“Haideti sa facem o lume a pacii pentru generatiile viitoare” - Prima Comemorare Anuala a Declaratiei de Pace si Incetare a Razboaielor (DPCW)

“Haideti sa facem o lume a pacii pentru generatiile viitoare” - Prima Comemorare Anuala a Declaratiei de Pace si Incetare a Razboaielor (DPCW)

În fața confruntării cu realitatea incertă privind cooperarea globală, declanșată de un lanț de transformări politice, pornind de la Brexit, la alegerile din Statele Unite și tensiunile dintre statele europene este nevoie să urmeze o nouă abordare a ordinii internaționale pașnică prin dialog.

În data de 14 martie, un număr de 1.800 de parteneri interesați în guvernare, s-au reunit în cadrul unui Forum pentru Pace în prima Comemorare Anuală a DPCW, care a avut loc în Seul, Coreea de Sud. Evenimentul a fost organizat de Heavenly Culture, World Peace, Restoration of Light (HWPL), o organizație internațională de pace din cadrul ONU, Departamentul pentru informare publică (DPI).

În comemorarea DPCW, proclamată la aceeași dată în anul 2016, forumul a reafirmat importanța mișcării globale de pace care în prezent înregistrează progrese în cadrul Campaniei de Legiferarea a Păcii pentru a stabili principile pentru Legea Internațională pentru Pace, prin introducerea unei rezoluții ONU, care are la bază DPCW .

Dl. Lee Man Hee, președintele HWPL, a subliniat faptul lucrarea pentru pace "nu este o sarcină individuală", în schimb aceasta fiind o lucrare "relevantă pentru toată lumea" lucrarea de pace are un scop comun, în beneficiul întregii comunități globale. El a indicat rolul religiei ca fiind acela de a zidi punți pentru pace, mai degrabă decât ca religia să fie cauza conflictelor și a violenței. Lucrul acesta este realizabil prin "orientarea noastră în direcția păcii, fie că vorbim de lumea secularizată sau religioasă, nimeni nu face excepție. "

Dl. Dong Min Im, secretarul general al HWPL, în raportul privind progresul lucrărilor, a explicat importanța proiectelor de pace HWPL, spunând: "Lucrarea de pace are scopul de a pune capăt războiului la nivel  global și să realizeze o temelie pentru o lume a păcii veșnice, lucru care este fără precedent în istorie. "El a continuat:" solutia pentru pace este aceea ca noi toți să devină mesageri ai păcii. "

Dl. Bup Hye Kim, președintele Consiliului Central Budist pentru Unificarea Națională, a oferit o panoramă privind planurile și acțiunile concrete ale HWPL în realizarea păcii. ”În orice război tinerii și femeile sunt principalii țapi ispășitori. Dar trebuie să realizăm faptul că tinerii și femeile se află în primele rânduri, în mod voluntar lucrând la construirea unei temelii pentru păce împreună cu HWPL, în această lucrare de pace,” a spus el.

DPCW cu cele 10 articolele ale sale și cele 38 de alineate a fost elaborată de HWPL și experți din domeniul juridiciar din materia dreptului internațional. Au avut ca bază spiritul Cartei Organizației Națiunilor Unite și Declarația Drepturilor Omului și au elaborate DPCW, care pledează pentru pace, ca o ordine globală prin respectarea legilor internaționale, libertatea etnică / religioasă, și răspândirea unei culturi a păcii.

Eforturile de promovare a coexistenței pașnice prin inițiativa HWPL, contribuie la soluționarea conflictelor prin a creșterea înțelegerii reciproce, și înfrânarea ostilității. Seminarii și evenimente culturale atât la nivel local cât și la nivel național au fost găzduite de HWPL împreună cu comunitatea locală pentru a depăși granițele religioase sau etnice. Zone de conflict în care persistă pericolul pentru viață, inclusiv

Siria, Israel și Palestina au fost incluse pentru a sensibiliza privind nevoia construirii păcii.

https://vimeo.com/208800507

 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top