ONU condamna uciderea britanicului Alan Henning

sursazilei.ro sursazilei.ro

Consiliul de Securitate al ONU a condamnat dur ''asasinarea odioasă și lașă'' a ostaticului britanic Alan Henning de către gruparea Statul Islamic (SI) și a subliniat că actele barbare ale jihadiștilor nu vor descuraja comunitatea internațională, relatează Xinhua.

"Această crimă arată în mod tragic pericolele cu care se confruntă personalul umanitar în fiecare zi în Siria. De asemenea, ea demonstrează încă o dată brutalitatea grupării SI, care este vinovată pentru mii de abuzuri contra popoarelor sirian și irakian'', se menționează într-o declarație de presă a Consiliului de Securitate.

ONU subliniază încă o dată necesitatea combaterii SI și reafirmă că intoleranța, violența și ura promovate de aceasta trebuie să fie oprite.

Înainte de uciderea lui Alan Henning, gruparea jihadistă a executat prin decapitare alți trei ostatici occidentali — jurnaliștii americani James Foley și Steven Sotloff și lucrătorul umanitar britanic David Haines.

Videoclipul legat de uciderea lui Henning, intitulat "Un nou mesaj către America și aliații ei", a fost realizat folosind același scenariu ca în execuțiile precedente. Persoana care apare pe înregistrarea video ca fiind cel care îl execută pe Alan Henning este numită ''Jihadi John'' de media occidentală, are un accent britanic și este aceeași cu executantul jurnaliștilor americani James Foley și Steven Sotloff și a lucrătorului umanitar britanic David Haines. Serviciile de securitate britanice încearcă în prezent să îl identifice pe ''Jihadi John'' folosind tehnologia de recunoaștere a vocii.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top