Rusia își MOBILIZEAZĂ armata la granița cu România

Rusia își MOBILIZEAZĂ armata la granița cu România

Rusia ia atitudine la ultimele mișcări de trupe ale NATO în România. Ministrul rus al Apărării, Serghei Șogu, a declarat că "Rusia va consolida capacităţile militare ofensive în Districtul militar sudic în scopul neutralizării ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale", transmite Mediafax, consultat de Știripesurse.ro.

"În actualele circumstanţe, Rusia este nevoită să adopte măsuri simetrice pentru eliminarea ameninţărilor emergente la adresa securităţii naţionale, să aplice măsuri cu rolul descurajării strategice şi să consolideze capacităţile de luptă în Districtul militar sudic”, a declarat miercuri Serghei Şoigu, potrivit Mediafax.

Potrivit ministrului rus al Apărării, citat de site-ul agenţiei Tass, 16 avioane militare americane şi britanice au fost trimise cu statut permament în România începând din aprilie.

Anul acesta, Statele Unite au efectuat peste 130 de misiuni aeriene de recunoaştere în zona frontierelor sudice ale Rusiei. În plus, a argumentat Serghei Şoigu, exerciţii militare de amploare organizate de NATO au fost efectuate recent în partea de vest a Mării Negre.

corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top