Atac cu grenadă în Burkina Faso, înaintea vizitei lui Emmanuel Macron

france24.com france24.com

Cel puţin trei persoane au fost rănite, marţi, în Burkina Faso, după un atac cu grenadă asupra militarilor francezi care patrulează înaintea vizitei preşedintelui Emmanuel Macron, potrivit unei surse din cadrul serviciilor de securitate, relatează site-ul france24.com, citat de Mediafax.

Atacul a avut loc în capitala Ougadougou, în apropierea unei clădiri care găzduiește forțele speciale franceze. Unul dintre răniți se află în stare gravă, fiind vorba despre un localnic.

"Doi indivizi cu cagule, aflați pe o motocicletă, au aruncat o grenadă spre un vehicul al armatei franceze. Ținta atacatorilor nu a fost lovită", a precizat sursa citată.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a început  luni o vizită de patru zile în Africa, vizită care are loc într-un context tensionat, generat de în situaţia tensionată dată de traficul uman şi licitaţiile de sclavi pe continentul african, scrie b1.ro.

Acțiunea lui Macron este un răspuns la presiunea pusă pe liderii UE pentru a se implica mai mult în aceste chestiuni care lezează grav drepturile omului în Africa.

foto: africanews.com

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top