SUA: Fenomen misterios

news.com.au news.com.au

Un fenomen misterios s-a petrecut pe coasta de vest a continentului american. Miliarde de vietăți marine asemănatoare meduzelor au ajuns pe plajele dintre SUA și Canada, fenomen care i-a uluit pe oamenii de știință.
Potrivit news.com.au., creaturile marine au ajuns pe plajele cuprinse între San Diego (SUA) și Columbia Britanica (Canada). Numele științific al acestora este "velella velella".
Oriunde ar călători, ele nu depind de curentii marini. Velella velella seamănă mult cu meduzele, atât ca aspect, cât și în privința felului în care își înțeapă prada. Totuși, acul pe care îl au nu poate trece prin pielea oamenilor. Specia se hrănește numai cu plancton și călătorește în grupuri de milioane de exemplare.
Oamenii de știință sunt îngrijorați în legatură cu această apariție, pentru că velella velella trăiește chiar și la mii de metri adâncime. Cauza apariției neașteptate poate fi încălzirea tot mai mare a apei oceanului. Specialiștii nu cunosc prea multe detalii despre specie, însă știu că aripile cu care ea înoată sunt pline cu gaz.
Aceste nevertebrate au culoarea albastră și măsoară aproximativ 7,5 cm. Mulți oameni care se aflau pe plajă au fost mirați să vadă așa ceva.

Luna trecută, viețuitoarele marine au apărut în număr mult mai mic și în nordul Californiei. 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top