Un camionagiu roman care a lovit o pensionara a scapat cu o amenda de doar 73 de lire sterline.

Getty Images Getty Images

Activiștii pentru siguranța rutieră din Marea Britanie sunt stupefiați după ce un camionagiu român care a lovit o pensionară a scăpat cu o amendă de doar 73 de lire sterline.
Marcel Georgescu, în vârstă de 43 de ani, a doborât-o și a trecut cu tirul peste Rose Lethbridge, de 77 de ani, care traversa strada pentru a depune flori la mormântul soțului, scrie publicația britanică Express.
Lethbridge, care se deplasează doar cu cadrul de mers, a suferit răni atât de grave încât chirurgii au fost nevoiți să-i amputeze brațul. La două săptămâni după accident, pensionara se află tot în spital, unde este tratată pentru mai multe coaste rupte și un plămân perforat.
Luni, activiștii au reacționat cu mânie după ce Georgescu a primit doar o amenda și șase puncte de penalizare.
Ed Morrow, de la organizația Brake, a spus că "acest caz ilustrează o problemă gravă a sistemului legal care se ocupă cu șoferii care omoară sau rănesc. Provocarea unui asemenea gen de răni grave este mai mult decât "din neglijență" și să spui că așa este înseamnă să insulți victimele și familiile. Trebuie să renunțăm la diferența dintre 'neglijență' și "condus periculos" și toți șoferii care rănesc și omoară să primească aceeași acuzație. În acest fel, judecătorii vor putea da sentințe grele cu închisoarea".
Sentimente similare au și martorii accidentului și familia victimei. Un martor spune ca "este absolut dezgustător. Nu este deloc justificabila amenda, cu șase puncte și 70 de lire".

Georgescu a intrat în Marea Britanie în data de 29 august, cu un tir echipat pentru condus pe stânga, și s-a îndreptat spre Southend, unde trebuia sa descarce. La ora 13.00, se întorcea pe un drum lateral apropiat cimitirului local, când a lovit-o pe bătrână. Procurorii spun că șoferul nu a văzut-o pe femeie când a răsturnat-o. "Ea a rămas sub camion, dar el nu a oprit. A dat cu spatele".
Românul conduce mașini mari de 24 de ani și nu are antecedente. În tribunal a arătat că regretă incidentul și înțelege consecințele tragice ale felului în care a șofat în acea zi.
Amenda va fi plătită de angajatorul lui Georgescu, Arcese Romania, parte a grupului Arcese, care are un punct de lucru în Tilbury, Essex. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top