Rusia: "INTERDICTIE TOTALA" a produselor alimentare din UE si SUA

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Rusia a decretat o 'interdicție totală' a majorității produselor alimentare provenite din țările Uniunii Europene și din SUA, în replică la sancțiunile occidentale adoptate împotriva Moscovei, a anunțat joi premierul rus Dmitri Medvedev, citat de AFP și Reuters.

Această interdicție vizează carnea de vită, de porc și de pui, peștele, brânza, laptele, legumele și fructele provenite din SUA, Uniunea Europeană, Australia, Canada și Norvegia.

"Nu este nimic bun când vine vorba de sancțiuni și nu a fost o decizie ușor de luat, dar a trebuit să o facem", a explicat Medvedev. Interdicția este valabilă începând cu 7 august și durează un an, a adăugat el. Lista tuturor produselor interzise poate fi consultată pe site-ul guvernului rus.

Miercuri, președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care a interzis pentru un an importurile de produse agricole și alimentare din țările care au impus sancțiuni Rusiei pentru sprijinul acesteia față de rebelii separatiști din estul Ucrainei și anexarea peninsulei Crimeea.

"Pentru a proteja interesele naționale ale Federației Ruse, ordon interzicerea sau limitarea timp de un an a importurilor pe teritoriul rus al anumitor categorii de produse agricole, materii prime și produse alimentare' provenite din țările care au 'decis să impună sancțiuni economice" împotriva Rusiei, a afirmat Putin, citat miercuri într-un comunicat al președinției.

AGERPRES

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top