Bilantul cutremurului din China a ajuns la 589 de morti

Reuters Reuters

Seismul care a lovit duminică sud-vestul Chinei s-a soldat cu cel puțin 589 de morți, au anunțat miercuri autoritățile, situație ce înseamnă o drastică înrăutățire a bilanțului pierderilor de vieți omenești, scrie AFP.

"Până în momentul de față, 589 de persoane și-au pierdut viața, iar alte nouă sunt date dispărute" în urma cutremurului de pământ cu magnitudinea 6,1 care a lovit o zonă de munte din provincia Yunnan, a informat Ministerul chinez pentru Afaceri Civile. În plus, 2.401 persoane au fost rănite şi aproximativ 230.000 au fost evacuate de urgenţă, a precizat ministrul. Peste 80.000 de case s-au prăbuşit, a adăugat acesta.

În orăşelul Longtoushan, situat în apropierea epicentrului şi grav afectat de cutremur, s-au făcut explozii controlate pe versant pentru a debloca stâncile ce ameninţau să cadă.

În paralel, autorităţile le-au cerut "voluntarilor" să stea deoparte de zona afectată de seism, unde cele câteva rute accesibile sunt blocate, ceea ce împiedică deplasarea echipelor de salvare.

Ambuteiajele au fost provocate în special de numeroasele vehicule de voluntari care au venit de luni în regiune cu intenţia de a ajuta victimele.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top