Statul Islamic a ajuns la granitele SUA

Associated Press Associated Press

Luptători ai Statului Islamic au ajuns la granița Statelor Unite. ISIS și alți extremiști plănuiesc să intre în SUA prin Mexic.

Deja a fost semnalată existența câtorva celule islamiste ce așteaptă un moment prielnic să treacă frontiera dintre Mexic și Texas, cu documente false sau pur și simplu pe rute ilegale.

Seriful din Midland, Gary Painter, a semnalat prezența multor obiecte de rit islamic, haine specifice musulmanilor, abandonate sau pierdute pe rutele clandestine. Note informative avertizează asupra unor documente de identitate false. Cu toate acestea, departamentul Homeland Security nu se teme de vreo invazie ISIS, susținând că nu există indicii directe că luptătorii islamiști vor lua cu asalt SUA. O baza militară de la granița cu Mexicul a fost totuși plasată în stare de alertă, iar ofițerii federali au pornit în căutarea „indiciilor directe”. Administrația Obama este concentrată pe lupta cu ISIS în Irak și Siria, unde extremiștii se deplasează în vreo 2000 de vehicule americane militare Humvee, care le-ar fi capturat de la armata irakiană ce a fugit din calea teroriștilor. După bombardamentele de luni, din apropierea Bagdadului, asupra pozițiilor ISIS, Obama l-a avertizat pe președintele sirian, Bashar al-Assad, că va acționa și în Siria, iar dacă armata se va opune, „asta va însemna sfârșitul regimului”!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top