Drapel ucrainean, arborat pe o cladire langa Kremlin

LIfenews LIfenews

Persoane încă neidentificate au arborat drapelul Ucrainei în vârful stelei în cinci colțuri de pe turnul uneia din cele mai înalte clădiri construite pe vremea dictatorului Iosif Stalin pe cheiul Moscovei - chiar în centrul capitalei ruse - și au vopsit în albastru o parte din steaua ce amintește de perioada sovietică, relatează Interfax și Ria Novosti.

"Drapelul a fost arborat de răufăcători neidentificaţi, pe un zgârie-nori de pe cheiul Kotelniki", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului, Roman Kilkeev.

Drapelul a fost amplasat, miercuri dimineaţă, pe steaua aurie gigantică aflată în vârful clădirii şi a rămas acolo timp de trei ore, înainte de intervenţia autorităţilor.

"Alpinişti specializaţi, obişnuiţi să lucreze la altitudine, au înlăturat deja" drapelul, a declarat purtătorul de cuvânt spre prânz.

Mai mulţi muncitori lucrau miercuri dimineaţă pentru a înlătura vopseaua galbenă şi albastră - culorile naţionale ucrainene - cu care aceleaşi persoane necunoscute au vopsit steaua de pe clădire, moştenită din epoca sovietică, potrivit unui fotoreporter al AFP.

Conform unei surse din poliţie, mai multe persoane echipate cu material necesar escaladării au fost arestate la Moscova, toate originare din capitala rusă sau din împrejurimi.

"Persoane neidentificate au urcat pe scările interioare până la ultimul etaj al clădirii, înainte de a agăţa drapelul cu ajutorul materialului specific escaladării", potrivit sursei citate de agenţia Interfax.

Tensiunile s-au intensificat între Moscova şi Kiev în ultimele şase luni, după înlăturarea de la putere a preşedintelui ucrainean Viktor Ianukovici, anexarea în martie a Crimeei de către Rusia şi patru luni de conflict între separatiştii proruşi şi forţele ucrainene în estul Ucrainei. Kievul şi Occidentul acuză Rusia că înarmează separatiştii, în timp ce Moscova neagă.

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686