Mesajul tulburator al americanului care urmeaza sa fie decapitat de Statul Islamic

Associated Press Associated Press

Părinții ostaticului american care ar urma să fie decapitat de militanții Statului Islamic, Peter Kassig, au publicat, luni, o scrisoare primită de la fiul lor, din captivitate.
Tânărul voluntar le-a transmis părinților săi, Ed si Paula Kassig, din Indianapolis, că îi este "frică să moară" și că îl întristează faptul că experiența oribilă prin care trece provoacă o mare suferință familiei sale, arată BBC.
Recent, Statul Islamic a dat publicității o înregistrare cu decapitarea unui britanic, Alan Henning, al patrulea ostatic occidental ucis în ultimele săptămâni. În înregistrare se arată că Peter Kassig, de 26 de ani, care s-a convertit la islam în captivitate și a adoptat numele Abdul Rahman, va fi următorul.

Părintii tânărului au declarat că au decis să facă publice mai multe pasaje ale scrisorii primite în iunie, "pentru ca lumea să înțeleagă de ce noi și atât de multă lume îl iubim și îl admiram".
În scrisoare, Kassing a notat: "Sunt, firește, destul de speriat că voi muri, însă partea cea mai dificilă este că nu știu exact ce se va întâmpla, dar tot sper și mă întreb dacă ar trebui să am chiar și cea mai mica speranță. Sunt foarte trist ca mi s-au întâmplat toate aceste lucruri și pentru suferința pe care am provocat-o pentru voi, cei de acasă.
Dacă voi muri, mă gândesc că veți putea măcar să vă alinați cu gândul că m-am dus din aceasta lume ca rezultat al faptului că am încercat să îi ajut pe cei aflați la nevoie și să le mai ușurez suferința. În ceea ce privește credința mea, să știți că mă rog în fiecare zi și nu sunt revoltat în legătura cu situația în care am ajuns". În final, Kassig le spune părinților săi că îi iubește.

Părinții lui Peter Kassig au făcut un apel emoționant pentru eliberarea lui, într-o înregistrare video în care subliniază munca sa în slujba cauzei siriene și convertirea sa la islam.

Ed și Paula Kassig au povestit că tânărul lucra la o organizație umanitară, înființată în 2012 pentru ajutorarea refugiațiilor din Siria.
În înregistrare, Paula Kassig se adresează fiului ei, căruia îi spune că speră să îl mai vadă. "Suntem atât de mândri de tine și de munca ta pentru ajutorarea poporului sirian", spune ea. Ed Kassig, care e profesor, arată în mesaj că fiul său nu poate controla politica Statelor Unite.
"E dincolo de puterea noastră. Noi am cerut guvernului nostru să își schimbe conduita, dar, precum fiul nostru, nu avem mai mult control asupra guvernului SUA decât aveți voi în venirea zorilor", spune tatăl ostaticului american. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top