Pentru prima data din 1980, Romania are un reprezentant in Comitetului ONU pentru Drepturile Economice, Sociale si Culturale

twitter.com twitter.com

La 5 aprilie 2016, în cadrul sesiunii de coordonare și management al Consiliului Economic și Social al ONU (ECOSOC), candidata României, prof. Laura Maria Crăciunean, a fost aleasă membră a Comitetului pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale (CESCR), urmând să ocupe unul dintre cele 9 locuri devenite vacante pentru mandatul 2017-2020. Misiunea Permanentă a României la ONU s-a implicat activ în promovarea cu succes a acestei candidaturi.

Alegerea prof. Laura Crăciunean, prin aclamare, de către statele membre ale ECOSOC, confirmă profilul profesional solid al candidatei nominalizate de Guvernul României.

Comitetul pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale (CESCR) este format din 18 experți și are ca responsabilitate monitorizarea punerii în aplicare de către statele părți a Pactului Internațional pentru Drepturile Economice, Sociale și Culturale. România nu a mai fost reprezentată în acest comitet din anii 1980.

Atenția acordată de România activității acestui organism convențional în domeniul drepturilor omului se înscrie în activismul țării noastre în domeniul dezvoltării durabile sub egida ONU, activitatea CESCR fiind importantă în sprijinirea implementării prevederilor Agendei de Dezvoltare Durabilă 2030, adoptata de cele 193 de state membre ale Organizatiei Natiunilor Unite in luna septembrie 2015.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top