Logo
Print this page

Noile avioane invizibile ale Rusiei

 Brahmand.com Brahmand.com

Noile avioane de luptă invizibile multirol T-50 din generația a cincea au fost proiectate și construite de compania Sukhoi și sunt în prezent în faza testelor.
Ele vor intra în dotarea armatei ruse în anul 2016, potrivit declarațiilor comandantului Forțelor Aeriene, general-locotenentul Viktor Bondarev.
Sukhoi a realizat cinci prototipuri ale avionului T-50 PAK FA care dispune de elemente ale tehnologiei "stealth", super-manevrabilitate și sisteme electronice avansate de bord, potrivit Brahmand.com.
"Noi ar trebui să primim aceste avioane din 2016. Avionul T-50 a participat deja de două ori la competiții aviatice internaționale și a realizat performanțe aeronautice deosebite. Totul merge conform planului", a declarat general-locotenentul Viktor Bondarev.
Primul test de zbor al noului avion invizibil T-50 a avut loc în anul 2010. El este progarmat să înlocuiască vechile aeronave Sukhoi Su-27 ale Forțelor Aeriene ruse.
Avioanele de luptă din noua generație au fost prezentate pentru prima dată publicului în august 2011, la show-ul aviatic MAKS International.
Acest avion invizibil T-50 este primul proiectat după căderea Uniunii Sovietice.

Între timp, Forțele Aeriene ruse au început implementarea noilor sisteme de rachete de apărare aeriană S-500 cu rază lungă de acțiune, care urmează să fie finalizate până în 2016.

© Albaiulianul. All rights reserved.