Items filtered by date: Saturday, 02 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Duminică, 3 noiembrie: Volei Alba-Blaj – Dinamo, de la ora 11.30 în sala “Timotei Cipariu” din Blaj

  • Published in Sport

    Duminică, 3 noiembrie, de la ora 11.30, se va disputa la Blaj cel mai important meci al toamnei la Volei feminin: Volei Alba-Blaj, ocupanta locului secund în Divizia A1 de Volei feminin şi Dinamo, liderul invincibil cu maximum de puncte obţinute în meciurile jucate din acest sezon. În cazul unei victorii în acest derby, Volei Alba Blaj va putea urca pe prima treaptă a clasamentului.
  Meciul este transmis în direct de postul de televiziune Digisport 3.

Read more...

Scapa de stresul de la interviu!

  • Published in Monden

  Interviul de angajare presupune un stres pentru oricine, in special daca esti presata de obtinerea unui nou loc de munca. Iata cateva sfaturi pe care trebuie sa le pui in aplicare daca vrei sa scapi de stresul de la interviu.
  Trebuie sa ajungi mai devreme la interviu. Oricum ai emotii inainte de orice interviu si nu stii la ce sa te astepti din partea intervievatorului, iar acest lucru iti poate produce stari nervoase sau stresante. Sfatul nostru este sa ajungi mai devreme cu 10 minute la interviu. In acest fel nu va trebui sa alergi pe ultima suta de metri sa jungi la timp, si vei avea putin timp la dispozitie sa iti tragi sufletul si sa te obisnuieste cu noul mediu.
  Pune-ti ideile in ordine. Tot inaintea interviului trebuie sa iti pui gandurile si ideile in ordine si sa te concentrezi asupra exprimarii tale atunci cand vei fi fata in fata cu angajatorul. Daca iti stabilesti cateva raspunsuri standard dinainte, incearca sa fii cat mai natural atunci cand vorbesti cu interlocutorul.
  Imagineaza-te calm. Proiecteaza de mai multe ori in minte interviul si imagineaza-te cat se poate de calm si stapan pe tine. In acest fel iti va fi mult mai usor la interviul real sa rascolesti printre ganduri si sa te calmezi, ca si cand ai fi din nou in imaginatia ta.
  Specialistii spun ca acesta este un pas extrem de important in orice interviu, deoarece te ajuta sa vizualizezi caile de scapare dintr-o situatie stresanta si sa le aplici atunci cand este nevoie. In plus, aceasta este o tehnica de relaxare.
  Concentreaza-te. Este extrem de important ca in timpul interviului sa te concentrezi doar asupra discutiei pe care o ai cu angajatorul. Asa ca inchide-ti telefonul, tableta sau alte gadgeturi pe care le mai ai la tine si elimina orice sursa de distragere. In acest fel vei putea crea o conexiune cu intervievatorul.
  Nu te panica. Daca nu te-ai gandit la o anumita intrebare, angajatorul ti-o adreseaza, iar tu nu stii ce sa ii raspunzi, nu te panica. Ramai calm, gandeste-te cateva secunde la raspunsul tau si apoi discuta in continuare cu angajatorul.
  Limbajul trupului. Limbajului trupului ii poate da semne evidente de stres si tensiune interlocutorului tau. Evita sa misti din picioare, sa invarti un creion intre degete, sa te joci cu parul, sa iti musti buzele sau sa stai cu bratele incrucisate. Toate aceste semne nu fac decat sa evidentieze si mai mult stresul prin care treci.
  Relaxeaza-te. La fel de importanta este si relaxarea inainte de interviu. Cu o seara inainte incearca sa faci ceva care sa te relaxeze: fie o baie cu spuma, fie citirea unei carti, fie un masaj, orice numai sa fii calma inaintea interviului.
  Renunta la gandurile negative. Gandirea negativa nu aduce nimic bun, in special psihicului tau. Cu cat te vei gandi ca ceva va merge prost, cu atat sansele ca acest lucru sa se intample cresc. In plus, gandirea negativa atrage si lucrurile negative, asa ca sa nu te miri ca nu treci de niciun interviu. Gandeste pozitiv, fii optimista si vei vedea ca totul se va termina cu bine (reginele.ro).


Read more...

