Ebola a ajuns in Europa

Reuters Reuters

Un avion militar avându-l la bord pe misionarul spaniol în vârstă de 75 de ani care a contractat Ebola în Liberia a aterizat joi la baza aeriană din apropiere de Madrid, a anunțat Ministerul spaniol al Apărării, citat de France Presse.

Miguel Pajares Martin, prima persoană atinsă de virus care este repatriată în Europa, va fi transportat de la baza Torrejon de Ardoz la un serviciu specializat în boli infecțioase al Spitalului Carlos III din Madrid.

Preotul lucra în Liberia de mai bine de 50 de ani, din care ultimii şapte ani i-a petrecut lucrând la Spitalul Sfântul Iosif,din Monrovia, capitala Liberiei. Atunci când a fost depistat cu virusul, preotul Miguel Pajares se afla deja în carantină, alături de alţi cinci misionari, după ce un director al spitalului murise, duminică, din cauza infestării.

„Am febră. Nu am poftă de mâncare, din partea mea n-aş mânca deloc, mă dor foarte tare încheieturile. Am nevoie de ajutor să mă pot deplasa”, a declarat luni doctorul pentru postul în spaniolă al CNN. „Sperăm că vom putea fi evacuaţi. Pentru noi ar fi o bucurie imensă pentru că, dacă vom fi duşi în Spania, am fi în mâini bune şi ne-am putea însănătoşi, cu ajutorul lui Dumnezeu”, a spus preotul.
O altă persoană, Juliana Boli, misionară cu pașaport spaniol și care lucra în Liberia în același spital cu Miguel Pajares Martin, se afla și ea la bordul Airbusului A310 medicalizat, potrivit unui anunț făcut cu puțin timp mai înainte de minister pe contul său de Twitter. Nu s-a adeverit însă că misionara a contractat virusul. 
Epidemia de Ebola a făcut deja peste 930 de morți în Africa de Vest.
AGERPRES

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top