Femeile, arma impotriva jihadistilor - daca ii ucide o femeie, nu ajung in rai

reuters reuters

Forțele kurde, susținute de către aviația americană, au reușit să elibereze în weekend câteva obiective strategice irakiene de sub controlul jihadiștilor din Statul Islamic.

În prezent, kurzii sunt singurii care au o armată propriu-zisă în Irak, însă un sprijin important în lupta împotriva jihadiștilor ar putea veni din partea Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), scrie Business Insider.

Cu toate că a fost catalogat drept un grup terorist de către Statele Unite pentru luptele pe care le poartă în Turcia, PKK a devenit un aliat important în lupta împotriva jihadiștilor.

Deschizătoarele de drum au fost femeile care s-au înrolat pentru a lupta împotriva jihadiștilor  Statului Islamic. Comandanții sirieni spun că securitatea și calitatea vieții se îmbunătățesc și că forțele lor de gherilă se extind rapid, propulsate de mii de tineri voluntari. Recrutarea este amplificată și de faptul că, de multe ori, în prima linie se află femei, uneori batalioane întregi.
Reporterul Sheera Frenkel a explicat, pe Twitter, ca jihadiștii urăsc să lupte împotriva femeilor. Aceștia cred că, dacă sunt uciși de o femeie, nu ajung în rai.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top