Femeie accidentă pe trecerea de pietoni de o şoferiţă neatentă

  Poliţiştii de la Biroul Rutier Alba Iulia au fost sesizaţi, în după amiaza zilei de vineri, că pe strada Încoronării din municipiul Alba Iulia, s-a produs un accident de circulaţie.
  În urma verificărilor efectuate la locul producerii accidentului, poliţiştii au stabilit faptul că Maria V., de 59 de ani, din Alba Iulia, în timp ce a condus un autoturism, nu a acordat prioritate de trecere Marianei P., de 60 ani, din Alba Iulia, care era angajată în traversarea străzii prin loc semnalizat cu marcaj pietonal şi  indicator rutier.
  În urma accidentului Mariana P. a suferit leziuni corporale, fiind transportată la Spitalul Judeţean Alba, unde i s-a stabilit diagnosticul de  a fost „contuzie toracica, contuzie bazin şi contuzie umăr stâng”, fără a rămâne internata în spital.
  Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
  Poliţiştii de la circulaţie efectuează în prezent cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”,  faptă prev. şi ped. de art. 184, al. 1 si 3 din Codul Penal.     

Read more...

Wilmark povesteste cum a fost dat afara de la “Dansez”!

  • Published in Monden

  Wilmark nu mai tace si povesteste cum au decurs lucrurile atunci cand a aflat ca a fost dat afara din juriul emisiunii “Dansez pentru tine”.
  “Am primit un telefon si apoi m-am decis sa imi anunt familia. Nu doream ca ei sa afle de la televizor. Am sunat-o pe Ioana si i-am spus ca vreau sa ii comunic ceva. A ramas putin surprinsa ca nu sunt la emisiune, dar asta i-am spus, ca nu mai fac parte din acest sezon de Dansez. Imediat dupa am simtit nevoia sa ies, sa beau ceva. Am mers cu un foarte bun prieten de-al meu.
  Eu sunt prieten cu Mihai si il stiu inainte de a ne cunoste la Dansez. Nu cred ca e vorba de o conspiratie sau ceva de genul asta. La mijloc a fost altceva. Elwira cred ca a fost o solutie de compromis.”, a povestit Wilmark pentru WOWbiz.
  Cornel Patrichi a tinut sa ii ia apararea columbianului si a spus cum juriului i se cerea sa pastreze o anumita pereche in concurs, doar pentru audienta.
  “S-a intamplat sa il dea afara cu doua ore inainte de emisie. Lucrurile nu au fost hotarate in ziua aia ci premeditate cu cateva zile inainte. Cum de a aparut nevasta lui Petre imbracata superb si coafata ca pentru covorul rosu, nu aveai timp in doua ore. Dialogurile dintre el si Stefan erau de o savoare extraordinara, se creau niste momente incredibile. Cand patesti o magarie de tipul asta nu vad de ce sa te gandesti ca se pot reinnoda niste relatii, la anul sau oricand.
  Ar fi bine sa o mai tinem pe tovarasa in emisiune ca face rating… pareri de idioti, ratingul era egal cu zero. Eu am spus sa faca asta cu cine vor, dar nu cu mine. Wilmark era baiat ascultator. Regretul meu a fost ca am fost dat afara de niste nulitati. Eu nu am aflat nici acum de ce am fost dat afara, dar mai bine ca s-a intamplat asa. Mie nu mi-e dor in niciun caz” a povestit Cornel Patrichi la WOWbiz.

Read more...

În acest week-end: “Atelier de toamnă veselă”, la Centrul Comercial Alba Mall

  Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă organizează de vineri 1 noiembrie până pe 4 noiembrie, la Centrul Comercial Alba Mall, expoziţia de toamnă de decoraţiuni originale, colaje din materiale şi reciclabile realizate de elevii şcolii. Această expoziţie se desfăşoară sub titulatura de “Atelier de toamnă veselă” şi se află la ediţia cu numărul III.
  Pentru dascălii şi elevii acestei şcoli, această expoziţie a devenit un  eveniment deosebit, care se doreşte a fi continuat şi în anii ce vor urma, pe care îl trăiesc în fiecare an cu entuziasm, bucurându-se de tot ceea ce oferă natura şi  acest anotimp atât de generos. Expoziţia face parte dintr- un proiect care are ca scop  valorificarea imaginaţiei creatoare a copilului prin activităţi  care  să-i stimuleze simţul practic, simţul estetic, dar şi formarea unei atitudini ecologice  responsabile .  
  Expoziţia poate fi admirată în acest sfârşit de săptămână, în perioada 1-4 noiembrie.

Read more...

