Jacques al II-lea, proclamat oficial print mostenior al coroanei din Monaco

dailymail.co dailymail.co

Prințul Jacques Honoré Rainier, care a venit pe lume miercuri, a fost proclamat oficial joi ca moștenitor al tronului în Monaco, sub numele de Jacques al II-lea, el fiind primul în ordinea succesiunii la tron după tatăl său, Prințul Albert al II-lea, relatează AFP.

Jacques s-a născut miercuri după-amiază, la o clinică din Monaco, la numai două minute după sora sa geamănă, Gabriella Therese Marie. Atât cei doi frați, cât și mama lor, Prințesa Charlene, se simt bine.

Deşi s-a născut după sora sa, Jacques, în calitate de băiat, are prioritate în ordinul succesiunii la tron.

Bebeluşii, născuţi la maternitatea centrului spitalicesc Princesse Grace, iau titlurile unor vechi domenii ale familiei Grimaldi, astfel Jacques este marchiz de Baux (în Provence) şi Gabriella contesă de Carladès (în Auvergne).

Naşterea gemenilor a fost anunţată cu 42 de salve de tun (câte 21 pentru fiecare bebeluş), a constatat AFP.

Cuplul princiar a anunţat că va face o excepţie de la obiceiul de a trage 101 salve de tun pentru naşterea unui băiat şi 21 pentru cea a unei fete.

După cele 42 de salve de tun trase dintr-o veche fortăreaţă cu vedere la mare, clopotele bisericilor bat timp de 15 minute, urmate de sirenele vapoarelor oraşului-stat de la Marea Mediterană.

Tradiţia mai cere ca o proclamaţie semnată de suveranul Albert al II-lea de Monaco să fie afişată la intrarea în palat.

Monegascii sunt invitataţi să arboreze drapelul Principatului până în ziua în care cuplul princiar îşi va prezenta copiii de la balconul palatului.

"Doresc să împărtășesc această bucurie cu cetățenii din Monaco și cu toți rezidenții din țara mea. Nașterea lor aprofundează sentimentul de comunitate care ne unește", a declarat fericitul tată, într-un mesaj în franceză și engleză difuzat de Palatul din Monaco.

Albert de Monaco, în vârstă de 56 de ani, s-a căsătorit, în iulie 2011, cu o fostă campioană la nataţie sud-africană Charlene Wittstock, în vârstă de 36 de ani.

El are deja doi copii, o fată şi un băiat, născuţi în afara căsătoriei şi pe care i-a recunoscut oficial după urcarea pe tron.

Jazmin Grace, în vârstă de 22 de ani, a cărei mamă este o fostă ospătăriţă americană, şi Alexandre, în vârstă de 11 ani, născut în urma unei relaţii cu o fostă însoţitoare de zbor din Franţa de origine togoleză, nu vor putea însă să-i succeadă la tron.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top