Statul Islamic la granitele Romaniei

reuters reuters

Potrivit  Standard News, o  înregistrare video publicată recent pe Facebook arată o reuniune a etnicilor musulmani bulgari în care aceștia își exprimă susținerea pentru gruparea jihadistă  Statul Islamic prin sloganuri militante.

În ultimele săptămâni, etnici musulmani bulgari au promovat pe rețelele sociale simbolurile grupării islamiste, provocând îngrijorare cu privire la creșterea popularității organizației în Bulgaria, a mai adăugat publicația online.

Pe de altă parte, autoritățile de la Belgrad au pregătit o lista cu cel putin 20 de combatanți albanezi, special antrenați pentru comiterea unor atentate sinucigașe în numele grupării Statului Islamic. Site-ul topwar.ru scrie, la rândul său, citând un raport al serviciilor de informații militare, că “teroriștii din cadrul organizației sunt în contact permanent cu susținătorii din Serbia, Bosnia, Muntenegru, Albania și Macedonia, având instrucțiuni pentru pregătirea unor acțiuni” teroriste.

Statul Islamic poate obține fără nicio problemă arme, rachete, grenade, rachete antitanc, veste antiglonț și dispozitive de comunicare din Bulgaria, Croația, România și Ucraina, afirmă Standard News. În acest context, Standard News semnalează și numărul crescut al etnicilor musulmani în țările din regiune. Astfel, în Ungaria se afla aproximativ 15.000 de musulmani, peste 50.000 trăiesc în Romania, iar peste 60.000 în Slovenia. Totodata, în Serbia se afla 400.000 de musulmani, iar în Bulgaria în jur de un milion, reprezentând 12% din populația țării, majoritatea fiind etnici turci.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686