Leul rămâne cea mai performantă monedă din UE

  Firma de brokeraj Noble Securities, reprezentantă a grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding, a realizat o analiză privind evoluţia monedei naţionale a României comparativ cu moneda unică europeană, în cele 11 luni ale lui 2013.
  La finalul primelor zece luni ale anului, Leul este cea mai performantă monedă din UE, fiind singura care înregistrează o creştere în faţa Euro comparativ cu cotația din ianuarie. "În ultimele cîteva luni, moneda naţională a fost doar puțin influenţată de ciclul de relaxare a politicii monetare lansat de BNR şi, în plus, a rezistat destul de bine turbulențelor create de evenimentele externe, care au fost nu doar multe, ci şi importante şi, în consecinţă, generatoare de volatilităţi crescute în piaţă. În ceea ce privește Euro, trebuie spus că moneda unică a avut în octombrie un parcurs favorabil faţă de USD (cu o creştere de cca 0,4%), deși a fost afectată în ultimele zile ale lunii trecute de rezultatele dezamăgitoare înregistrate atât de Germania, cât şi de Zona Euro în ansamblul său în ceea ce priveşte şomajul; în plus, depărtarea ratei inflaţiei din Zona Euro de obiectivele Băncii Centrale Europene (BCE) a întărit speculaţiile potrivit cărora BCE ar putea lua în calcul scăderea dobânzii de referinţă pentru a stimula creşterea în regiune", a arătat Silviu Pojar, Sales Manager la Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.
  La sfarsitul lui octombrie, Leul a înregistrat o creştere de cca 0,5% în faţa Euro comparativ cu cotația avută la începutul lunii; Forintul a marcat un avans de aproape 0,7% în octombrie față de Euro, iar Zlotul polonez s-a apreciat cu cca 0,9%. Kuna croată a înregistrat o variaţie redusă luna trecută raportat la Euro, Coroana cehă s-a depreciat cu cca 0,4%, iar Coroana suedeză şi Lira sterlină au scăzut cu cca 1,3% fiecare în perioada menţionată. "Coroana cehă ar putea avea mişcări ample în piaţă în perioada următoare; cu rata cheie a dobânzii de referinţă practic la zero în Cehia, cu rata inflaţiei scăzând la 1% în septembrie şi o creştere economică sub aşteptări, revin din ce în ce mai des în discuţie varianta menţionată de reprezentanţi ai Băncii Naţionale a Cehiei de a continua relaxarea monetară şi posibilitatea de a se efectua inclusiv intervenţii oficiale în piaţa valutară pentru a slăbi moneda cehă, cu scopul de a regla inflaţia şi de a stimula exporturile", a precizat Silviu Pojar.
  La sfârşitul primelor 10 luni din 2013, Leul a înregistrat o creştere de cca 0,3% în fața Euro, comparativ cu cotaţia sa de la începutul lui ianuarie, fiind singura monedă din UE care marchează o apreciere față de moneda unică până în prezent pe anul în curs. Kuna croată pierde din performanţele anterioare, dar se menţine moneda din UE cu cea mai mică scădere faţă de Euro (cca 0,6%) la finele lui octombrie comparativ cu cotaţia sa de la începutul anului; în acelaşi interval, Forintul a scăzut cu aproximativ 1,42%, Coroana suedeză s-a depreciat cu cca 2,5%, Zlotul şi Coroana cehă au scăzut cu cca 2,7% fiecare, iar Lira sterlină cu aproximativ 4,2%.
  Euro s-a apreciat cu aproape 3% faţă de Dolarul american la finele lui octombrie comparativ cu cotaţia de la începutul anului. În octombrie, USD a atins minimul pe anul în curs faţă de Euro, pe fondul blocajului parţial al activităţii guvernului american şi al modului în care acesta s-a rezolvat. În ultima săptămână a lunii trecute, USD a înregistrat o corecţie spectaculoasă, dar, până în prezent pe anul în curs, majoritatea monedelor din UE au rămas în avantaj faţă de Dolarul american. Leul se distinge în "plutonul" monedelor din UE, înregistrând la finele primelor zece luni o creştere de cca 3,1% faţă de USD, comparativ cu cotaţia sa de la începutul anului, plasându-se astfel, alături de Euro, în topul monedelor din regiune care au realizat cele mai mari aprecieri faţă de USD. "Recenta şedinţă a FED a lăsat în continuare loc speculaţiilor privind momentul şi proporția unei eventuale reduceri a stimulentelor monetare. Cred însă că nici FED şi nici BCE încă nu şi-au spus "ultimul cuvânt" în ceea ce priveşte măsurile pe anul în curs şi perspectivele începutului lui 2014; în acelaşi timp, rezultatele economice recente privind Zona Euro pun sub semnul întrebării evoluţia regiunii în ultimul trimestru al anului, cu influenţele de rigoare în piață, aşa încât vom avea parte de un sfârşit de an cu evenimente ce pot fi generatoare de volatilităţi crescute", a precizat Silviu Pojar.

