Error
  • JLIB_APPLICATION_ERROR_COMPONENT_NOT_LOADING

Papa Francisc pledeaza pentru inlaturarea prejudecatilor

catholicsun.org catholicsun.org

Papa Francisc a pledat luni pentru înlăturarea prejudecăților, în timpul întâlnirii la Vatican cu 5.000 de nomazi din întreaga lume, potrivit EFE și AFP.

Întâlnirea a fost organizată de Consiliul Pontifical pentru Pastorația Migranților și Itineranților, cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la vizita istorică a Papei Paul al VI-lea la tabăra de nomazi din Pomezia, Italia.

"A sosit momentul să dezrădăcinăm prejudecățile vechi de secole, ideile preconcepute și neîncrederea reciprocă, care sunt de cele mai multe ori baza discriminării, rasismului și xenofobiei. Mi-aș dori ca poporul gitan să înceapă o nouă filă a istoriei, să întoarcă pagina", a spus Suveranul Pontif, citat de Radio Vatican.

"Nu dorim să mai asistăm la tragedii familiale în care copiii mor de frig, sunt cuprinși de flăcări sau devin obiecte în mâinile persoanelor depravate", a mai spus acesta, solicitând nomazilor să facă și ei eforturi pentru a" se integra".

Papa Francisc a menționat ca model figura Fericitului Ceferino Giménez Malla, "fiu al poporului gitan", "Martir al Rozariului", care s-a distins prin "onestitate și umilință", semnalează Radio Vatican.

"Nu oferiți mass-mediei și opiniei publice ocazia de a vorbi urât despre voi", a mai afirmat Papa.

De asemenea, Sfântul Părinte a evidențiat importanța școlarizării copiilor. "Copiii voștri au dreptul să meargă la școală, nu îi împiedicați!", a subliniat Papa Francisc.

Cu ocazia acestei audiențe s-a spus Tatăl Nostru în limba romani, cântăreața ("cantaora") de muzică flamenco María José Santiago Medina a cântat alături de chitaristul Francisco López Cepero și a fost prezentat un dans al unor nomazi din Italia.

https://www.youtube.com/watch?v=0NV4ezQWNCA

https://www.youtube.com/watch?v=T297_tSRNz0

sursa:agerpres.ro

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686