Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Deprecated: Non-static method JSite::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/templates/gk_news/lib/framework/helper.layout.php on line 177

Deprecated: Non-static method JApplication::getMenu() should not be called statically, assuming $this from incompatible context in /home/albaiuli/public_html/includes/application.php on line 539

Items filtered by date: Thursday, 14 November 2013 - Like - stiri Alba Iulia

Gino Iorgulescu este noul preşedinte al LPF

  • Published in Sport

  În cursul zilei de astăzi s-a desfăşurat alegerea noului şef al Ligii Profesioniste de Fotbal. Dumitru Dragomir, care a deţinut funcţia supremă a Ligii timp de 17 ani, a fost învins de Gino Iorgulescu. Scorul votului:11 la 7 în favoarea noului şef LPF.

  Astfel, fostul internaţional Gino Iorgulescu va fi preşedintele LPF pentru următoarii 4 ani. Dumitru Dragomir a declarat înainte de alegeri că nu poate fi înlăturat din fruntea Ligii, însă Iorgulescu a profitat de toate relaţiile politice şi fotbalistice pe care le deţine şi l-a înlăturat pe Dragomir din LPF. Această schimbare este văzută de multă lume ca o adevărată revoluţie într-un sport măcinat în ultimii ani de scandaluri, corupţie şi mizerie. Mitică Dragomir era contestat atât de oamenii de fotbal, cât şi de toţi suporterii prezenţi pe stadioanele din România.

Read more...

Bianca Slav vrea emisiune proprie!

  • Published in Monden

  Chiar daca in ultimele 3 luni Bianca Slav a incercat sa nu mai apara la televizor si sa faca diferite declaratii, se pare ca vedeta si-a schimbat parerea. Aceasta a acceptat invitatii la mai multe emisiuni de la Antena 1, unde se speculeaza ca Bianca ar putea avea emisiunea proprie.
  “Deocamdata suntem in discutii, nu stiu. Am alte prioritati. Existenta mea se datoreaza presei, afacerea mea se bazeaza tot pe presa. Cu televiziunea ramane de vazut. Momentan sunt in discutii cu o televiziune, dar sa vedem ce o sa iasa. Eu stiu ce vreau si atunci cand faci ceva din placere, atunci nu o sa simt ca muncesc. Deci, daca formatul emisiunii o sa ma avantajeze, atunci cu siguranta ca voi reveni pe micul ecran.”, a spus Bianca la Acces Direct.
  “M-am săturat să stau pe canapele şi să mă justific. Sunt o femeie măritată şi priorităţile sunt altele. Nu sunt ipocrită să spun că nu mi-am dorit atenţia presei. Dacă nu erau ziariştii, eu nu eram astăzi aici.
  Apariţiile mele vor fi din ce în ce mai rare pentru că, repet, priorităţile s-au schimbat”, a continuat Bianca (reginele.ro).

Read more...

14-17 noiembrie la Alba Iulia: Simpozion Internaţional de Muzică Bizantină. Concerte în limba română, arabă şi greacă

  În perioada 14-17 noiembrie, la Alba Iulia  se va desfăşura un Simpozion Internaţional de Muzică Bizantină. Acest simpozion are tematica “Muzica Bizantină. Istorie, teorie, cercetare” şi va aduce în faţa albaiulienilor comunicări ştiinţifice, masterclass de cânt bizantin şi concerte în limba română, arabă şi greacă.
  Astăzi, începând cu ora 19.00 pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia, publicul albaiulian se poate delecta cu un concert de muzică grecească susținut de formația de muzică populară „Klida”, condusă de maestrul Dimitros Galanis.
  Vă prezentaăm programul următoarelor zile:
 Vineri, 15 noiembrie
Orele 9.00-12.00: prezentarea lucrărilor ştiinţifice – Universitatea ,,1 Decembrie 1918”
Orele 12.00-20.00: Masterclass de Cânt Bizantin – Universitatea ,,1 Decembrie 1918”
Sâmbătă, 16 noiembrie
Orele 9.00-17.00: Masterclass de Cânt Bizantin – Universitatea ,,1 Decembrie 1918”
Ora 19.00 Concert de muzică bizantină (susținut în limba română, greacă și arabă) – Catedrala Reîntregirii.
Duminică, 17 noiembrie
Orele 10.00-12.30: Liturghia festivă arhierească – Catedrala Arhiepiscopală din Alba Iulia cu participarea grupului psaltic „Lumină Lină” şi invitaţii Simpozionului.
  Acest eveniment este organizat de Centrul Cultural Lumină Lină – Studii de Muzică Bizantină, în parteneriat cu Arhiepiscopia Ortodoxă de Alba Iulia, Consiliul Județean Alba, Centrul de Informare Consiliere și Orientare în Carieră din cadrul Universității ,,1 Decembrie 1918” din Alba Iulia și Casa de Cultură a Studenților din Alba Iulia.

