100 de grupuri civile din Coreea de Sud protestează, solicitând “închiderea Consiliului Creștin al Coreei din cauza corupției și controverselor anti-sociale”

100 de grupuri civile din Coreea de Sud protestează, solicitând “închiderea Consiliului Creștin al Coreei din cauza corupției și controverselor anti-sociale”

Pe data de 27 ianuarie, 30.000 de cetățeni și 100 de grupuri civile s-au adunat în Piața Gwangwhamun din Seul unde au loc evenimente politice și sociale, incluzând recenta Revoluție decmocratică Candlelight, pentru o manifestație împotriva unorii serii de perturbări sociale cauzate de grupul Coreean Creștin.

“Human Rights Coalition din întreaga lume cere închiderea Consiliului Creștin al Coreei (CCK)”, o nouă federație alcătuită din 100 de grupuri civile ale societății compusă din grupurile de femei, tineri și grupurile religioase au ținut “Conferința de Presa și Marșul pentru a Cere Închiderea Consiliului Creștin al Coreei (CCK), o organizație Anti-Națiune, Anti-Societate, Anti-Religie și Anti-Pace”

Potrivit Coaliției, acest eveniment a fost organizat pentru “a dezvălui realitatea CCK ca și grup reprezentativ majoritar creștin care a primit indulgență după comiterea crimelor anti-sociale.”

“CCK își are originea în Biserica Presbiterană și care s-a închinat la temple și la împărați în timpul coloniei japoneze. În ultimii 10 ani, s-a raportat faptul că 12.000 de pastori creștini au comis activități criminale incluzând omor, agresiuni sexuale și fraude” a spus domnul Shin Chang Kim, Secretarul General al Coaliției.

“Orientarea CCK a început de la fondarea sa cand a fost creat pentru a susține dictatura militară în anul 1960. Alianța dintre politicieni și creștinism a condus la libertatea pastorilor față de responsabilitățile etnice și civice. Am văzut foarte mulți dintre ei schimbându-și titlurile de pastori cu bani și făcând convertirea coercetivă pentru propriul profit și multe din aceste lucruri nu au fost dezvăluite presei din cauza puterii lor”, a adăugat domnul Kim.

În declarația oficială este menționat faptul că “În cazul denominațiilor care nu aparțin de CCK, sunt publicate știri false judecându-i ca fiind ”erezii“. De asemenea, femeile sunt ținte pentru a le forța sa se convertească în timp ce sunt închise. Decesele recente a două tinere în urma convertirii coercetive arată cum viețile cetățenilor și a drepturilor omului sunt în pericol în fața CCK.”

În numele organizațiilor participante, Coaliția a cerut “adoptarea unei legi speciale împotriva programelor de convertire coercetivă pentru a întări libertatea religiei ”Coaliția include  Comisia Drepturilor Omului al Grupului Internațional al Femeilor pentru Pace, Asociația Creștină pentru Mișcarea Națională Anti-Corupție, Comitetul Drepturilor Omului al Tinerilor IPYG și Summitul Mondial al Budiștilor.

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top