piele pentru a retusa anumite defecte.”, a marturisit Elena de la Mandinga la Teo Show (reginele.ro).

Read more...

Amplasarea radarelor în judeţul Alba la sfârşitul acestei săptămâni

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Şibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Miceşti - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Judeţean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...

Acţiuni ale poliţiştilor din Apuseni, pentru prevenirea şi combaterea tăierilor ilegale de arbori şi pomi de Crăciun

  În cursul zilei de vineri, 22 noiembrie, poliţiştii Postului de Poliţie Bistra, împreună lucrători ai I.S.V. Alba și ai Ocolului Silvic Valea Arieșului, au organizat o acţiune în baza planului comun „Scutul Pădurii 2013”.
  Cu această ocazie, a fost identificat D.P., de 47 de ani, din comuna Bistra, care a tăiat fără drept şi a sustras, 8 arbori de esenţă molid, în valoare de 1.800 lei, din pădurea aparţinând unui cetăţean din comună.
  Pe numele suspectului au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori.
  Şi poliţiştii din Cîmpeni şi Scărișoara, împreună cu lucrătorii silvici au acționat, în zona de competenţă, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităților silvice. Cu ocazia controalelor efectuate în teren, au fost găsiţi 102 pomi de Crăciun, tăiaţi fără drept.
  Pomii de Crăciun a fost predaţi ocoalelor silvice, pentru valorificare iar cercetările sunt continuate de poliţişti în vederea depistării şi tragere la răspundere penală a persoanelor care i-au tăiat în mod ilegal.

Read more...

Domeniile în care nu prea se mai găsesc candidaţi. IT-ul este unul dintre ele

  Specialiştii în recrutare se chinuie de ani buni să găsească candidaţi potriviţi pentru anumite poziţii din IT, industrie şi din cadrul serviciilor de call-center. În cazul altor domenii cu o cerere mare, cum ar fi vânzările, candidaţii îşi schimbă foarte des locul de muncă, potrivit specialiştilor Manpower din diverse zone ale ţării.
  Cel mai dinamic domeniu în ceea ce priveşte angajările din ultimii ani, IT-ul, trece printr-o criză de candidaţi. Câteva din pozițiile pentru care numărul candidaților disponibili este sub cererile pieței sunt cele de Windows engineer și Java developer.
  "Candidații din domeniul IT sunt însă greu de găsit, din cauza faptului că pe piață este o cerere foarte mare pentru profilurile din domeniu și candidați comparativ puțini, care nici nu mai reacționează la metodele clasice de recrutare (anunțuri pe portaluri de joburi, târguri, etc.). Pe de altă parte, companiile care au angajat specialiști din domeniul IT sunt pricepute în a-și păstra angajații și foarte creative în motivarea lor, astfel încât potențialii candidați nu sunt doritori sau dispuși să-și schimbe jobul actual, spune Amelia Timaru, managerul agenției Manpower Sibiu.
  Cererea a fost mare anul acesta și în cazul centrelor de suport sau de servicii partajate (shared-service centers), fiind generată atât de înfiinţarea unor noi centre de servicii sau extinderea celor deja existente, dar și de fluctuația de personal cu care acestea se confruntă din ce în ce mai des.
  Cei mai căutaţi candidaţi din acest domeniu sunt vorbitorii de limbi străine, altele decât cele de circulație internațională. "Vorbitorii de limbi străine sunt din ce în ce mai ceruți pe piață de către centrele de servicii, iar diversitatea și numărul lor crește de la un an la altul. Totuși, limbile străine rare, deoarece nu sunt studiate în școli, se găsesc foarte greu, iar majoritatea companiilor au ajuns să ofere traininguri de limbi străine pentru angajați",  a spus Liliana Graure, managerul agenţiei Manpower Cluj.
  Există cereri atât pentru limbile regionale bulgară, sârbă, albaneză etc, printre care se remarcă o nevoie mare de limba poloneză, cât și pentru limbile nordice: daneză, norvegiană, olandeză și suedeză.
  Producţia industrială este domeniul în care anul acesta a fost cea mai mare nevoie de personal. Pe fondul  creșterii de producție în urma comenzilor externe,angajatorii au căutat atât muncitori necalificați, cât și personal cu studii superioare, în special tehnice. Printre pozițiile industriale care au dat cea mai mare bătaie de cap angajatorilor s-au numărat cele de inginer proces tehnologic, inginer metalurgist, inginer mentenanță și inginer calitate.
  Vânzările sunt un domeniu atipic: indiferent de industria angajatoare, cererea de pesonal specializat în vânzări a fost în creștere, însă dificultatea identificării unor angajați valoroși și talentați s-a accentuat.
  "Domeniul este unul foarte volatil. Retenția este scăzută și candidații din vânzări își schimbă cel mai des locul de muncă. De aceea este dificil de urmarit istoricul profesional și etic al acestora, mai ales că sunt persoane care de obicei știu să se prezinte foarte bine la interviu și pot ascunde ușor eventuale „bile negre” din experiențele anterioare. De asemenea, exista o discrepanță din ce în ce mai mare între așteptările salariale ale candidaților și bugetele gândit", explică George Păunescu, managerul agenţiei Manpower Craiova.
Sursa:capital.ro

Read more...