 

 

 

Read more...

Şi fără permis auto şi cu lemne tăiate ilegal...

  În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie, în localitatea Geomal, poliţiştii Secţiei 3 Poliţie Rurală Aiud, au oprit pentru control, un tractor condus de Z.B.M., un tânăr de 25 de ani, din comuna Stermţ.
  În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a rezultat că acesta nu posedă permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule iar tractorul i-a fost încredinţat, pentru a fi condus pe drumurile publice, de către S.L., un bărbat de 65 de ani, din comuna Stremţ, cu toate că acesta avea cunoștință că tânărul nu posedă permis de conducere.
  Cu ocazia verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că lemnele încărcate în remorca tractorului au fost tăiate, fără drept, de către S.L., din pădurea situată în locul numit “Tăul Ţolii”, de pe raza localităţii Geomal.
  Pe numele lui S.L. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunilor de încredinţarea cu ştiinţă a unui autovehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere şi tăiere ilegală de arbori iar pe numele lui Z.B.M. au fost întocmite actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere fără permis.
  Tot ieri şi tot în Geomal, poliţiştii l-au depistat pe un minor în vârstă de 14 ani, din comuna Stremţ, în timp ce conducea, un autoturism, pe o stradă din localitatea Geomal.
  Poliţiştii au întocmit pe numele minorului, actele premergătoare cercetării sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Read more...

Poliţiştii de pază la trecerile de nivel cu calea ferată

  În cursul zilei de miercuri, 13 noiembrie, poliţiştii rutieri din judeţul Alba împreună cu poliţiştii Serviciului Transporturi Feroviare Alba, au desfășurat o acţiune de prevenire a accidentelor rutiere datorate nerespectării prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.
  Echipajele poliţiei au acţionat pe raza municipiilor Aiud şi Blaj precum şi în orașele Teiuş, Ocna – Mureş și Cugir, fiind aplicate 52 de sancţiuni contravenționale, în valoare de  8.320 lei, din care 6 pentru nerespectarea prevederilor legale privind trecerea la nivel cu calea ferată.
  De asemenea, au fost reţinute 4 permise de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

 

 

 

Read more...

