ONU: Leonardo DiCaprio a fost desemnat "Mesager al Pacii"

mirror.co.uk mirror.co.uk

Actorul american Leonardo DiCaprio a fost desemnat "Mesager al Păcii" al Națiunilor Unite și va avea drept prioritate, în această calitate, lupta împotriva schimbărilor climatice, a anunțat marți secretarul general al ONU, Ban Ki Moon, într-o conferință de presă, la New York, informează miercuri Europa Press.

"Leonardo DiCaprio nu este doar unul dintre cei mai mari actori ai lumii, ci are şi o responsabilitate asumată de mult timp faţă de problemele de mediu, inclusiv prin intermediul fundaţiei sale", a spus secretarul general al ONU.

Prima sa activitate ca "Mesager al Păcii" va avea loc cu prilejul deschiderii apropiatului Summit al Climei, la 23 septembrie.

Vedeta americană a înfiinţat în 1998 Fundaţia Leonardo DiCaprio, a cărei misiune este protejarea ultimelor locuri cu adevărat sălbatice de pe Terra şi construirea unei relaţii mai armonioase între umanitate şi lumea naturală în generală, potrivit unei declaraţii a Naţiunilor Unite. Fundaţia lui DiCaprio a contribuit cu bani la programele de protejare a tigrilor din Nepal, elefanţilor din sălbăticie şi a faunei oceanice, inclusiv a rechinilor.

DiCaprio a avertizat că modul în care se va răspunde global crizei climatice în următorii ani "va determina viitorul omenirii și al planetei". "Simt o obligație morală de a-mi exprima opinia în acest moment-cheie din istoria umanității", a spus DiCaprio în aceeaşi declaraţie emisă de ONU. Actorul a adăugat că este o onoare pentru el să accepte poziţia oferită de Naţiunile Unite.

Leonardo DiCaprio, în vârstă de 39 de ani, se alătură altor celebrităţi, din trecut şi din prezent, de la Audrey Hepburn la Angelina Jolie, care au reprezentat diferite organizaţii subsidiare Naţiunilor Unite.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686