GALA ANIVERSARĂ „ ZIUA SPEROMAX” – PRIMA EDIŢIE

  Sub sloganul” De şase ani oferim speranţă persoanelor cu SM.  Oferă şi tu !” in data de 21 noiembrie 2013 s-a desfăşurat prima ediţie a Galei aniversare „ Ziua asociaţiei SM SPEROMAX ALBA”.
  Evenimentul marchează implinirea a 6 ani de existenţă a asociaţiei si reprezintă un prilej de a celebra  munca depusă în sprijinul persoanelor afectate de Scleroză Multiplă în judeţul Alba.
  La eveniment au participat: pacienti, membri de familie, voluntari,parteneri si colaboratori ai asociaţiei. Acestia au avut ocazia să cunoască mai multe detalii despre: activitatea desfaşurată in cei 6 ani de existenţă, beneficiari , rezultate obtinute, obiective si proiecte de viitor.
  Invitaţii au putut sa socializeze intr-un cadru select şi s-au bucurat de un program artistic variat ce a cuprins momente de folclor, dansuri de societate, muzica folk si muzică uşoară.
  Gala  aniversară farce parte dintr-un amplu proiect de profesionalizare a serviciilor oferite in cadrul Centrului de Informare si Consiliere pentru persoanele afectate de SM in judetul Alba, proiect susţinut de catre Fundatia Vodafone Romania, prin programul „ Voluntar de profesie”.
  Asociaţia SM SPEROMAX ALBA  mulţumeşte tuturor voluntarilor, partenerilor,finanţatorilor, colaboratorilor si prietenilor  care au  susţinut organizatia de-a lungul celor 6 ani de existenţă.

Read more...

România putea pierde meciul cu Grecia la masa verde!

  • Published in Sport

  România a pierdut încă o calificare la un turneu final de Campionat Mondial, selecţionata condusă de Victor Piţurcă fiind învinsă cu 4-2 la general de Grecia.
  Deşi au obţinut biletele pentru Mondial, grecii avansează un scenariu uluitor, spunând că naţionala lor ar fi putut trece şi mai lejer de dubla cu România, dacă ar fi profitat de o greşeală a staff-ului nostru.
  Presa elenă, prin vocea celor de la Gazzetta.gr şi SportDay, dezvăluie faptul că staff-ul naţionalei Romaniei a comis o mare eroare la meciul de la Pireu, încălcând regulementul FIFA.
  Concret, pe foaia de joc au fost trecuţi doar doi portari, Lobonţ, care a fost titular, şi Costel Pantilimon, în timp ce regulamentul cere să fie trecuţi minim 3. Tătăruşanu a fost 'sărit' de pe listă, acesta luând loc în tribunele stadionului Karaiskakis.
  Oficialii Federaţiei elene susţin că eroarea le-a fost semnalată de ofiţerul de presă, însă au decis să treacă cu vederea şi să dispute meciul pe teren. "Am vrut calificarea pe teren, nu pe hârtie. Greşeala a fost sesizată de Mihalis Tsapidis, ofiţerul nostru de presă, în urma protocolului încheiat cu partea română, prin care oficialii celor două echipe îşi schimbau foile de meci încă de după şedinţa tehnică de la prânz. Nu ne-am gândit că românii au încercat să profite de acest lucru, ne-am gândit că au făcut-o doar din neştiinţă. Ne-am dus la cei care s-au ocupat de foaia României, ei şi-au recunoscut greşeala, au plecat capetele şi ne-au mulţumit pentru sesizare", a spus directorul tehnic Takis Fyssas.
  Fernando Santos a comentat şi el: "Am ştiut de probelma aceasta, dar nu am vrut să profităm de eroarea românilor".
  Contactat în cursul zilei de astăzi, Paul Zaharia, directorul de comunicare al FRF, a spus ca nu a ştiut nimic despre acest lucru.
  "Nu am ştiut, nu m-am ocupat eu. Ovidiu Costesin cunoaşte toate detaliile, eu am încredere ca el ştie regulamentele. Dacă Tătăruşanu era accidentat, normal că nu putea fi trecut pe foaia de joc", a spus acesta, citat de cotidianul Gazeta Sporturilor.
  Paragraful din Regulamentul FIFA spune:
"Un număr de 23 de jucători poate fi trecut pe lista de joc, 11 titulari şi 12 rezerve. Primii 11 numiţi trebuie sa înceapă titulari, iar ceilalţi 12 iau loc pe bancă. Numerele de pe tricourile jucătorilor trebuie să corespundă cu cele de pe foaia de joc (numere cuprinde doar între 1-23). Portarii şi căpitanul trebuie să fie identificabili. Trei jucători trebuie să fie portari, cu numarul 1 rezervat pentru unul dintre ei".
Sursa:Sport.ro

Read more...