Guvernul reevalueaza taxa pe stalp

  Saptamana trecuta, potrivit unui un proiect de ordonanta obtinut de Ziarul Financiar, noul impozit pe constructii pe care guvernul Ponta intentioneaza sa-l aplice de la 1 ianuarie 2014 era fi calculat prin aplicarea unui procent de 1,5% la valoarea constructiilor existente in patrimoniul persoanelor juridice romane si straine din care se fac anumite deduceri, informeaza Gandul.info. „Impozitul pe constructii se calculeza prin aplicarea unei cote de 1,5% asupra valorii constructiilor existente in patrimoniul contribuabililor la data de 31 decembrie a anului anterior, evidentiata contabil in soldul debitor al conturilor corespunzatoare constructiilor mentionate la art.2, din care se scade valoarea  cladirilor, inclusiv valoarea lucrarilor de reconstruire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere pentru cladirile inchiriate, luate in concesiune,  aflate in administrare ori in folosinta, pentru care se datoreaza impozit pe cladiri, conform Titlului IX – Impozite si taxe locale din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, de catre contribuabil sau proprietar, dupa caz”, se arata in documentul mentionat.
  Intr-un documentul care insotea proiectul de ordonanta, denumit "NOTA SINTEZA privind instituirea impozitului pe constructii",
au fost listate constructiile speciale supuse impozitarii. Astfel, potrivit unui extras din documentul Finantelor, urmau sa fie taxate:
"- centrale hidroelectrice, statii si posturi de transformare, statii de conexiuni;
- centrale termoelectrice si nuclearo – electrice;
- piste si platforme;
- sonde de titei, gaze si sare;
- rampe de incarcare – descarcare;
- cosuri de fum si turnuri de racire;
- iazuri pentru decantarea sterilului;
- helestee, iazuri, bazine; ecluze si ascensoare; baraje, jgheaburi pentru piscicultura;
- infrastructura transport feroviar;
- infrastructura drumuri :alei, strazi, autostrazi, cu toate accesoriile necesare (trotuare, borne, semne de circulatie, marcaje, etc);
- linii si cabluri aeriene de telecomunicatii (stalpi, circuite, cabluri, traverse, console);
- platforme, turnuri si piloni metalici pentru antene de radiofonie, telefonie mobila, radio, tv;
- lacuri artificiale de acumulare;
- constructii pentru transportul energiei electrice;
- canale de irigatii; etc."
Companiile de stat, lovite la buget
  Noul impozit pe "constructiile speciale" anuntat de Guvern va lovi puternic bugetele companiilor la stat. De asemenea, trebuie mentionat ca ramane  incert daca impozitul vizeaza doar constructiile aflate in proprietatea companiilor sau si pe cele aflate in concesiunea acestora.  „Transelectrica are evidentiati in inventarul companiei un numar de 25.624 de stalpi care sunt proprietate publica a statului si care fac obiectul contractului de cesiune dintre Ministerul Economiei si Transelectrica. In proprietatea privata a Transelectrica se afla un numar de 604 stalpi pentru care compania va plati impozit, daca va fi cazul,  in momentul in care  vor aparea actele normative care sa reglementeze aceasta situatie”, au declarat reprezentantii Transelectrica.
  Un plus consistent la impozit ar urma sa plateasca Hidroelectrica. Societatea are active de circa 20 de miliarde de lei, echivalentul a 800 de milioane de euro. In situatia in care noul impozit va fi aplicat, taxele pe care compania le datoreaza statului vor creste cu 40 de milioane de euro, potrivit estimarilor initiale.
"Am facut un calcul de impact. Hidroelectrica ar plati in plus, cu titlu de taxe si impozite pe cladiri, 160 de milioane de lei, adica 40 de milioane de euro. Este o cifra foarte mare. 40 de milioane de euro va ajunge sa reprezinte chiar profitul Hidroelectrica in conditiile in care marjele scad. Evident ca fie milion in plus pe care il dai la stat afecteaza profitabilitatea", a declarat pentru gandul Remus Borza, presedintele Consiliului de Supraveghere al Hidroelectrica si fost administrator judiciar al companiei. In cazul Hidroelectrica, impozitul s-ar aplica pe constructiile hidrotehnice, mai exact pe baraje si pe acumulari. "60% din energia produsa de Hidroelectrica e pe firul apei, iar 40% din acumulari", a mai explicat Borza.
  De asemenea, statul va incasa anual 10-12 milioane euro din impozitarea constructiilor speciale ale companiilor din telecom si 60-65 milioane euro din taxarea celor din zona utilitatilor, sume estimative avansate de firmele afectate si luate in calcul de Guvern initial.
  Suma astfel colectate din activele companiilor din cele doua domenii s-ar ridica la 70-77 milioane euro (310,9 milioane lei-342 milioane lei), la care se vor adauga incasari din impozitarea constructiilor speciale din infrastructura de transport feroviar si infrastructura de drumuri.
Sursa:corectnews.com

Read more...

În curând: Moody’s Investors Service anunță ratingul Municipiului Alba Iulia

  Primăria Municipiului Alba Iulia va beneficia de un rating de eficienţă determinat de Moody’s Investors Service. Acest rating va prezenta motivaţiile rezultatului, perspectivele financiare şi proiectele importante ale oraşului.
  Rezultatul ratingului va fi prezentat la Bucureşti pe data de 19 noiembrie 2013, la ora 12.00, la sediul VMB Partners din str. Dumbrava Roșie nr. 2, Sector 2. Alături de Primarul Mircea Hava și reprezentanții Municipiului Alba Iulia vor participa specialiștii Moody’s Investors Service și VMB Partners.
  Alba Iulia este primul municipiu din România care obține rating Moody’s în urma evaluării specifice. Consilierul financiar al Primăriei care a asigurat pregătirea pentru rating este VMB Partners.

Read more...