Read more...

Ganduri periculoase la care trebuie sa renunti!

  Atunci cand esti trist, deprimat, cu moralul la pamant si ti se pare ca nimic nu e ok in viata ta, opreste-te si gandeste-te mai bine! De fapt, chiar gandurile negre, pe care multi dintre noi le avem in perioade mai putin bune din viata, sunt cele care ne trag in jos. Trebuie mereu sa gasim puterea sa gandim pozitiv si sa vedem lumina de la capatul tunelului, oricat de imposibil ni s-ar parea. Sa vedem la ce ganduri periculoase trebuie sa renunti!
  Nimanui nu ii pasa de mine. De fapt, aici gresesti foarte mult. Cu siguranta familiei ii pasa cel mai mult de tine, insa si prietenilor sau colegilor de la job. Chiar daca simti ca toata lumea te-a abandonat, gandeste-te daca nu cumva tu ai fost cea care i-a respins pe toti. Pune mana pe un telefon si suna-ti cea mai buna prietena, spune-i ce simti si vei vedea ca nu ii esti indiferenta.
  Astept momentul oportun pentru o schimbare. De fapt, tot ce faci este sa amani cat de mult poti momentul schimbarii si poate al adevarului. Insa sa stii ca niciodata nu e un moment mai bun decat acum. Daca simti ca ai nevoie de o schimbare in viata ta nu mai sta pe ganduri si actioneaza. Cu cat mai repede, cu atat mai bine, deoarece schimbarea aduce ceva nou si bun in viata ta.
  Sunt cea mai rea persoana. Nu, nu esti cea mai rea persoana, ci doar ai gresit. Trebuie sa iti amintesc ca greseala este omeneasca? Acum recunoaste-ti greseala si in fata celorlalti, cere-ti scuze si gata. Nu trebuie sa iti reprosezi la nesfarsit un lucru, deoarece te vei agata de trecut si te vei invinovati din ce in ce mai mult. Oricum nu poti schimba ce ai facut, asa ca mai bine treci peste!
  Nu sunt… frumos, destept, inteligent, rabdator, grijuliu, matur, etc. De fapt, prin toate aceste ganduri, deloc frumoase la adresa ta, nu faci decat sa te deconsideri si sa iti pierzi increderea in propria-ti persoana. Inceteaza sa mai gandesti asa si vei vedea cum vei avea de castigat.
  Vreau sa fac doar lucrurile usoare. Crezi ca facand doar lucrurile usoare vei avea succes? Si ma refer aici in special la partea profesionala, care de multe ori iti cere sacrificii nu foarte usoare. Insa trebuie sa te gandesti ca daca nu muncesti si nu te chinui putin nu vei putea ajunge acolo unde iti doresti. Acelasi lucru as putea spune ca se intampla si intr-o relatie, atunci cand partenerii trebuie sa faca lucruri care nu le sunt tocmai pe plac pentru a-l satisface pe celalalt.
  Nu-mi iubesc corpul. Acesta este un gand pe care multe femei il au, fiind nemultumite de anumite aspecte ale siluetei lor. Insa trebuie sa intelegi ca oricine are defecte, chiar si fizice, si tot ce putem face este sa le modelam (daca putem) sau sa le acceptam. Cu cat te vei gandi ca esti urata, cu atat acest lucru se va vedea in comportamentul si vestimentatia ta. In schimb, ai putea sa te gandesti ca esti o femeie frumoasa, puternica si sexy si vei observa cum atitudinea ti se va schimba.
  Ce cred altii despre mine… hai sa iti spun un secret: este problema lor ce cred despre tine. In primul rand sunt de parere ca nimeni nu ar trebui judecat in functie de nimic. Pana la urma suntem liberi sa luam orice decizie si sa facem orice, bineinteles in limitele bunului simt. Asa ca nu mai pune atat de mult accent pe barfele colegilor sau pe parerea anumitor “prieteni” care nu isi vad defectele de sub nas. Fii tu insati si ingnora-i pe ceilalti!
  Nu o sa reusesc. Ei bine, acesta este exact gandul celor care nu reusesc niciodata, insa stii de ce? Pentru ca nu au curajul sa faca mai mult, sa vrea mai mult si sa actioneze in acest sens. Tu esti singura care isi pune fel de fel de piedici si nu poate indeplini ce si-a propus. Trebuie in primul rand sa crezi ca vei reusi si sa lupti din toata inima pentru ceea ce iti doresti (reginele.ro).