Elena Gheorghe da sfaturi tinerelor mamici!

  • Published in Monden

  Elena Gheorghe este una dintre cele mai apreciate soliste de la noi si de putin timp, este mama unui baietel minunat. Aceasta a vorbit despre familia ei si despre cum a reusit sa treaca peste perioada grea de imediat dupa nastere, atunci cand cele mai multe mamici intra in depresie post partum.
  “Dupa nastere nici nu am avut timp sa ma gandesc la depresie. Depresia se acentueaza in momentul in care femeia se ocupa numai de copil si nu reuseste sa fie fericita si pe partea profesionala. Apar si frustrari ca nu mai arati cum aratai, ca nu poti sa mai faci lucruri pe care le faceai. Trebuie sa ai grija de tine, daca nu esti un parinte fericit si multumit de tine, copilul nu poate sa creasca in armonie. Toate chestiile alea trec daca incepi sa mergi la serviciu si la sala. E importanta sa iti faci putin timp si pentru tine. Normal ca copilul este pe primul loc, dar trebuie sa ai grija de tine.”, a spus Elena Gherghe, la Stirile Kanal D (reginele.ro).

Read more...

La Alba Iulia, Ziua Naţională a României= Festival de România

  Pentru anul acesta, autorităţile locale şi judeţene vor oferi o altă imagine manifestărilor legate de 1 decembrie- Ziua Naţională a României. Astfel, tot ceea ce va fi legat de această zi importantă pentru românii de pretutindeni, se va desfăşura sub denumirea de "Festival de România".
  Efortul financiar pentru organizarea acestor evenimente este suportat de Primăria Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Pentru "Festival de România" au fost alocaţi iniţial câte 100.000 lei de la administraţia locală şi cea judeţeană, însă suma a fost suplimentată cu încă 100.000 de lei de la Primărie şi 75.000 de lei de la Consiliul Judeţean Alba.

  Vă prezentăm programul "Festivalului de România":

30.11.2013
10.30 – Moment aniversar ”Lupa Capitolina” – 20 de ani de la amplasare / Ceremonial Garda Romană – Piața Alessandria

11.00 – Păcală – spectacol pentru copii – Teatrul de Păpuși Prichindel
11.00 - Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate

12.30 – Inaugurare Latura de Vest a Cetății Alba Carolina
        Concert corala “Armonia” – Latura de Vest a Cetății Alba Carolina
   
15.30 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară – Piața Cetății
18.30 – România din inima ta (conturarea unei inimi tricolore și retragere cu torțe) – eveniment itinerant pe traseul Latura de Vest – Piața Cetății
19.00 – Dansul zmeilor - spectacol de flăcări și efecte speciale Crispus & Cobzality – Piața Cetății
19.30 – Aprinderea iluminatului festiv de sărbători – Piața Cetății
19.30 – Cocert Sensor – Piața Cetății
19.30 – Zoo story de Edward Albee (Teatrul Mic Chișinău) - seară de teatru – Casa de Cultură a Studenților
21.00 – Oscar de Claude Magnier (Trupa Skepsis) – seară de teatru – Casa de Cultură a Studenților

01.12.2013

11.00 - Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate
12.30 – Primirea soliilor din cetățile de scaun – Terasa Sălii Unirii
13.00 – Cânt și suflet românesc – spectacol de muzică populară – Piața Cetății
13.00 - Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate
14.00 – Uniți sub tricolor – defilare cu steaguri tricolore de mari dimensiuni – Poarta a IV-a – Poarta a III-a
15.00 - Turul Ghidat al Cetății Alba Iulia – tur gratuit – punct de întâlnire Hotel Cetate
17.45 – Tricolor în cetate – Piața Cetății
18.00 – Dorul Basarabiei - concert extraordinar de muzică populară cu orchestra maestrului Nicolae Botgros – Piața Cetății
20.00 – Lansare 95 de lampioane – Piața Cetății
20.00 – Concert Galax – Piața Cetății
20.20 – Concert Anda Adam – Piața Cetății
21.00 – Concert Vama – Piața Cetății
22.00 – Emotion Romania – focuri de artificii – Poarta a III-a – Pietonala Mihai Viteazul

PROGRAM OFICIAL 1 DECEMBRIE 2013


30 noiembrie 2013
12.15 – Ridicarea Drapelului României și intonarea Imnului de Stal al României – Piața Tricolorului

1 Decembrie 2013

09.30 – Depuneri de coroane la statuia lui I.I.C. Brătianu  - Piața I.I.C. Brătianu
10.00 – Depuneri de coroane la statuia lui Iuliu Maniu  - Piața Iuliu Maniu
10.30 – Depuneri de coroane la statuile Reginei Maria și Regelui Ferdinand – Catedrala Încoronării
10.45 – Depuneri de coroane la statuia lui Mihai Viteazul – statuia lui Mihai Viteazul
11.15 – Cermonial militar – Pietonala Mihai Viteazul
12.00 – Te Deum – Catedrala Încoronării

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686