27 MAI- ZIUA NAȚIONALĂ A PSIHOLOGULUI

27 MAI- ZIUA NAȚIONALĂ A PSIHOLOGULUI

Astăzi, 27 mai, este o zi specială, o zi  care ne amintește că  la această dată în 2004, Parlamentul României emitea Legea nr.213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Colegiului Psihologilor din România, acest moment reprezentând actul de naştere al noii profesii reglementate.

Azi, se împlinesc 17 ani de la reglementarea acestei minunate și unice profesii. Mai mult decât oricând, în această perioadă dificilă pe care o traversăm, avem convingerea că doar împreună vom putea depăși orice provocare. Psihologia merită celebrată zilnic, pentru complexitatea și frumusețea  pe care o presupune această profesie, iar psihologii și psihoterapeuții au nevoie de recunoștință permanentă.

Împreună sărbătorim profesia și profesionalismul, mândri de organizația din care facem parte și de profesia pe care o practicăm cu empatie, responsabilitate, etică profesională, integritate și altruism. Această profesie rămâne a fi una din cele mai importante şi necesare într-o societate care se află în continuă schimbare, serviciile psihologice reprezentând o necesitate a vremurilor noastre.

Dragi colegi, vă felicit cu ocazia aniversării Zilei Psihologului și vă doresc succes la locul de muncă, sănătate, inspirație, înțelepciune, armonie interioară astfel încât să puteți dărui celor pe care îi evaluați și consiliați, speranță, încredere, optimism și sprijinul de care au nevoie. Să aveți multă putere de muncă pentru a răspunde cu promptitudine şi maximă eficienţă la nevoile societăţii,  răbdare, echilibru și responsabilitate în ceea ce faceți.

Vă felicit pentru tot ceea ce dăruiți profesiei noastre și mai ales pentru ceea ce nu uitați să fiți: oameni,  trăiți prezentul pentru a construi viitorul!

Îmi exprim recunoștința și respectul pentru toată implicarea voastră și adaptarea la nevoile societății.

Filiala Alba a Colegiului Psihologilor din România, marchează această zi, începând cu ora 16.00 în fața Monumentului Marii Unirii. Vă invităm să vă alăturați nouă.

La mulți ani, dragi colegi! La mulți ani, tuturor psihologilor din România!

Preşedinte Filiala Teritorială Alba a Colegiului Psihologilor din România

Eliza Boilă

 

 

 

Last modified onThursday, 27 May 2021 10:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686