 

 

 

Read more...

Adriana Bahmuteanu, din nou la tribunal!

  • Published in Monden

  Chiar daca Adriana Bahmuteanu s-a impacat cu Silviu Prigoana, aceasta nu a renuntat la procesul intentat impotriva firmei lui Honorius Prigoana, fiul cel mare a lui Silviu Prigoana. Adriana considera ca atunci cand era despartita de Silviu, Honorius a concediat-o din cadrul firmei Rosal pe nedrept. Acum, vedeta cere despagubiri uriase, si crede ca este victima familiei Prigoana.
  “Normal că sunt o victimă. Sunt o victimă a acestei familii, dar eu nu mă las de-al dracului, ca să nu mai fiu victimă.
Sunt o victima a familiei Prigoana si totul a fost o razbunare! Rosal are sa-mi plateasca salarii pentru mai multi ani. Sunt despagubiri, intrucat am fost concediata pe nedrept! Nu comentez care e relatia mea cu fiul cel mare al domnului Prigoana.
  Cu Silviu lucrurile merg bine. Mai avem neintelegeri, insa important e sa ne gandim la copii” a declarat Adriana Bahmuteanu (reginele.ro).

Read more...

Accident auto în Miceşti:utilitară vs. căruţă

  În dimineaţa zilei de vineri, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi să intervină la un accident rutier soldat cu victime omeneşti, produs pe strada Zlatnei, din municipiul Alba Iulia.
  Echipajul de poliţie care s-a deplasat la locul producerii accidentului a stabilit faptul că  T.G., de 62 ani, din comuna Ighiu, judeţul Alba, în timp ce conducea o autoutilitară din direcţia Şard spre Alba Iulia nu a păstrat o distanţă regulamentară în mers faţă de un atelaj hipo condus de Sorin M., de 38 de ani, din Alba Iulia, care se deplasa în aceeaşi direcţie, intrând în coliziune cu aceasta.
  În urma accidentului M.C., pasager al căruţei, a suferit leziuni corporale, fiind transportat la Spitalul Judeţean Alba, unde i s-a stabilit diagnosticul de „fractură de os drept, fractura de occipital, fractură de piramidă nazală”, rămânând internat în spital.
  Atât conducătorul autoutilitarei, cât şi cel al căruţei au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
  Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de „vătămare corporală din culpă”, faptă prev. şi ped. de art 184 alin. 1 şi 3 din Codul Penal.

Read more...

Amplasarea radarelor în zilele de duminică şi luni

Drumul Naţional 1 – Galda de Jos – Teiuş - Aiud – Inoc – limită cu judeţul Cluj
Drumul Naţional 1- Sebeş – Cut – Cunţa - limită judeţul Sibiu
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia - Sebeş – Cut – Cunţa
Drumul Naţional 1 – Alba Iulia –Sântimbru – Oiejdea
Drumul Naţional 7 – Săliştea – limită cu judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 7-Alba Iulia – Şibot - limită judeţul Hunedoara
Drumul Naţional 14 B  - Blaj – Şona – Jidvei - Cetatea  de Balta - Bălcaciu - Biia 
Drumul Naţional 67C – Sebeş –Petreşti – Săsciori – Daia Romana
Drumul Naţional 74 A - Câmpeni –Vadu Moţilor - Albac
Drumul Naţional 74 - Alba Iulia - Miceşti - Ighiu
Drumul Naţional 74 - Abrud –– Bucium Cerbu - Zlatna – Feneş
Drumul Naţional 75 - Baia de Arieş – Lupşa
Drumul Judeţean 750 C - Teiuş – Stremţ
Alba Iulia – Bulevardul Încoronării - Bulevardului Ferdinand I – strada Clujului, strada Regiment V Vânători, Strada Calea Moţilor
Ocna Mureş – Războieni – Noşlac
Municipiul Sebeş – strada Lucian Blaga, strada Traian
Cugir - strada Victoriei

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686