Trei teroristi si patru ostatici morti

dailymail.co dailymail.co

Acesta este bilanțul celor două luări de ostatici de vineri, ce au avut loc în Franța, deznodământ ce pune capăt celor trei zile de urmărire, după atacul de la Charlie Hebdo, care a provocat o undă de şoc în întreaga lume.

Asaltul forțelor de securitate franceze a fost lansat aproape simultan asupra băcăniei  kosher din Porte de Vincennes (în arondismentul XII din estul Parisului) și a tipografie din localitatea Dammartin-en-Goële, unde fraţii Cherif şi Said Kouachi, principalii suspecți ai masacrului de la Charlie Hebdo, se baricadaseră în cursul dimineții. În urma intervenției, cei doi jihadişti acuzaţi de masacrul de la Charlie Hebdo, au fost uciși de către forţele de elită franceze.

Cadavrele a cinci persoane, inclusiv al presupusului autor al luării de ostatici, Amedy Coulibaly, au fost găsite în supermarketul evreiesc după asalt, potrivit unor surse din cadrul poliţiei. Atacatorul, identificat drept Amedy Coulibaly, un delincvent multirecidivist de 32 de ani, ameninţase că ucide toţi ostaticii dacă trupele speciale ale jandarmeriei dădeau asaltul la Dammartin unde se baricadaseră fraţii Kouachi.

Atacul comis pe 7 ianuarie la sediul revistei satirice Charlie Hebdo s-a soldat cu 12 morţi şi 11 răniţi, fiind revendicat de reţeaua teroristă sunnită Stat Islamic în Irak şi Siria. Printre victime se numără directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier (Charb), şi alţi trei cunoscuţi caricaturişti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) şi Georges Wolinski (Wolinski). Publicaţia Charlie Hebdo primise o serie de ameninţări după ce publicase caricaturi cu Profetul Mahomed. Grupul terorist Stat Islamic a revendicat atentatul.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top