IRAN: Seism cu magnitudinea de 6,3 grade pe scara Richter

agerpres agerpres

Un seism cu magnitudinea de 6,3 pe scara Richter s-a produs luni dimineața în provincia iraniană Ilam, la granița cu Irakul, fiind înregistrați numeroși răniți, a anunțat televiziunea de stat iraniană, relatează AFP.

Institutul american de geofizică /USGS/ a anunțat anterior că seismul a avut o magnitudine de 6,3 și a fost localizat la 36 km sud-est de orașul Abdanan. Seismul s-a produs la ora locală 07.02 (02.32 GMT), în apropiere de orașul Mour-Mouri, potrivit televiziunii iraniene.

Potrivit televiziunii publice, seismul a avut magnitudinea de 6,1 pe scara Richter şi a afectat provincia Ilam, la frontiera cu Irakul, provocând rănirea a numeroase persoane.

"Din fericire, niciun mort nu a fost semnalat pentru moment, dar există numeroşi răniţi şi multe pagube materiale", a declarat responsabilul Crucii roşii locale pentru televiziune.

Numeroşi locuitori şi-au petrecut noaptea în afara casei din cauza cutremurelor mici care au afectat regiunea încă de ieri.

"Echipe de salvare au fost trimise la faţa locului", a afirmat un alt oficial local desemnat să se ocupe de coordonarea ajutorului.

Televiziunea a anunţat, de asemenea, că 40 de răniţi au fost salvaţi în oraşul Abdanan.

Provincia Ilam este slab populată şi este situată la frontiera cu Irakul.

 

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top