Presedintele Ucrainei: Rusia poate sa ocupe si Bucurestiul!

reuters reuters

Rusia poate ocupa nu numai Kievul, ci orice alt oraș din lume, inclusiv Bucureștiul, dacă lumea nu se unește în manifestările de solidaritate cu Ucraina, a declarat președintele ucrainean, Petro Porosenko, într-un interviu acordat BBC.

După ce președintele rus Vladimir Putin a amenințat că "poate ocupa Kievul în două săptămâni", Porosenko pare a-i da dreptate și avertizează că armata rusă poate ocupa orice oraș dorește, scrie Unian.ua.
"Armata e formată din 1,2 milioane de oameni. Potrivit aceleiași logici, Rusia poate ocupa Varșovia, Vilnius, Riga, Bucureștiul, orice alt oraș, dacă lumea nu se unește în manifestările de susținere față de Ucraina", a spus Porosenko.
"Dacă nu schimbăm actuala situație, care este cu siguranță tristă, atunci așa se va întâmpla, fără îndoială", a continuat liderul de la Kiev.
Porosenko a mai spus că NATO a oferit Kievului arme de înaltă precizie, nu pentru ca Ucraina să câștige acest razboi, ci pentru a crea pe teritoriul ucrainean un sistem european de securitate, "întrucât lupta nu e numai a Ucrainei".
Întrebat ce țări în mod concret i-au oferit Ucrainei armament, Poroșenko a răspuns: "Aceasta este o informație confidențială".

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top