14 noiembrie: se împlinesc 135 de ani de la revenirea Dobrogei la România

  Se împlinesc 135 de ani de când  Dobrogea a revenit la țara mamă, după semnarea Tratatului de la Berlin.  Pe 14 noiembrie 1878, Carol I citea două documente fundamentale prin care se arăta că „Dobrogea face parte din România“.
  Prețul plătit a fost însă uriaș - țara noastră a fost nevoită să cedeze Rusiei județele din sudul Basarabiei. Istoricii spun că data de 14 noiembrie 1878 reprezintă începutul modernizării Dobrogei, dar și un pas important  spre Marea Unire de la 1918.
  14 noiembrie este ziua cu numărul 318 a calendarului. Vă prezentăm câteva din evenimentele care s-au întâmplat în istoria umanităţii pe această dată:
565 - A încetat din viaţă împăratul bizantin Justinian
1716 - A încetat din viaţă Gottfried Wilhelm von Leibnitz, filosof, matematician, fizician german (n. 1 iulie1646)
1719 - S-a născut Johann Georg Leopold Mozart, compozitor, violonist şi organist, tatăl celebrului compozitor W.A. Mozart (m. 28 mai 1787)
1765 - S-a născut inventatorul american Robert Fulton, pionier în domeniul propulsiei cu aburi (m. 24 februarie 1815)
1831 - A încetat din viaţă Georg Wilhelm Friedrich Hegel, filosof german (n. 27 august 1770)
1889 - S-a născut Jawaharlal Nehru, om politic indian, militant pentru independenţa Indiei. El a devenit, în anul 1947, primul şef de stat din istoria ţării sale. A militat pentru modernizarea Indiei, iar prin promovarea unei politici de nealiniere şi coexistenţă paşnică. (m. 27 mai 1964)
1922 - Prima emisiune radiofonică a postului BBC
1967 - A murit Petre P. Panaitescu, istoric literar şi filolog (n. 13 martie 1900)
1991 - URSS s-a transformat într-o uniune formată, într-o primă etapă, din 7 state: Rusia, Kazahstan, Belarus, Azerbaidjan, Kirchizia, Tadjikistan, Turkmenistan.
1991 - Parlamentul României, învestit de CPUN (prin Decretul-Lege nr. 92 din martie 1990, pentru alegerea Parlamentului şi Preşedintelui României) cu calitatea de Adunare Constituantă, a încheiat dezbaterea Constituţiei.
1991 - A incetat din viaţă prozatorul Constantin Chiriţă ("Cireşarii") (n. 12 martie 1925)
2008 - A încetat din viaţă prozatorul şi publicistul român Ioan Lăcustă (n. 15 septembrie 1948).
Sărbători
-Sfântul Apostol Filip; Sfântul Grigore Palama; Începutul Postului Crăciunului (calendarul ortodox si greco-catolic)
-Veneranda (calendarul romano-catolic)
-Ziua mondială de luptă împotriva diabetului

 

 

 

Read more...

Victorie istorică: CSU Alba Iulia-Piestanske Cajky 71-44

  • Published in Sport

 

 

 

  Victorie la debut în cupele europene pentru CSU Alba Iulia. Echipa universitară a învins miercuri după-amiază, scor 71-44 (18-15, 19-17, 17-5, 17-7) formația slovacă Piestanske Cajky, într-o partidă care a contat pentru prima etapă a Ligii Europei Centrale la baschet feminin (CEWL). Astfel, trupa antrenată de Miroslav Popov și George Lăncrănjan a pășit cu dreptul în competițiile europene, o noutate pentru club, dar și pentru oraș.
  Partida cu ocupanta poziției a cincea din campionatul slovac la finele sezonului precedent, a fost dominată de la un capăt la celălalt de CSU Alba Iulia, chiar dacă a existat ușor echilibru până la pauza mare, când diferența pe tabelă a fost de doar 5 puncte. În partea a doua însă universitarele au început să practice un joc defensiv agresiv, lucru care nu le-a mai dat oaspetelor nicio șansă, care nu au reșit să mai marcheze doar 12 puncte în ultimele două sferturi. În final, tabela a arătat clar diferența de valoare din această seară între cele două combatante, 27 de puncte.
  Cea mai eficientă jucătoare a partidei a fost Sasa Cadjo, de la CSU Alba Iulia, care a reușit 13 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive și 6 intercepții, pentru un coeficient de eficiență de 21 unități.
  În urma acestei victorii, CSU Alba Iulia urcă pe poziția a doua în clasament, după campioana Austriei, Flying Foxes Viena, care a reușit să treacă în prima partidă din grupă, cu scorul de 82-50 de Valosun Brno.
  Următorea partidă pentru universitare în CEWL va avea loc miercuri, 20 noiembrie 2013, în deplasare, în Cehia, cu Valosun Brno.
  La capitolul statisică, CSU Alba Iulia a stat în felul următor: Chastity Reed - 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, Sasa Cadjo - 13 puncte, 5 recuperări și 2 pase decisive, Annemarie Părău - 11 puncte, 2 recuperări și 4 pase decisive, Larisa Toma - 8 puncte, 9 recuperări și 3 pase decisive, Ildiko Nagy - 6 puncte și 3 recuperări, Khadijah Whittington - 6 puncte și o recuperare, Jovana Vukoje - 6 puncte, Alexandra Uiuiu - 4 puncte, 2 recuperări și 3 pase decisive, Tiffany Brown - 3 puncte și 3 recuperări și Breanna Salley - 2 recuperări și 2 pase decisive.
  După terminarea partidei Miroslav Popov, antrenorul echipei CSU Alba Iulia, a declarat: „A fost foarte important să câștigăm acest prim meci, având în vedere că am jucat și acasă. Nu am știut nimic despre adversara noastră, dar pe parcursul meciului ne-am dat seama ce modul lor de joc. În prima repriză slovacele ne-au pus chiar unele probleme, noi am jucat slab în defensivă, însă după pauză am schimbat și nu au făcut față apărării zonă pe care am pus-o în practică. Îmi felicit jucătoarele pentru victorie, însă mai avem de lucru în ofensivă, în special la atacurile om la om”.
  La rândul său, Bogdan Duma, președinte al Consiliul de Administrație al CSU Alba Iulia a punctat: „A fost un meci greu, ne așteptam să fie așa, probabil s-a văzut și tracul jucătoarelor, fiind la debut în competiție. Am debutat acasă și ne-am dorit mult victoria în fața suporterilor. Mă bucur că avem continuitate și în afara campionatului și sperăm să o ținem tot așa. E bine că în continuare avem un meci mai ușor în campionat la Tg. Mureș înaintea deplasării de la Brno din CEWL. 
  Martin Pospisil, antrenorul Piestanske Cajky: „În prima repriză am avut o frecvență bună în joc, am jucat cu multă concentrare, dar apoi după pauză antrenorul echipei adverse a schimbat apărarea, iar baschetbalistele mele au început să joace prost și naiv în atac, iar diferența e aceea pe care o vedeți pe tabelă. A fost foarte greu pentru noi pentru că am ajuns în Alba Iulia doar cu jumătate de oră înainte de meci și a fost dificil pentru jucătoarele mele, dar în prima repriză ne-am mișcat bine”(comunicat CSU Alba Iulia).

