Angela Merkel îndeamnă la unitate țările din UE după demararea negocierilor pentru Brexit

atlanticbb.net atlanticbb.net

Cancelarul federal german Angela Merkel a îndemnat marți celelalte 27 de state membre ale UE la unitate în timpul negocierilor pentru ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar, negocieri care au început luni, informează agenția de presă Reuters, conform Agerpres.

Potrivit Angelei Merkel, negocierile sunt foarte importante și pentru viitorul integrării europene.

Brexitul a fost o nereușită a UE, însă rezultatele din acest an din Olanda și Franța au prezentat o oportunitate pentru a face pași înainte, a subliniat cancelarul federal al Germaniei.

'Să rămânem uniți, să nu fim divizați', a declarat Merkel, referindu-se la cei 27 de membri ai UE. 'Nu este vorba doar despre ieșirea Marii Britanii (din UE), cu care vrem să rămânem prieteni, cu care vrem să avem o bună relație de parteneriat, ci și despre viitorul UE', a spus cancelarul federal german în cadrul unei conferințe asupra domeniului industrial desfășurată în Germania.

'Cele patru libertăți pe care ni le oferă piața internă nu trebuie periclitate', a atenționat Angela Merkel, cu referire la libertățile UE privind circulația mărfurilor, capitalurilor, persoanelor și serviciilor.

Merkel și-a exprimat dorința ca negocierile să fie duse 'într-un spirit bun' și ca poziția Marii Britanii să devină clară în lunile următoare.

'Noi vom aplica, desigur, ideile Marii Britanii, dar într-un mod în care interesele celor 27 de state să fie protejate', a subliniat Angela Merkel.

La prima lor întrevedere de la Bruxelles, luni, negociatorii din partea UE și Marii Britanii au convenit asupra graficului negocierilor pentru Brexit. Ambele părți au subliniat deschiderea lor în a pune în aplicare agenda extrem de complexă și de strânsă.

La aproape un an după ce britanicii au votat pentru ieșirea țării lor din UE, dezbaterea strategiei privind Brexitul s-a intensificat în interiorul guvernului britanic de când premierul Theresa May a pierdut majoritatea parlamentară la scrutinul din 8 iulie.

corectnews.com

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top