ACCIDENT GRECIA: SOFER ROMAN ACUZAT DE OMOR DIN CULPA

tovima.gr tovima.gr

Cinci persoane au murit, iar 35 de vehicule, inclusiv trei camioane, au fost implicate în accidentul provocat duminică dimineaţa în nordul Greciei, pe drumul de la Veria către Salonic, de către un şofer român, acuzat de omor din culpă, relatează cotidianul grec To Vima în pagina electronică de luni.

Potrivit publicaţiei, tragedia s-a produs după ce şoferul, în vârstă de 39 de ani, care conducea un TIR cu numere de înmatriculare în România, a lovit 30 de vehicule pentru că nu a reuşit să frâneze. La momentul accidentului, pe drumul respectiv aveau loc lucrări.

Site-ul Novinite.com scria duminică, citând postul public de radio bulgar, că TIR-ul condus de român era înmatriculat în Bulgaria şi nu a oprit la semnalele poliţiştilor, lovind maşinile staţionate într-o zonă cu restricţii de circulaţie, ca urmare a efectuării unor lucrări pe carosabil.

În cursul interogatoriului, şoferul a declarat că a văzut semanele de avertizare şi doi bărbaţi cu steaguri care dirijau vehiculele, dar că nu a putut să reducă viteza, potrivit To Vima. În contextul în care camionul era încărcat cu 19 tone de marfă, iar drumul pe care s-a produs accidentul se afla în pantă, impactul a fost deosebit de puternic, precizează publicaţia.

Poliţia şi pompierii au intervenit imediat. Pompierii au recuperat patru cadavre din maşini avariate - două femei în vârstă de 53 de ani, un bărbat în vârstă de 42 de ani şi încă un bărbat a cărui vârstă nu a fost confirmată încă.

Alt bărbat, care a fost rănit grav în accident, a murit din cauza rănilor, în timpul unei intervenţii chirurgicale, duminică, potrivit site-ului ziarului.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite în accident şi au fost transportate la spitale din zonă, cu ambulanţe ori maşini proprietate privată. Printre persoanle rănite grav se află şi doi copii, unul în vârstă de şase luni, iar altul în vârstă de un an şi jumătate, potrivit publicaţiei.

Comandantul Brigăzii de Pompieri din Macedonia centrală Chrysanthos Athanasopoulos a anunţat că un vehicul şi camionul implicat în accident au luat foc. Pompierii nu au putut să-l salveze pe şofer, ale cărui rămăşiţe au fost recuperate ulterior.

Poliţia l-a arestat pe şofer, dar şi pe managerul firmei pentru care lucrează, în vârstă de 42 de ani, pentru omor din culpă. Cei doi urmează să fie audiaţi de către Procuratura din Veria, scrie publicaţia fără să facă alte precizări.

Consulul român a asistat la audierile efectuate de autoritățile elene, șoferul tirului beneficiind de asistența unui traducător de limba română, urmând să decidă asupra angajării unui avocat care să îl reprezinte în instanță, arată MAE.

Consulatul General al României la Salonic urmărește îndeaproape desfășurarea evenimentelor și rămâne în legătură permanentă atât cu cetățeanul român, șoferul autocamionului, cât și cu autoritățile elene competente cu gestionarea cazului.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686