"S-a predat" cand i s-a facut o fotografie! A crezut ca va fi împuscata

twitter.com/nadiaabushaban twitter.com/nadiaabushaban

Atunci când un jurnalist a vrut să fotografieze o fetiţă de 4 ani din Siria, micuţa  a crezut că bărbatul îndreaptă o armă  spre ea şi a ridicat braţele, pentru a se preda. Fotografia a fost postată pe Twitter de  Nadia AbuShaban, o fotografă palestiniană din Fâşia Gaza.

Imaginea cutremurătoare a iscat unele controverse pe reţelele de socializare. Au apărut informaţii potrivit cărora copilul sirian, prezentat de jurnalista palestiniană drept fetiţă, ar fi, de fapt, băieţel şi că fotografia ar fi fost făcută în 2012. Contactat de BBC, autorul fotografiei, Osman Sağırlı, care lucrează în prezent în Tanzania, a confirmat că în fotografie este o fetiţă de 4 ani, Hudea şi că fotografia a fost făcută în tabăra de refugiaţi Atmeh din Siria, în decembrie 2014.  Fetiţa a ajuns împreună cu mama ei şi încă doi fraţi în tabără,  la 10 kilometri de graniţa cu Turcia şi la 150 de kilometri depărtare de casă - în Hama.

"Am folosit un teleobiectiv şi ea a crezut că este o armă. Am realizat că este îngrozită după ce am făcut poza. Îşi muşca buzele şi a ridicat braţele. În mod normal, copiii fug, îşi ascund faţa sau zîmbesc atunci când văd aparatul foto", a declarat fotojurnalistul turc pentru BBC.  Sağırlı spune că fotografiile copiilor din taberele de refugiaţi sunt revelatoare: "Înţelegi că e vorba despre refugiaţi.  Vezi mai bine ce au de îndurat nu în ochii adulţilor, ci în cei ai copiilor. Copiii reflectă toată suferinţa prin inoncenţa lor".

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top