Campanie impotriva Statului Islamic

Campanie impotriva Statului Islamic

Departamentul american de Stat a lansat pe Internet, pe un canal de YouTube dedicat, o campanie împotriva grupării extremiste Statul Islamic ce șochează prin violențele înfățișate.
Este vorba despre un video ce ironizează recrutările Statului Islamic. Începe cu un text: "Fugi. Nu te îndrepta spre teritoriul Statului Islamic". Apoi, un trup este aruncat de pe o stâncă, descrie CNN.

Imaginile continuă cu înregistrări postate chiar de Statul Islamic pe Internet, ce cuprind crucificări, musulmani biciuiți, împușcați în cap și aruncați în șanțuri.
Departamentul de Stat speră că aceste imagini ce înfățișează brutalitatea grupării extremiste sunnite să descurajeze persoanele tentate să se lase recrutate pentru a lupta în Irak și Siria.
Înregistrarea continua cu "abilitățile" pe care simpatizanții Statului Islamic le pot dobândi dacă se alătură grupării: aruncarea în aer a moscheilor, crucificarea și executarea musulmanilor și jefuirea resurselor publice.
Video-ul se numește "Bun venit în teritoriul Statului Islamic" și a fost postat pe un canal Youtube dedicat, unde doritorii trebuie să se înregistreze și să confirme ca sunt majori, pentru a putea vedea imaginile de o brutalitate extremă.

Campania Departamentului de Stat se adresează musulmanilor din SUA care sunt vulnerabili în fața încercărilor de recrutare ale grupărilor extremiste. Se crede ca peste 100 de cetățeni americani au plecat să se alăture grupării jihadiste.

"Noi estimăm la aproximativ 100 numărul cetăţenilor americani care luptă în prezent în Siria, dar nu știm exact căror grupări aparţin. Credem că zece americani fac parte din gruparea Stat Islamic (SI)", a declarat joi colonelul Steven Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

El nu a precizat dacă cei zece cetăţeni americani se află în Siria sau în Irak, cele două țări în care a apărut gruparea Stat Islamic.

Preşedintele Barack Obama urmează să conducă la sfârşitul lunii septembrie o reuniune specială a Consiliului de Securitate al ONU, consacrată ameninţării pe care o reprezintă islamiştii străini în Siria şi în Irak.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top