Rebelii prorusi, parada cu prizonieri ucraineni in Donetk

dailymail dailymail

Rebelii proruși din Donetk au organizat o contraparadă cu prizonieri ucraineni duminică, în ziua în care Ucraina își sărbătorește Ziua Independenței.
Câteva zeci de soldați ucraineni luați prizonieri de rebeli au fost purtați într-un marș forțat pe străzile din Donetk până în piața Lenin din centrul orașului, arată publicația Toronto Sun.

Prizonierii arătau murdari și au trecut cu capetele plecate. Unii aveau brațele și capetele bandajate, fiind înconjurați de rebeli înarmați și cu baionetele fixate pe puști.

Oamenii din mulțimea care urmărea evenimentul strigau din când în când "fasciștilor!" și "ucigașilor!", iar unii au aruncat cu sticle și chiar cu ouă în prizonieri. Două mașini de curățat pavajul urmau coloana, dând cu apă pe străzi într-un gest teatral care voia să arate murdaria prizonierilor.
Parada prizonierilor a fost însoțită și de o paradă a tehnicii de luptă capturate de la armata ucraineană.

Autoritățile militare ucrainene au declarat că forțele guvernamentale înregistrează progrese pe câmpul de luptă, deși colapsul insurgenților, așa cum era anticipat în ultima vreme de surse din Kiev, nu a avut loc.
Ucraina a marcat duminică împlinirea a 23 de ani de la declararea independenței față de Uniunea Sovietica cu o paradă militară de proporții la Kiev, la care, în afară de președintele Porosenko, au participat sute de militari și s-a defilat cu echipament militar de luptă. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top