Un primar din UNGARIA a spanzurat manechine reprezentand liderii israelieni

stiripesurse.ro stiripesurse.ro

Ambasadorul Israelului în Ungaria a cerut Guvernului ungar să deschidă o anchetă în cazul unui primar al unei localităţi din nord-estul acestei ţări apropiat de partidul de extremă dreapta Jobbik care a ordonat spânzurarea unor manechine reprezentând lideri israelieni.

Mihaly Zoltan Orosz, primarul localităţii Erpatak, a fost filmat în timp ce ordona spânzurarea unor manechine reprezentându-i pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi fostul preşedinte Shimon Peres, în semn de protest faţă de conflictul din Fâşia Gaza.

“Conducerea Israelului este în serviciul Antihristului”, a afirmat Mihaly Orosz, care poate fi auzit într-o înregistrare video difuzată pe Internet.

“Guvernul Ungariei trebuie să acţioneze acum pentru a stopa aceste acte extrem de periculoase”, a cerut marţi ambasadorului Israelului la Budapesta, Ilan Mor, într-un comunicat.

“Sunt convins că o anchetă în acest caz va începe cât mai curând posibil”, a adăugat el.

Ministrul ungar de Externe a condamnat acest incident, denunţând într-un comunicat, utilizarea conflictului de către primar pentru a “incita la ură”.

Primar al localităţii Erpatak din 2005, Orosz nu este membru al Jobbik, dar este apropiat de acest partid de extremă dreapta, a treia forţă politică în Ungaria şi cunoscut pentru discursul său rasist, antisemit şi antiromi.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top

Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686


Deprecated: preg_replace(): The /e modifier is deprecated, use preg_replace_callback instead in /home4/albaiuli/public_html/libraries/joomla/filter/input.php on line 686