 

 

 

Read more...

Horoscop: 14 noiembrie

  • Published in Monden

 

 

 

Scorpion

Indrazneste sa iti pui in practica ideile. Nu te mai cenzura. Daca lasi sa iasa la iveala talentul, o sa ai de castigat. Si sefii vor observa cat de bun esti.

Sagetator

Ai un simt uimitor in ceea ce priveste descoperirea oamenilor falsi. Asta te ajuta mult astazi, dar te face sa fii si un fel de detectiv printre prieteni. Multi vor apela la tine.

Capricorn

Ai multa treaba la birou si nu iti permiti nici macar sa iei pauza de masa. Fii foarte atent la micile detalii din actele pe care le semnezi in perioada asta.

Varsator

Daca faci o promisiune, pune-o in practica. Daca o incalci si astazi, o sa fii criticat de oamenii din jur si considerat neserios.

Pesti

Faci o miscare buna pentru cariera. Ti-a luat ceva timp pana sa te decizi, dar consideri ca este cea mai buna varianta pentru tine, dar si pentru familia ta.

Berbec

Esti plin de farmec si oamenii pe care ii cunosti vor fi fascinati de tine. Ai mereu zambetul pe buze si emani energie pozitiva.

Taur

Nu da curs rugamintii unui prieten, pentru ca ceea ce iti cere sa faci poate fi considerat ilegal. Poti sa ai probleme cu o institutie a statului.

Gemeni

Te lasi dus de val si dai frau liber sentimentelor. Marturisirile pe care le faci vor fi aproape socante pentru cativa dintre cunoscuii tai.

Rac

Intampini un obstacol cand incerci sa ii faci o surpriza partenerului de viata. O sa ai de munca, pentru ca el/ea banuieste ca ii ascunzi ceva si incepe sa se comporte ca un detectiv.

Leu

Te implici in activitati intelectuale, care te vor pune intr-o lumina buna la locul de munca. Ocupa-te cu atentie de sarcinile primite astazi.

Fecioara

Nu iti faci probleme pentru sedinta, deoarece esti foarte bine pregatit. Ai invatat si muncit cateva saptamani pentru ca totul sa iasa ca la carte. Exact asa va fi.

Balanta

Esti cam agresiv cand vorbesti cu o persoana pe care nu o placi. Nu poti sa iti ascunzi antipatia. Incearca, pentru ca cea vizata este draga pentru partenerul tau.

 

 

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686