Scandal: Telefonul lui John Kerry a fost ascultat!

dailymail dailymail

Israelul a ascultat conversaţiile telefonice ale secretarului de Stat american John Kerry în timpul negocierilor cu palestinienii din 2013.

În cursul negocierilor care au eşuat în cele din urmă în aprilie 2014, şeful diplomaţiei americane a vorbit cu numeroşi oficiali din Orientul Mijlociu folosind nu numai liniile securizate, ci şi telefoane prin satelit normale, uşor de ascultat, potrivit surselor revistei germane.

Iar aceste conversaţii au fost interceptate de serviciile secrete israeliene şi ale altor două ţări, cel puţin, iar Israelul “a folosit informaţiile obţinute în acest fel în timpul negocierilor”, continuă săptămânalul.

Nici Departamentul de Stat american, nici Guvernul israelian nu au vrut să reacţioneze la această informaţie.

Kerry, care considera drept o prioritate a mandatului său procesul de pace din Orientul Mijlociu, a reuşit să îi aducă la masa negocierilor pe premierul israelian Benjamin Netanyahu şi pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas în iulie 2013.

Dar în aprilie 2014, Israelul a anunţat brusc construirea a 700 de locuinţe şi a refuzat să elibereze aşa cum se prevăzuse o ultimă serie de prizonieri palestinieni. Abbas a reacţionat atunci cerând ca Palestina să devină membru în unele convenţii ONU, iar negocierile s-au blocat.

Kerry a încercat în zadar să instaureze un armistiţiu pentru a pune capăt actualei intervenţii militare israeliene în Gaza.

mediafax.ro

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

back to top